Mi, magyarok sosem kérünk többet, mint amit más nemzetek Európában már megkaptak – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombaton Zebegényben, a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott önkormányzati megemlékezésen.

Rétvári Bence a trianoni tragédia egyik fő okát abban látja, hogy "idegen kultúrájú és idegen nyelvű emberek" jöttek tömegével hazánkba
Fotó: Kovács Attila/MTI

Csaknem száz évvel ezelőtt szét akarták szakítani a nemzetet. Mi mégis itt vagyunk, és nemzeti összetartozásról beszélünk

- fogalmazott a kereszténydemokrata politikus.

Az államtitkár kiemelte: a kormány célkitűzése, hogy a jelenlegi országhatárokon kívül és belül fennmaradt első világháborús emlékhelyeket és sírokat felújítja.

Igazolva ezzel, hogy akik életüket adták a nemzetért, azokat a nemzet kegyelete mindig körül fogja venni – fűzte hozzá.

A trianoni tragédia egyik okát az államtitkár abban jelölte meg, hogy

a magyarság évszázadokon át nem ismerte fel annak a veszélyét, mennyire gyengíti, ha az ország határain kívülről idegen kultúrájú és idegen nyelvű emberek jönnek tömegével és saját közösségeket hoznak létre.

A másik, hogy az országot teljes függetlenségének hiánya sodorta a háborúba – mondta, hozzátéve, hogy egy nagy birodalom érdeke gyűrte maga alá a magyar érdekeket.

Rétvári Bence kitért arra is, hogy a Trianon utáni időkben az összes európai nemzet, akár győztes volt, akár vesztes, ugyanazt "kapta" a Párizs környéki békék eredményeként: a második világháborút.

Nem is beszélve arról, hogy az első világháború szabadította a világra azt a két gyilkos eszmét, amelynek százmilliók estek áldozatul, a kommunizmust és a nácizmust – mutatott rá.

Az államtitkár elmondta, hogy azok az elvek, amelyeket a a győztes hatalmak hirdettek meg, például a népek önrendelkezése, a népek szabadságjogai, máig megvalósulásra várnak. Felidézte, hogy Erdély esetében a különböző megállapodások leszögezték: az erdélyi székelyeknek tanügyi és vallási kérdésekben helyi önkormányzatot kell létrehozniuk, továbbá ígéretet tettek arra, hogy mindezt a Nemzetek Szövetsége, az ENSZ elődje garantálja.

Rétvári Bence szerint a magyarok ma sem kérnek mást, mint amit csaknem száz évvel ezelőtt megígértek és garantáltak az európai államok.

Bárhol is éljenek a Kárpát-medencében, igazságot kérünk a magyaroknak

- tette hozzá.

ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum szóvivője arról beszélt, hogy nemzetállamok helyett a békediktátum révén soknemzetiségű államok jöttek létre, ahol kisebbségbe szorult a magyarság, elnyomásban és diszkriminációban részesült.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
A trianoni békét is az ilyen nagy magyarok harcolták ki mint amilyenek most vannak. A béke-
szerződés eredeti szövegében szó sem esett országrészek elcsatolásáról. Az akkori nagy
magyarok verték mellüket,hogy nekik külön békeszerződés kell. Ezen felbuzdulva ezt
kérték a szerbek,románok,csehek. Mi meg azt kaptuk amit nagy magyarjaink követeltek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@Hari: S akkor nem említettem meg, hogy a Kárpát-medencében a honfoglalás idejében hány népcsoport élt (ebből adódóan az sem biztos, hogy a magyar nyelvet Árpádék hozták magukkal!), sőt, a honfoglaló magyarok genetikájában már ott volt a hunok, tuvaiak, burjátok, mongolok, mandzsúriaiak, kazahok, kirgizek, üzbégek, türkmének őseinek vére, valamint az "agysebész" onogur bolgárok egy csoportja is részt vett a honfoglalásban!

Tehát a multikulti társadalom mindig is része volt a magyarság történelmének, olyannyira, hogy a jelenkori magyar népesség genetikáját illetően európai, s a DNS-ünk mindössze 4 suazaléka jelzi az ázsiai eredetet.
Itt a tanulmány:
journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0174886
tudode
Ezek a keresztény, és egyéb csapathoz tartozók egyáltalán TUDATÁBAN VANNAK azzal, hogy amikor .. t r i a n o n n a l .. kapcsolatban ezt, azt nyilatkoznak, hogy a VALÓVILÁGOT milyen módon érintette, a TOTOJÁZÓ politikusok miatt a családokat!
.
Pl. Édesanyám Fiuméban született, nem ismerhette Édesapját, mert fiatalon a Szt.István csatahajót vele együtt ELNYELTE a tenger.
.
Tengernyi fájdalmat okozva a családjának, mivel gyermekével együtt ... k i t e l e p í e t t é k.. Fiuméból a családját. Nagymamám élete végéig VÁRTA VISSZA a családfőt.
.
Hogy lehet megfogalmazni azt, hogy "idegen kultúrájú és idegen nyelvű emberek" jöttek tömegével hazánkba, ezzel MEGSÉRTVE pl. engem is, mivel a félresikerült politikusok miatt NEM ISMERHETTEM anyai nagyapámat!!!
.
Nem azért, mindenért az ELSŐ SORBÓL észt osztóknak még az "a"-ra, "az"-ra, "hogy"-ra, és a "valamint"-re szavakat "is" HELYÜKÖN KÖTELEZŐ használni!
.
Ma már NEM AZ SZÁMÍT, hogy KI MELY PÁRT elveit képviseli, az a .. L É N Y E G , hogy tisztességes, vagy tisztességtelen!
advocat
Ma egy olyan "dilibolt" félében láttam egy táblát, olyan rendszámféle utánzatot:
"100 % magyar!"
Jelentkezzen aki kiteheti! Nekem egyik nagyapám sváb, nagyanyám tót, másik ágon talán magyar! De! Én magas, szőke, kékszemű vagyok! Kitől örököltem? Mert ez nem magyar kinézet! Vagy sváb? Talán attól a svédtől, akik 1712-ben erre jártak? És hát...? Ki tudja. Valamelyik ősnek megtetszhetett? Ez is lehet.
namihami
Ha ez az ""idegen népesség"" nem telepedett volna be a kihalt országrészek benépesítése okán, akkor mára Magyarország kb. Grönland népsűrűségével rendelkezne.
Hülye Bence.
m3mber
Ezek tényleg egyre hülyébbnek nézik az embereket, és egyre nagyobb baromságokkal akarják megetetni őket.
Ez báránybőrbe bújt farkas már megint mi a f@szról beszél?
Anyád történelmét hamisítsd meg, te Nyomorult!

Te tényleg, azt hiszed, hogy vagy valaki?
A senkiségnek meg van az az előnye, hogy senki nem tud róla pár emberen kívül (no meg Istenen kívül, mert Ő mindenkiről mindent tud - de most nem erről a szintről van szó).
De a te senkiségedről MINDENKI tud!
Nem attól leszel valaki, hogy sokan ismernek, és a jó közelében vagy valamilyen szinten, és belepofázol mindenbe.
Ezért te sokkal cikibb helyzetben vagy - vágod, köcsög!?
Tízből kilenc és félszer hülyeségeket beszélsz.
MINDENKI TUDJA RÓLAD, HOGY TE EGY SENKI VAGY - mert semmit nem ér a szavad, hogy csak egy adható-vehető kiscsíra vagy, istentelen vagy, minden aljasságra képes vagy, stb!
Ezzel nem azt mondom, hogy minden gyári munkás valaki, és minden politikus, egy senki... vagy lehet, hogy mégis?
Na mindegy, a lényeg, hogy aki olyanok mint te - legyen az politikus, gyári munkás, cserkész, bankár, kurva, vagy pap, azok mind egy: SENKIK
advocat
És valahol azt olvastam, hogy az iráni gének 13 %-a a magyarokban is megtalálható. De ehhez sem értek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.