Mészáros Lőrinc eddig állami megrendeléseken keresztül jutott elsősorban pénzhez, illetve komoly hiteleket is felvett bevásárlásaihoz bankoktól, továbbá a tőzsdén részvények eladásával is szedett be pénz vállalatai számára, szóval sok forrása volt fantasztikusan gyors meggazdagodásának. De most először fordul elő, hogy egy céget ő ad el az államnak, és így juthat tőkéhez. A Mátrai Erőművet a német RWE nevű óriásvállalat vette meg a magyar államtól, még a Horn-kormány idején. A németek tavaly túladtak a Paks utáni legnagyobb magyar áramtermelőn, a vevő egy cseh - magyar konzorcium volt. Magyar részről Mészáros Lőrinc volt az érdekelt. Az erőmű egyértelmű fő tulajdonosa Mészáros Lőrinc lett. Mátrai Erőmű lassan elöregszik. Vagy fel kellene újítani rengeteg pénzből, vagy be kell zárni egymás után a blokkjait öt-tíz éven belül. Ez a legnagyobb naperőmű az országban.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
nyugi csak addig, míg egy rakás pénzt beleteszünk, aztán ócsón visszakapja! =))
RonaGyuri
nyugi csak addig, míg egy rakás pénzt beleteszünk, aztán ócsón visszakapja! =))
1magyar
A Mátrai Erőművet a német RWE nevű óriásvállalat vette meg a magyar államtól, még a Horn-kormány idején. - mindent eladtak a hülye szocik annak idején. Kiárusították Magyarországot.
1magyar
@Horizont: Te hülye, ez ott van leírva a cikkben.
justhpeter
Az állam, mint jó "(napelem)gazda" A mai vicc is megvolt.
Eladott Ország
Jó reggelt!
uploads.disquscdn.com/images/7e04872ab304f7b2939bae9acbf046bc21e2c471766294bebe469c5fbf27862f.gif?w=600&h=186
Tehát egyszer megvette már közpénzből. Most pedig az állam megveszi tőle szintén közpénzből. Nem rossz, csak mi duplán fizetjük ki...
"Mészárosnak(!) az erőművel komolyabb tervei(!) voltak."
Kösz, nagyon jó egy kiadós röhögéssel kezdeni a napot. Igaz, a tej ráborult emiatt a körözöttre, de hátha kitaláltam egy új ételt.
kereső
@RonaGyuri: na ja. Ollan budapest bankos,mkb-s szaga!! van a dolognak.
Nincs új a nap alatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.