Szegedtől Nagykanizsáig számos városban több milliós kárt okozva időseket fosztott ki lakásaikban egy négyfős társaság, amelynek tagjai ellen csoportosan, bűnszövetségben elkövetett kifosztás miatt emeltek vádat Zalaegerszegen – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Pirger Csaba közlése szerint három nő egy férfival közösen idősek kifosztásából tartotta fenn magát.

Országszerte időseket fosztott ki egy bűnbanda

Fotó: Pixabay

Tavaly március és május között országszerte olyan társasházi lakásokat kerestek, amelyek nagyjából azonos alaprajzúak voltak. Jellemzően az 1950-es, 1960-as években épített négyemeletes tömbházakba mentek be, ahol a lakások konyháiból nem lehetett a folyosóra vagy más szobára kilátni.

A vádlottak általában azzal az ürüggyel jutottak be a lakásokba, hogy valamelyik szomszédnak hagynának üzenetet, ezért papírt, vagy más esetben vizet kértek. Két nő a konyhába terelte és lefoglalta a sértetteket, a harmadik asszony és a férfi pedig közben a lakásban kutakodva szedte össze az értékeket.

A vádirat szerint Szegeden, Cegléden, Mátészalkán, Gyöngyösön, Székesfehérváron, Nagykanizsán és Zalaegerszegen többségében egyedülálló, 70-80 éves nőket, férfiakat fosztottak ki, előfordult, hogy mozgáskorlátozott volt az áldozatuk. A tíz károsulttól összesen közel hétmillió forint értékben készpénzt és ékszereket vittek el.

A négy embert akkor sikerült elfogni, amikor 2017 májusában Szegeden újabb bűncselekmény elkövetésére készültek. A rendőrség az általuk használt személygépkocsit is lefoglalta.

A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség a négy ember ellen – akik közül három különös visszaesőnek számít – különböző rendbeli, csoportosan és bűnszövetségben elkövetett kifosztás miatt emelt vádat.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
nevetséges kezdők ártunk és qurmányunk vonatkozó tevékenységéhez képest! =))
KisGenyo2
Na ezekből sem lesz jó nyugdíj előállító! XD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.