Kihallgatott a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) 32 pénzügyőr, aki a gyanú szerint 2017 októberétől rendszeresen – alkalmanként változó összegű – pénzt fogadott el a Magyarország területéről Röszkénél kilépő külföldi állampolgároktól – közölte a főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Harminckét pénzügyőrt gyanúsítanak korrupcióval
Fotó: Pixabay

Keresztes Imre a közleményben azt írta, a pénzügyőrök a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság állományába tartoztak, a korrupciót összehangoltan követték el. A gyanúsítottak közül egy ember vezető beosztású – tette hozzá.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése után a KNYF kedden és szerdán a Terrorelhárítási Központ és több megyei rendőr-főkapitányság munkatársainak közreműködésével számos helyszínen házkutatást tartott, és jelentős összegű, korrupcióból származó készpénzt foglalt le – olvasható a közleményben.

Az ügyészség hivatalos személy által bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást. Indítványozták 26 őrizetbe vett gyanúsított előzetes letartóztatását, a Szegedi Járásbíróság ezt 13 gyanúsított esetében el is rendelte.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Megfélemlítést előkészítő elárás. Lehet az a bűnük, hogy becsületesek voltak. Amíg orbánc slepppje nem számol el a pénzel, milyen alapon követelik másoktól ?
Eladott Ország
Úgy látszik nem volt elég ösztönző az életpályamodell program. Pedig azt pofázza a kormányfelszopó média, hogy kis hazánkban felrobbantak a bérek. Meg a nagy ló*asz!
parasutyo
vazze, nem fizették meg a sápot a főgenyónak... nincs itt kérem semmi csodálkozni való!
lópicigáspár
Üzemi baleset! Ott hasaltatták őket a flaszteren! Aztán volt akinek mondták, hogy keljen fel, porolja le magát és menjen dolgozni! Nem volt a legkarakánabb eljárás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.