Úgy tűnik, a jövő évi tanév hosszabb lehet majd. Az egyik tanári érdekvédelmi szervezet szerint vannak még megoldandó kérdések az ügyben.

A Népszava úgy értesült kormányközeli forrásokból, hogy a jövő évi tanév hosszabb lehet majd, pont ezért nem is lett még kihirdetve a menetrendje. 

A lap úgy tudja, a kormány táborszerű, vagy nyári tábori foglalkozásokkal hosszabbítja meg, és a döntés is már megszületett a kérdésben, csak megvárják vele az idei tanév végét.

Hosszabb lehet a jövő évi tanév, nyári táborokkal toldanák meg

Fotó, címlapi kép: Illusztráció/MTI/Varga György

A plusz két hetes foglalkoztatással a szülők állandó problémáját próbálnák meg kezelni, akik közül sokan arra panaszodnak évről-évre, hogy nem tudják megoldani a két és fél hónapos szünet alatt a gyerekek felügyeletét folyamatosan.

A Szülői Hang csoport képviselője, Miklós György az ötletet jónak tartja, ám szerinte azt nem kellene mindenkire ráerőltetni, elég lenne, ha önként lehetne választani a lehetőséget.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Szűcs Tamás úgy látja, gond lehet a szabadságolásokkal, mivel azt a tanárok év közben nem tudják kivenni. Mindezek mellett a táborban résztvevő tanároknak készenléti és ügyeleti díjat is fizetni kellene a napi bérük mellé, csak kérdéses, hogy ezt az iskolafenntartó állja-e.

(Címlapi kép: Kárpátaljáról érkezett gyerekek a balatonföldvári Riviéra Hotel strandján 2018. június 1-jén. A Duna Aszfalt 19 millió forinttal segíti a Kárpátaljai Szövetség hadiárváknak és művészeti iskolás gyerekeknek, összesen 250 diák 12. alkalommal szervezett rehabilitációs és alkotótáborát. – MTI/Varga György)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Csak egy apróság! Már most nehezen viselik el a gyerekek a folyamatos bezártságot, mivel légkondi az nincs! Legfeljebb azokban az iskolákban, ahova döntéshozóink gyerekei járnak. De mi lesz a többivel? Tudomásul kell venni,. hogy egyre korábban vannak egyre melegebbek! A táborozás megoldás, de nem kötelezően. Mert akkor a tanárból gyerek felügyelő lesz. Azért a kettő nem ugyanaz. Legyenek észnél, ha nehezükre is eseik, mert az ő irodáik légkondisak. Menjenek el egy rendes iskolába, legyenek ott napi 8 órát!!! A nép persze beveszi, hisz Viktor akarta!
advocat
Azért a gyerekeknek is jár egy kis szabadság! Igaz Shikari? És a tábor nem az ami a javukat szolgálja. Általában. Öreg vagyok, tudom mit írok! Jó, nincs annyi eszem, mint neked, de hát a Nobel-díjra - egyikre - nem is pályázom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.