Elvégre a dicső múlt elvesztése nyilván sokkal inkább tehet a pillanatnyi problémákról, mint a saját személyiséghez kapcsolódó tehetségtelenség, lustaság, felelősségpánik, döntésképtelenség, és megannyi más önsorsrontó állapot. Mert az a legolcsóbb mentség, ha mindenről más tehet. Más emberek, más korok, más vallások. A kesergés tehát egyfajta önfelmentésnek is beválik. Bele lehet búsongani a jövőbe. Addig sem kell mást csinálni.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Mert minden oka Trianon! Egy frászt. A németek el vannak Elszász-Lotharingia, a hanza városok jórésze, stb. nélkül. Mert ők nem a múlttal foglalkoznak, hanem a jövővel. Osztrák ismerőseim Dél-Tirolba járnak. "Ott beszélnek németül." Mondtam. A válasz annyi volt. "Igen." És ennyi.
advocat
És egy megjegyzés. Tegnap egy iskolában ez volt kiírva a színpadra. "Trianon. Meddig még?" Ez miről is szól? És ha pl:megjelennek a török kamionok Nag-Törökország matricával, ami bizony Esztergomnál ér véget. Északon.
GeoCravker
@advocat: Azok, akik nem a múlton keseregnek, hanem tesznek a holnapért azok előrébb jutnak.
Hátrafele nézve nem lehet előre haladni, mert nem látod a küszöböt,. és elesel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.