Szabadon engedték az elmúlt két hétben az országon át kóborló medvét a szlovák-magyar határ közelében szerda éjszaka – közölte a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

Egy történet vége: szabadon engedték a Nemzet Medvéjét

Fotó: MTI

A nőstény medve először Nógrád megyében bukkant fel, majd – a csaknem 300 kilométeres kóborlása után – a déli határ közelében, a Csongrád megyei Sándorfalva közelében fogták be a szakemberek.

A medve elengedésének helyszíneként olyan területet választottak ki a természetvédelmi szervezetek szakemberei, amely távol van a lakott településektől, tradicionális medveélőhely, ahol stabil medvepopuláció él és a szlovákiai medveállománnyal is szerves kapcsolatban áll – írták.

Közölték, az orvosi vizsgálatok megállapították, hogy a befogott medve egy vadon élő, 10 évesnél idősebb egészséges nőstény, amelynek további bocsai már nem várhatóak. A nemzeti parkok szakemberei a következő időszakban figyelik majd medve a mozgását, és ha újból lakott települések közelébe kerülne, azonnal "közbelépnek".

Az elengedés körülményeiről azt írták, hogy este kilenc óra körül vették át a szakemberek a medvét szállító ládát közel az elengedés helyétől. A medve a szakadó esőben "kicsit gondolkodott, hogy egyáltalán kimenjen-e a ládájából, végül azonban némi noszogatás után éjfél tájban meggondolta magát, s komótosan kisétált az erdőbe, ahol fél percen belül el is tűnt".

A pénteken befogott, a kóborlás során kimerült 80-100 kilogrammos medvét az elmúlt napokban a Szegedi Vadaspark medveházában gondozták. Az állat május végén bukkant fel Nógrád megyében, majd dél felé tartva Abony, Kocsér, Tiszaalpár, Tömörkénynél és Dóc közelében figyelték meg.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Menj, drága Robi maci! Találd meg otthonod a természetben, legyen boldog, hosszú életed. Kerüld el a vadászokat, légy ügyes továbbra is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
görbetükör
@Szeparepa2: Mert nem csak egy medve fog átsétálni. Én a szabad medvének szabad életet kívánok. Hogy tudjon ember és állat, természetben együtt élni.
maci0427
Gratulálok, hogy szabadon engedték ! A cirkuszi állatokkal is ezt kellene tenni, nem fogságban tartani és mutogatni őket. Igaz az állatkerti állatoknak is rossz, szívem szerint azokat is megszüntetném !
maci0427
@Szeparepa2: - Igen voltam ott ! Az nem rossz, de én a ketrecbe bezártakra gondoltam ! Meg az Állatkert is hagyján ! Én a a cirkuszi mutogatósokra gondoltam meg a hasonlókra.
wagabund
Mai hír:

..."leszedte a nyomkövetőt, ami a nyakörvében volt a szlovák-magyar határ mellett szerdán elengedett medve, majd, már nyomkövető nélkül hagyta el hazánkat."...

..."Most bejelentették, hogy a medvén már nincs rajta a nyomkövető, de a nyomait figyelemmel kísérik"...

ugye ez vicc? mert ennyi balfasz nem lehet egy nemzeti történetben..
papa.49
Na ,,okoskák,, akkor amin eddig tököltetek az nem jött be a maci ITT AKAR ÉLNI !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.