Ahonnan ráadásul alig lehet rálátni a magyar tengerre.

A 24.hu cikke szerint Balatonszepezden sikerült egy kilátót a temető régi részén felhúzni, a helyiek szerint a település életében meghatározó család, a felsődörgicsei Nagyok kriptáját – melyben 11 ember nyugszik – sikerült betonnal lefedni.

24.hu: kriptára építhettek egy kilátót a Balatonnál

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A szepezdi Panoráma-sétányt februárban adták át, az ünnepségen Kontrát Károly fideszes országgyűlési képviselő is részt vett a helyi polgármester dr. Sebestyén László mellett. Korábban a terület a temetőhöz tartozott, igaz, jobbára már csak elhagyott sírok voltak ezen az elvadult részen a cikk szerint.

"Jelenleg a kilátóból nem nagyon lehet rálátni a Balatonra, egy helyi szerint csak egy kis lyukon lehet kinézni az ősfák miatt. A napjainkban divatos fairtások miatt viszont fontosnak tartotta megjegyezni forrásunk, hogy reméli senkinek nem jut eszébe a faritkítás a jobb kilátás érdekében."

A cikk szerint a februári átadón egyébként kontrát is megkérdezte a polgármestertől, hogy mi is lett a sírkövekkel, de csak kitérő választ kapott. 

A kilátó egyébként egy nagy faterasz, ami 4-5 méterrel van a forgalmas 71-es főút felett, ahogy az a cikkben közölt fotún is látszik. Egyébként 25 millió forintba került a hely kiépítése.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.