Kásler Miklós orvosdiszpécseri poszt létrehozásáról beszélt. A kórházi fertőzésekre is van már terv, a közoktatás tempóját pedig gyorsítaná.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Megint egy oda nem illő a vezetői poszton. :(
Diszpécser orvos döntene a sürgősségin. Hogyan, ránézésre dönt? Mert ha vizsgálni kell, ugyanott van, mint a sürgősségi orvos. Naponta százegynéhány beteget megvizsgálni nem két perc.
Teljesen mindegy, az emberek halnak a kórházakban a gyalázatos körülmények miatt. És a kormánypártiak elhiszik, hogy ez csak a libsik áskálódása.
De módjukban áll ezt hinni, mert senki nem magyarázza meg nekik érthetően, hogy micsoda bűnöket követnek el az egészségügyben is. :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
görbetükör
Megint egy oda nem illő a vezetői poszton. :(
Diszpécser orvos döntene a sürgősségin. Hogyan, ránézésre dönt? Mert ha vizsgálni kell, ugyanott van, mint a sürgősségi orvos. Naponta százegynéhány beteget megvizsgálni nem két perc.
Teljesen mindegy, az emberek halnak a kórházakban a gyalázatos körülmények miatt. És a kormánypártiak elhiszik, hogy ez csak a libsik áskálódása.
De módjukban áll ezt hinni, mert senki nem magyarázza meg nekik érthetően, hogy micsoda bűnöket követnek el az egészségügyben is. :(
Istvántóth
Jó lenne ha a Magyar végre megkapná azt az ellátást az egészségügyben amit megérdemel ,
ne legyen kellemetlensége vagy félnivalója .
simmering73
A kórházi fertőzésekre is van már terv: rózsafűzér morzsolás intenzíven öt percig.
papa.49
Az igazi megoldás az lenne ha a beteget a háziorvos egyből az illetékes osztályra utalná be, végül is a háziorvosnak tudnia kell eldönteni hogy bőrgyógyász kell vagy sebész !!!
papa.49
De már az is javulást hzna ha elegendő személyzet, orvos állna rendelkezésre !!!
Mivel arről szó sincs minden marad úgy ahogy van, oszt. jónapot !!!
Nessy
Az ötlet nem új, és nem ördögtől való! Az "orvos diszpécser" orvos. Ő beszélne a mentősökkel, és döntene konziliumról, vagy osztályra küldésről. Ő találkozna elsőként a beteggel, és amikor a beteg közli, hogy egy hete fáj a feje,lába, keze, de most ért rá eljönni, akkor az illetékes szakorvos eldönti, hogy felvételt igényel e, vagy egy fájdalomcsillapító felírást. A problémás esetekhez meg tud szakorvosi konziliumot kérni. valamikor ilyen rendszer már működött, nem is rosszul, egy- két intézményben.
Olyan is van, hogy nem sürgősségi eset, amivel a beteg jelentkezik. Csak nem akar heteket várni a szakrendelésre.
A háziorvos valóban beutalja, de hosszú a várólista.
Ami ebben a rossz, hogy aki valóban rászorulna, az várakozik órákat, ami esetleg az életébe kerül.
Gauntlet
És mi lenne az? Hmm? Átviszik őket Szlovákiában? Ausztriába?
görbetükör
@Nessy: Szakorvost kérni a nem diszpécser orvos is tudna a sürgősségin. Tudod, az emberke nem passzióból mennek oda, főleg, ha a mentő viszi. És állandóan viszi - tudom, mert volt szerencsém ott lenni.
És ránézésre nem fogja tudni megállapítani a diszpécser orvos, hogy ki van életveszélyben.
Ennek egyetlen következménye lesz: az a marha diszpécser orvos, aki ezt elvállalja, dönteni fog élet és halál között. Legfeljebb nem Zacher lesz a felelős, hanem az ő nyakába varrják majd. De következmény úgysem lesz. Az emberek meg tovább fognak halni. De sebaj, azok nem is érnek semmit. Akik értékesek, azok más kezelést kapnak másutt.
Igy megy ez illibsi régi vágásu keresztény országban.
Nessy
@görbetükör: Igazad van, nem írtam le, hogy ehhez nem egy ügyeletes orvos kell az egész intézetben. Valamikor minden osztályon volt ügyeletes, valamint telefon ügyelet. Arra céloztam, hogy egy infraktus gyanús esetet nem tolták félre a hordágyon, hanem lejött a belgyógyász. Sőt! A mentők már az osztályra vitték, ha egyértelmű volt a beutaló! Mint ahogy a törött lábat sem az ügyeleten lévő, sok esetben rezidens fogja megröntgenezni és begipszelni, vagy ha kell megoperálni.
Tudod, lehet, hogy nem tudom pontosan leírni, de sok éven át láttam a működését az akkor BMO ( Baj megállapító osztálynak.)
Félek, hogy a személyi és tárgyi feltételek biztosítása nélkül az egész füstbe ment terv lesz.
papa.49
@Nessy: Az utolsó mondatod képezi le a mai magyar valóságot !!!
papa.49
@Horizont: Tök mindegy mi az osztály neve a lényeg a beteg ember minél hamarábbi ellátása lenne de mivel mindenütt kevés az orvos, még kevesebb az ápoló személyzet, így mindenütt hosszú időt kell várakozni !!!
Nem szép hangzatos doktrínákra, hanem az orvosi, ápolói feladatok ellátására alkalmas személyzetre van szükség, AZ MEG NINCS !!!
Innen már ,,egyirányú utca,, az egész maszlag !!!
magyarbakancs
@Nessy: Nagyon jó amit írtál.
De nekem alapból gondom van a sürgéségi osztállyal.
Ha az osztályra kerül a beteg miért kel két procedúrán át esnie?
Fáj a feje vagy azért mert beütötte vagy mert magas a vérnyomása el lehet dönteni balesetire viszed,vagy belosztályra,vagy a neurológiára.
Ehez minek kel be iktatni még egy lépcsőt a rendszerbe?
Ember igénye és pazarló a sürgősségi addig amíg nincs külön sürgősségi szakorvos és ápolói végszeltség.
Mert míg osztályokról hívogatom le az orvost Belgyógyászt,sebészt,neurológust addig értelmetlen a sürgősségi osztály fenntartása.
Nessy
@magyarbakancs: Azért kell egy szűrő. Aranyos volt, amikor a piacról bekocogott a néni: Doktor úr! Erre jártam, mérje meg a vérnyomásom.
Éjszaka: doktor úr, kérek esemény utáni tablettát.
Ezeket én élveztem ügyeletben.
magyarbakancs
@Nessy: De ha nincs ember és anyagi háttér minek fenntartani?
magyarbakancs
@Nessy: Beviszed a sürgéségire a trobozisos beteget mire megfelelő orvos hoz kerül lábába kerülhet .Mivel nincs meg felelő szakember
Nagy tumultus beteg elvész a rendszerbe.
magyarbakancs
@Horizont: Át vettünk egy olyan rendszert az Angol-Szász országoktól ahol azért működik mert meg vannak az emberi,és anyagi fedezete.
Nálunk nincs meg kevés a sürgősségi szakorvos ,intenzíves szakápoló ki ezen a területen dolgozik.
ez miatt türelmetlen mindenki mint beteg ,mint szakember.
Hiba lehetőség meg nagy, elveszel a rendszerben.
meg az életed is.
görbetükör
@Nessy: Ha lenne elég orvos a sürgősségin, nem kellene az a diszpécser orvos.
És inkább üljenek ott ötvenen hiába, semmint egyetlen egy azért haljon meg, mert nem kapott időben kezelést.
Gauntlet
Az a 400 ezer plusz emberke aki rászavazott erre a tébolyra, nem látja hogy minden el van romolva?
Nessy
@magyarbakancs: Mert előírás! Nem baj, ha nem műkszik, de ellehet mondani, hogy van. :-((
görbetükör
@magyarbakancs: azért az, hogy nincs elég orvos, ápoló és a körülmények gyalázatosak - nem természeti csapás. Ez bizony a mindenkori hatalom rossz gazdálkodása. Pontosabban bűnösen rossz gazdálkodása.
Ezt azért nem árt kihangsúlyozni.
jancsipapa
@papa.49: A sürgősségin ( Szolnok) megvizsgálják -néha több órás várakozás után ,majd leveszik a vért ,elküldik a laborba és csak akkor kerülhet osztályra ,ha már a laboreredmény visszaérkezett .Pár óra . Az egész kórház ,minden osztály számítógépes összeköttetésben van ,tehát a laboreredmény bármelyik osztályon elérhető . De nem . Feküdjön csak két-három órát még a váróban .Ez például nem pénz kérdése ...
Eriksson
@görbetükör: Oszt honnan lehet tudni azt ránézésre, hogy az ötvenből ki az, aki halni készül és ki az, aki fölöslegesen jött?
Macskaszem
Térdre, imára a sürgősségin, 70-80% egyből meggyógyul, a maradéknak már csak pár órát kell várakozni.
papa.49
@jancsipapa: Na kérlek konkrét példa a sógorom a nejem öccse 2012 augusztus utolsó szombat estéjén került be vérmérgezéssel pont oda a szolnoki kórház sürgősségi osztályára, este kb. 9 óra körül!!! Ott halt meg a paraván mögött a kocsin amiről le is esett mikor már bekómált, vasárnap dél körül... A sógorom 59. éves volt, sebek voltak a lábán ...
Akkor még nem a mostani kialakítás volt, ismerem mert még én is a régi részlegen voltam 2014 januárban, nekem az volt a szerencsém az SZTK. küldtek át sürgős műtétre, így csak perceket kellett várni a sebész vizsgálatára, és már vittek is fel az osztályra, de mivel járok vissza kontrollra látom szépen átalakították ott az egészet, hogy az új épületet felépítették!!!
papa.49
@jancsipapa: Még az előzőhöz ha oda kell mennem kontrollra akkor ott szoktam keresztül menni az új sürgősségi előtti részen, az mindig tele van !!!
görbetükör
@Eriksson: Ezért nem szabad senkit elküldeni semmiféle diszpécserkének!
Eriksson
@görbetükör: Ha meg nem küldenek el senkit, továbbra is hosszú a sor. Nehéz dolgok ezek. :(((
görbetükör
@Eriksson: Viszont ha lenne több orvos, ápoló, a körülmények eu-s országokhoz hasonlóak lennének, akkor nem lenne hosszú sor.
jancsipapa
@papa.49: Szomorú. Lehet ( talán ) megmenthették volna ,ha rögtön lépnek ,nem fektetik ott órákon át. Egyébként egyetértek veled ,mint a háziorvos ,mint a mentőorvos utalhatna osztályra . Vagy legalább javasolhatná . De ez már más tészta ,a nagy-nagy szakmai féltékenység,irigység miatt .( nehogy már nekem egy háziorvos mondja meg ...stb...)
Eriksson
@görbetükör: Nem vagyok biztos benne, hogy más eu-s országokban jobb a helyzet. Az eü. mindenhol mostohagyerek mert hasznot nem hoz, csak viszi a pénzt. És nem is keveset. A mai költségorientált világban nem sikerágazat.
Ahol meg emberségesebb a helyzet, az mind fizetős.
görbetükör
@Eriksson: Legyen fizetős. Hiszen semmi nincs ingyen, mindenki meg akar élni.
Csak legyen hozzá megfelelő jövedelem. Mint az eu-s országokban. Mert ott bizony olajozottan megy az ilyesmi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.