Nem olyan régen ezelőtt írtam a helyszíni bírsággal kapcsolatosan, hogy Magyarországon még mindig létezik a helyszíni bírság intézmény. Azonban minden esetben ki kell fizetni a helyszíni bírságot? Akkori bejegyzésemben említettem, hogy kik jogosultak helyszíni bírság kiszabására. Helyszíni bírságot kiszabhat a rendőrség, a közterület felügyelet, és akár a mezőőr is.

Forrás: jogzona.hu
Feltöltő: Jogkérdés
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Na ekkora hülyeséget is rég olvastam. Nem mondom meg ki vezette az autómat, erre a rendőrség bocsánatot kér és nem kell kifizetnem a bírságot. Én meg azt hittem, hogy az autó tulajdonosának kiküldi, aztán az úgy boxolja le, ahogy akarja.
Equus1
@simmering73: az internet minden baromságot elbír. A rendszám szerinti üzemben tartó felel azért, h az autópálya-díj be legyen fizetve és a járművel sem gyorshajtást, sem egyebet ne kövessenek el. Az egyebekből nem kivétel a tiltott helyen parkolás.
Ja... nem kell a helyszíni bírságot fizetni, jöhet a szabálysértési eljárás, ami többszöröse lesz...
Jogkérdés
@Equus1: A bejegyzésben az szerepel, hogy a helyszíni bírságot a közterület felügyelet szabja ki, de nem kerül befizetésre. Mivel az autós nem fizeti be a csekket, úgy a közterület felügyelet szabálysértési eljárást kezdeményez a rendszám tulajdonosa ellen, szabálysértési eljárás keretében. És a szabálysértési eljárásban lehet hivatkozni hozzátartozóra. Mivel nincs elkövető, így a rendőrség nem tud kivel szemben szabálysértési eljárást indítani, így megszünteti az ügyet. A gyorshajtás más, az a közigazgatási bírság hatálya alá tartozik, ott nincs erre lehetőség.@simmering73:
Equus1
@Jogkérdés: Ok... igazad van! Bocsi...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.