Olaszország nem szigetelődhet el sem a nemzetközi politikában, sem a migráció terén, nem válhat a Földközi-tenger Magyarországává – nyilatkozta Marco Minniti, a volt olasz balközép kormány belügyminisztere vasárnap, miután utódja, Matteo Salvini csomagolásra szólította fel az olaszországi illegális bevándorlókat.

Magyarországot hozta fel „rossz példaként” a volt olasz belügyminiszter

Marco Minniti a Corriere della Sera olasz napilapban közölt interjúban hangsúlyozta, hogy az M5S-Liga alkotta új olasz kormány "zárt társadalomba" akarja kényszeríteni Olaszországot nemzetközileg is elszigetelve, ami nem egyezik Itália eddigi hagyományaival.

"Olaszország mindig is a Kelet és Nyugat közötti párbeszéd híve volt, soha nem volt keleti ország a nyugati világ határán" – mondta Marco Minniti. Hozzátette:

"nem válhatunk Magyarországgá a Földközi-tenger közepén".

Fenntartását fejezte ki az új olasz belügyminiszter, Matteo Salvini, a Liga vezetője hirdette migrációs szigorítással szemben is. Marco Minniti szerint ugyanis a migrációs áramlatot "nem lehet eltörölni, csak irányítani".

Belügyminiszterként Matteo Salvini első útja vasárnap a szicíliai Pozzalóba vezet, amely a legterheltebb regisztrációs központnak (hot spot) számít Olaszországban. Salvini alig tette le miniszteri esküjét, szigorítást ígért az Olaszországban tartózkodó illegális bevándorlók kiutasítását illetően.

Kijelentette:

"az illegális bevándorlók gyöngyélete véget ért, készüljenek csomagolni, mert nyugodtan ugyan és békés módszerekkel, de távozniuk kell".

Hangsúlyozta, fordulatra készül a migránsokat a Földközi-tengeren Olaszországba szállító nem kormányzati szervezetekkel (NGO) szemben is: "az államnak ismét államnak kell lennie, és senki sem köthet ki az olasz kikötőkben, aki az embercsempészeket (munkájukban) helyettesíti". Hozzátette, felül kívánja vizsgálni a Tunéziával és a Líbiával korábban kötött migrációs megállapodásokat.

Belügyminisztériumi források szerint Olaszország nem képes az országban tartózkodó, fél millióra becsült illegális bevándorló tömeges kiutasítására. Matteo Salvini megjegyezte, hogy az eddigi évi 6 ezer kiutasítás túl kevés.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Szitokszó lett Magyarország. Köszönjük.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m3mber
(Van apró betűs rész is, de nem akarom, hogy elolvasd. Nem kell mindig mindent tudni.
Az embereknek van az a fixa ideája, hogy mindig mindent tudni akarnak - holott nem tudnak semmit. "Ki érti ezt? Ki érti ezt? Én nem.")

www.youtube.com/watch?v=2nSvaqKcwSc
m3mber
Csak vicceltem!

Igazából semmi értelme ennek az egésznek (pro és kontra), ezért gondoltam úgy ,jónak, hogy csal viccelek.
Persze nem vagyok mindig vicces (egyesek szerint, soha), de ez a vicc része.- hogy nem mindig, illetve soha nem vagyok vicces..
Szerintem az olyan vicces, amikor azt gondolja magáról valaki, hogy vicces, pedig nem is az.

kutyabarat.hu/images/content/800x500/1915image_hibak3.png
Desischado
Már lassan szégyen magyarnak leni Európában, hála orbánnak és a bandájának!
KisGenyo2
@Desischado: Amennyiben adunk egy bukott politikus, ocsmány pofájából csordogáló szarságra...
fergeteg
@fergeteg: Libsik,bolsik végetek lesz Európában. A libsi ujságok,blogok is mehetnek
az üstházba,disznóvágáskor a kolbászfesztiválon..Jól fognak lángolni.
fergeteg
@Desischado: a bolsi vezetők körében. s a libsipicsák között.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.