Egy azonosítatlan kisrepülő miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjét. Szombaton éjszaka nem sokkal éjfél előtt Beregsuránynál lépett be Magyarország légterébe egy kisrepülő, amely nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással. Ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatát.

A NATO riasztotta a magyar légierőt a behatoló kisgép miatt

A szolgálat Gripenje az azonosítatlan légi jármű felett fedélzeti infracsapda alkalmazásával jelezte jelenlétét. A kisgép többszöri irányváltás után hajnali fél egy előtt néhány perccel Beregdarócnál hagyta el a magyar légteret.

Ezalatt a Magyar Honvédség folyamatos kapcsolatban és együttműködésben volt a rendőrség területileg illetékes megyei tevékenység-irányító központjával.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com, illusztráció

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Csakis cigarettacsempész migráncs lehetett!
Peller Anikó
@lópicigáspár: vagy ejtőernyővel behatoló migrács. Vagy nem. Mindenesetre nem tűnik jószándékúnak az éjszaka közepén menekülő ukrán.
Jozefina
És ki fizeti a révészt!! Ennek a kis szösszenetnek azért nem kevés költsége is lehet. Talán valamilye úton-módon be kéne hajtani a renitenskedőn!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.