Orbán Viktor megtartotta szokásos péntek reggeli világmegfejtését a Kossuth Rádióban. Ősszel alkotmányrevízió jöhet.

Népességcsere zajlik Európában, részben azért, hogy a spekulánsok, mint amilyen Soros György is, sok pénzt kereshessenek a kontinens "tönkretételével" – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Orbán harcot hirdetett Soros Györggyel és követőivel szemben – ősszel alkotmányrevízió jöhet

Fotó, címlapi kép: Facebook/Orbán Viktor

Nyílt harc Soros Györggyel és "hadseregével" szemben

Az MTI híre szerint a kormányfő közölte: nyílt sisakkal kell harcolni Soros Györggyel és az ő "hadseregével" szemben, ki kell mondani, ők bevándorlást akarnak, az ideológiai motivációjuk pedig egy multikulturális Európa, nem szeretik ugyanis a keresztény Európa hagyományait, és azt gondolják, ha összekevernek bennünket egy más néppel, akkor Európa élhetőbb lesz.

Azonban "mi nem akarunk összekeveredni másokkal" – jelentette ki Orbán Viktor.

Hozzátette, ezekről a kérdésekről, az értékek összeütközéséről szól majd a jövőre esedékes európai parlamenti választás is.

Gazdasági válságot lát Orbán

A hirado.hu-n megjelent cikkben az is olvasható, hogy Orbán Viktor reggeli rádióbeszédében elmondta, arra kérte Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy masszív és "földrengésbiztos" költségvetést tervezzen, hogy egy újabb gazdasági válság ne rengesse meg az országot. A válság jeleként értékelte az USA és az Európai unió közt kibontakozni kezdő vámháborút.

A működést tekintve a 2019-es egy „nullás” költségvetés, az állam működésére annyit költünk, mint amennyi pénzünk van, az 1,8 százalékos hiány a jövőbeli beruházásokra vonatkozik

- jelentette ki.

Magyarországon 2010 előtt az volt a szokás, hogy a választás évében tönkretették a költségvetést, a következő év pedig ráment a károk helyreállítására. Most olyan költségvetést csináltunk, ami az emberek érdekeit szolgálja

- magyarázta a világot Orbán a rádióban.

Magyarország kész segíteni a menekülteket kiszállítani az unióból

A kormányfő arról is beszélt, hogy már korábban is felajánlották a V4-országok, hogy segítenek Olaszországnak az unióból kiszállítani a menekülteket. Ezt az ajánlatot továbbra is tartja Magyarország Orbán szavai szerint. 

Mivel Magyarország a Balkán kapuja, ezért jó viszonyt igyekszik fenntartani Szerbiával, mert elemi érdeke az országnak, hogy Szerbia stabil maradjon. 

Sok energiát fektetek abba, hogy a történelmileg nem könnyű szerb-magyar kapcsolatokat átalakítsuk. Támogatjuk a határvédelmet és igyekszünk jó viszonyban lenni Szerbiával (...)

Igyekszünk megbízható, baráti országként kapcsolatot építeni Szerbiával. Ugyanilyen fontos ország Macedónia, akinek korábban is nyújtottunk segítséget, most is fogunk. A migrációs hullám felerősödik a Balkánon, ami kihívást jelent, nekünk pedig stabil szomszédok kellenek, tehát segítséget kell nyújtani nekik

- mesélte a rádióban.

Alkotmányrevízió jöhet ősszel

A hirado.hu cikke szerint Orbán Viktor z alkotmánymódosítással kapcsolatban elmondta: az alaptörvény módosítása kimondja, hogy idegen népesség betelepítése Magyarországra tilos, az illegális migráció szervezése Magyarország területén pedig bűncselekmény.

A kormányfő arra is kitért, hogy az ősszel szeretnének megindítani egy alkotmányrevíziót, amely másfél évig tarthat.

(MTI, hirado.hu)

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
@Shikari: "amit a többség kritika nélkül támogat!" Ahogy Bayer fajtárs szokta mondani "meleg szarig benyaltál" Szépen felolvastad a mai Habony partitúrát felszopóművészkém :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@durbincs: miki ! te csak azzal foglalkozz,hogy végre egyedül törölhesd a segged ;) ...a többit bízd rám! :)
SystemError
@csak úgy...: Dehogy tudja kitörölni, nem látszanak a betűk a billentyűzetén már..
csak úgy....
@SystemError: Szerinted is szaros a klaviatúrája ?
SystemError
@csak úgy...: Este igen, de reggel szépen le szokta nyaldosni. Az egeret meg keresheted, csak a madzag fog kilógni.
verőce21
A Soros-féle multikulturalizmus vagy másik nevén a nyílt társadalom mint ideológia valójában éppen olyan illúzió, mint a Marx által hirdetett kommunizmus és annak proletárhatalma volt. Mindkettő súlyos társadalomelméleti tévedés, politikai gyakorlatként pedig megbocsáthatatlan bűn.
Soros György tulajdonképpen nem más, mint Karl Marx XXI. századi reinkarnációja. Marx a Kommunista kiáltványával (1848) az addigi társadalmi rendet akarta erőszakosan megdönteni. Soros a nyílt társadalom elméletével továbbment.
Nem szabad elfeledni, hogy a későbbi bolsevik tömeggyilkosok és társutasaik mind Marxra hivatkoztak! Amit Soros az álcivil szervezeteinek militáns fellépésével képvisel, az legalább olyan veszélyes Európára, mint volt Marx saját ideológiája. Csak éppen már nem a proletariátus az ajnározott kedvenc, hanem a különféle deviáns kisebbségek és a bevándorlók, és már nem szocialista társadalomról, hanem nyílt társadalomról van szó.
SystemError
@verőce21: Az a baj, hogy az "alternatív" igazságok alapján ezt egy fókáról is lehetne írni. Érdekes, hogy a Sorossal kapcsolatos kikezdhetetlen igazságérzet nem működik az orrunk előtt ellopott milliárdok és haveri demokrácia viszonyában. Szeretném kihangsúlyozni, hogy Sorosról nem alkotok vélemény, mert általában azt hiszem el, amit valamennyire megalapozottnak látok az elérhető források(többesszámban) alapján. Az orosz, magyar és többi féldiktatúrák központi üzemeltetésű állhírgyárai, melyek jellemzően piramis rendszerben egy helyről táplálkoznak nekem nem tartoznak ide Akkor tartoznának ide, ha ezt nagyobb arányban hallanám más "független" médiákból is. Mondjátok, ha nem, de a "nagy bizonyíték" is egy ilyen portálról származik... Ráadásul erre, ami nálunk van finoman szólva is aránytalan bizonyíték. Mondom ettől függetlenül azt sem zárom ki , ki nem egy vén spekuláns geci, aki az anyját is eladná egy migráns gyerekért:) Viszont a hazai szemünk előtt zajló ezermilliárdos lopásoknál miért nem működnek a nagy öngerjesztő összeesküvéselméletek,. hol vannak a 2006-os nagy magyarok igazságbajnokok. Nekem enélkül baromira hiteltelen ez a Sorosozás...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.