Visszahívta országgyűlési képviselői tisztségéből Dúró Dórát a Jobbik országos elnöksége – tudatta a párt szerdán az MTI-vel.

Döntött a Jobbik: elveszik Dúró Dórától a képviselői mandátumát
Fotó: MTI

A Jobbik parlamenti képviselőcsoportja kedden zárta ki soraiból bizalomvesztés miatt Dúró Dórát, és felkérte az elnökséget, hogy döntsön mandátumáról, amit szerdán a vezető testület meg is tett.

Felidézték: az Országgyűlés megalakulásának napján minden jobbikos képviselő letette külön esküjét a Szent Koronára. Az esküben – amelyet saját kezűleg is aláírtak – az alábbi mondat is szerepel:

"amennyiben a Jobbik Országos Elnökségének kétharmados döntése szerint alkalmatlanná válok, úgy képviselői mandátumomat azonnal visszaadom"

- hívta fel a figyelmet közleményében a Jobbik.

Dúró Dóra már szerdára virradó éjszaka Facebook-oldalán közölte: kész visszaadni képviselői mandátumát. Dúró Dóra bejegyzésében úgy fogalmazott,

"méltósággal tudomásul veszem, de megdöbbentett a bajtársaknak hitt frakciótársak konkrétumok nélküli, koncepciós döntése".

Közölte, az elmúlt hónapokban többször is "közeli realitássá" vált számára, hogy mással foglalkozzon, és elkezdett – például angoltanulással – felkészülni a "civil életre".

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Messzire kerültek Vonától. Nagyon messzire.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
TASzSz
Nem történik semmi! Tipikusan USA: a 60-as években...
Peller Anikó
Talán helyes döntés, a zsidózós vonalat hanyagolni kellett vona már rég. És persze együttműködni a többi balfékkel.

Most hogy a nyakunkra eresztettétek gecit, kissé megkésett a rugdalózás.
justhpeter
Messzire kerültek Vonától. Nagyon messzire.
cs.n.
"Közölte, az elmúlt hónapokban többször is "közeli realitássá" vált számára, hogy mással foglalkozzon, és elkezdett – például angoltanulással – felkészülni a "civil életre".

Hajrá. Előtted az élet, nem a parlamentben kell megvénülni megélhetési politikusként.
SystemError
Akármilyen "normálisnak" tűnik sajnos nem tudok elvonatkoztatni a takony, kúszómászó, patkány kis férjétől. Távolról nézve a képet pedig hogy ő kikkel is szimpatizál a jobbikból. Nincsenek illúzióim, hogy megint a náci műsor jött volna... Szerintem láttunk már cukin mosolygó, illemtudó német hölgyecskéket kuncorászni a deportálás. Nem csak öltönyös, fehérgalléros nácik léteznek...
Gauntlet
na addig sikerült a nem létező szakadékot kreálni, míg tényleg meg em született.
hiba volt ez a visszavétel.
sztem az van a háttérben hogy Dóra Toroczkai melléállt.
Jozefina
Együtt erősek!! Nem hülyék, miért szakadnának szét!!???
verőce21
"Minden egyéb fensőség ingatag, csak a szellem biztos és maradandó...Ebben nemzetünk jövője és semmi egyébben." - írta Toldy Ferenc a Kisfaludy társaság "Hellen Könyvtárának" igazgatója, 1848 végén, Pesten...
Csak a szellem biztos és maradandó!
papa.49
@Jozefina: ,,miért szakadnának szét,, hát csak azért mert ezt kívánja a csuti érdeke, mit gondolsz a székház romboló miért olyan tevékeny, mert feladata szétverni a rosszabbikot, ma már az a nyálgép novák is megjelent a színen ...
Gauntlet
@Shikari: ugye az EU, a demokrácia, a szabadság, a polgárosodás nemzeti érdek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.