A minimálbér nettó értékének a következő években el kell érnie, illetve meg kell haladnia a 117 000 forintot – mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A szakszervezeti vezető megjegyezte, hogy béremelési javaslatuknál a társadalmi minimum értéket vették alapul, amelyet a Policy Agenda idén első alkalommal publikált.

117 ezres, vagy annál magasabb nettó minimálbért akar a szakszervezeti szövetség

Fotó: pixabay.com cCO

Kiss Ambrus politológus, a Policy Agenda vezető elemzője elmondta, a társadalmi minimum az az érték, amelyből a háztartások finanszírozni tudják a legalapvetőbb kiadásaikat, ezen felül a kisebb összegű váratlan kiadásaik fedezésére (háztartási gép csere, táppénzből adódó jövedelem kiesés) is képesek bevételeik átcsoportosításával.

Az elemző közölte, a társadalmi minimum érték kiszámításánál a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) háztartások költségvetési kiadásaira vonatkozó adatait és a létminimum értékeket vették alapul. Ezek alapján 2017-ben az egy személyből álló háztartás társadalmi minimum értéke 117 720 forint volt.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Csak azt is mondják meg, hogy a magas és sokféle adó, járulék, befizetése mellett, hogy lehet ezt egy kis vállalkozásnak kigazdálkodni:
Vagy csal, vagy csődbe megy! A jelenlegi termelékenységi ráta meg hab a tortán.
Tényleg kellene a magasabb bér, de ne a Mészáros Kft. bevételeiből induljanak ki.
cikicakk55
Na modt akkor kinek higgyü k? Még egy hete sincs,hogy megírták.: A Magyar átlagjövedelem 335.000 ft. Arra már nem emlékszem,hogy bruttó vagy nettót írtak . Teljesen mindegy, csak ki derült,hogy az országban 2 munka mérték és fizetés van. A milliárdosok bevallott jövevelme ( az igazi 20%-a) és a középosztály, akik kemény munkával,de becsületesen élnek. Ez hozza ki magasabb átlagbért. Aztán ott a cirka 5 millió ember,akik csak vegetálnak. Azok tényleg boldogok lennének egy új minimál bérért. Na de ennél ígértek már nagyobb hazugságot is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.