A legfrissebb Eurostat-adatok szerint 2012 óta 15-ről 9 százalék alá csökkent azon magyar háztartások aránya, ahol a lakhatás költségei a teljes bevétel több mint 40 százalékát teszik ki – nyilatkozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-nek.

Ez azt jelenti, hogy egyre kevésbé megterhelő a háztartások alapvető kiadásainak előteremtése, és egyre nagyobb arányban jut a családokban pénz fogyasztásra, kényelmi kiadásokra. E tekintetben Magyarország hatalmas lemaradást ledolgozva jelenleg jobban áll az unió 11,1 százalékos átlagánál. A pozitív változás elsősorban a rezsicsökkentésnek, az adócsökkentéseknek és a béremeléseknek köszönhető – közölte az Emmi államtitkára.

Rétvári szerint egyre kevésbé megterhelőek a lakhatás költségei

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Derzsi Elekes Andor

Ismertette, a létfenntartáshoz szükséges kiadások egyre kisebb részét viszik el a családok jövedelmének, így több jut a nem alapvető cikkekre. 2012 óta radikálisan, kevesebb mint a felére csökkent azoknak az aránya, akiknek gondot okoz otthonaik megfelelő fűtése. Míg 2012-ben az emberek több mint 14 százaléka küzdött ezzel a problémával, 2016-ban ez az arány 7 százalék alá csökkent. A rezsicsökkentésnek köszönhetően több mint 1100 milliárd forint maradt a családoknál. Szintén családok mindennapjait segítette a több mint 27 milliárd forintból megvalósuló, mintegy 180 ezer háztartásenergetikai korszerűsítését segítő Otthon Melege Program is – közölte.

További javulás várható a hazai lakhatási viszonyokban is a csoknak köszönhetően. Mindezek következtében emelkedett az építési engedélyek száma is. Míg 2012-ben 6099 építési engedélyt adtak ki, addig ez a szám 2017-re 13 ezer fölé emelkedett a KSH adatai szerint. A különböző támogatásoknak köszönhetően az új és korszerű lakások nem csak komfortosabb feltételeket biztosítanak a családoknak, de lehetővé teszik, hogy a családoknak minél alacsonyabbak legyenek a lakhatási költségei – közölte Rétvári Bence.

(MTI)

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Rétvári pajtás ...Azok biztos elhiszik ezt a retek dumát,,akik 4 évente 10 kilo krumpliért szavaznak rátok... esetleg még a Soros-hajót hiányoltam ebből az agyzsibbasztó dumából.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Madácsi Pali
Neki biztos! De a mahyarok többségének...
Clavigo
Rétvári pajtás ...Azok biztos elhiszik ezt a retek dumát,,akik 4 évente 10 kilo krumpliért szavaznak rátok... esetleg még a Soros-hajót hiányoltam ebből az agyzsibbasztó dumából.
csipetke
A parlamenti óriásira nőtt vízfejhez tartozó egyedeknek biztos nem gond a lakhatás,de pl a fiatalnak,aki 25-30 éves kora körül elköltözne már a muter-hotelből,családi támogatás nélkül nem megy még az albérlet sem.Aki sokszázezer ft-ból gazdálkodik havonta,mint a fideszesek,és holdudvaruk,azokba annyi szociális érzékenység szorult,mint egy marék molylepkébe...
Nessy
Különösen a kilakoltatottaknak csökkentek a lakhatási költségei!
Tudod kis Bence, fentről nézve minden nagyon szép, lentről nézve már annak a fonákja!
advocat
A miniszteri fizetésből én is! Viszont szabad vagyok! Nem kell a főnököm fenekében jártatni a nyelvem!
tulipan
Mindezet kiktől kérdezték meg?? Csak ne volt egy újabb körlevél?? Én most nem kaptam 'WC-papírt! Mind, az összes naarncsos bagázshoz tartozó agyatlan, olyan sötét, mintha állandóan éjfél volna!!!
vladimir putin
én meg azt mondom, hogy idén a magyarok 40% Hawaii-ra megy nyaralni, 30% Thaiföldet választotta, 20% Dubaiban csapatja.
A maradék 10% három hónapos túrát szervezett a Balatont választotta, illetve az Orlandoi Disneylandbe látogatott az év első felében.

Nagyából ugyanannyi valóságtartalma van annak is, mint amit a cigánylakáj állít.
Eladott Ország
nepszava.us/wp-content/uploads/2017/02/szeg%C3%A9nys%C3%A9g-1068x720.jpg
Sokan elveszítették az otthonukat és albérletben élnek. A legtöbben dolgoznak, de a jövedelmüket elviszi az albérlet, vagy éppen elég a megélhetésre, fűtésre, áramra már nem telik. Főleg, ha adósságot halmoztak fel és azt is törleszteni kell. Nem kell olyan sok ahhoz, hogy egy biztonságban, viszonylagos jólétben élő ember, vagy család a szakadék szélén találja magát. A legtöbb háztartásnak nincs megtakarítása. Nem azért, mert felelőtlenül gazdálkodnak, hanem azért, mert a sokat dicsőített béremelések és rezsicsökkentés ellenére is nyomorultul alacsony az átlagbér, a megélhetés költségei viszont teljes mértékben igazodnak a nyugati országokban tapasztalhatóhoz. Angliában, Németországban, Spanyolországban sem drágábbak az élelmiszerek, a ruházkodás, a műszaki cikkek, mint nálunk. Sok esetben még olcsóbbak is. A minimálbér azonban a sokszorosa a magyar minimálbérnek. Ilyen körülmények között rendkívül nehéz megtakarítást felhalmozni, sok esetben lehetetlen. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy egy súlyos betegség, egy tartós egészségkárosodással járó állapot, egy baleset bármikor, bárkivel előfordulhat, már meg is érkeztünk a saját lakásában fagyoskodó majdnem egymillió ember világába. Szükségünk van olyan miniszterekre, akik ismeretlen forrásból vásárolnak százmilliós ingatlanokat, helikopterrel ugranak el falusi lakodalmakra. Mi boldogan fizetjük az ukrán nyugdíjasok nyugdíját, a külhoni vállalkozókat támogatjuk teljes erőből, harcolunk az Unió ellen, védjük a keresztényeket. Mindent, bármit. Csak azt az egymillió embert nem vesszük észre, akik számára a tél rémálom. Minden tél. És aztán minden tavasz, minden nyár és minden ősz is. Mert ez így működik. A szegénység gyilkos kór, megfertőz mindent. Mindent.
simmering73
Főleg miután kilakoltatják őket. Igaz, hülyegyerek?
Madácsi Pali
Sőt, a kilakoltottaknak 100%-al csökkent.
Eladott Ország
@simmering73: Ilyenkor tavasszal a kilakoltatások miatt felgyorsul, télen meg a fagy szokott besegíteni a szegények szelekciójába. Persze a leghatékonyabb szelekciós eszköz a kormány számára az oktatás és az egészségügy. Akitől a szegénysége miatt nem lehet perselypénzre számítani, az, ha másképpen nem sikerül, akkor egy sima kórházi fertőzéssel vip vendég lesz odafenn . „Boldogok vagytok, ti szegények, mert tietek az Isten országa“,
Yoda69
Azert mert a hianyzo 6%-ot mar kilakoltattatok, es ok hajlektalankent elnek, igy nincsenek lakhatasi koltsegeik.
relatív
Sorozatban kiáll valaki a regnáló mellől, és erősen tenyérbemászó pofával mond egy nagy hülyeséget...

Ha csak kis esze IS lenne ezt csak szégyenkezve tehetné meg, de ők melldöngetve hazudnak a választók arcába !
dr. prédikátor
RETEKVÁRY!!! Meg...b ... szod te a kurva anyádat te geci! legalább hihetően tudnál hazudni !!!
advocat
És ha "ezek" meghallgatnák a nép szavát! De szerintük minden rendben! Rendben?
CsipkeRózsa
Ez ott lehet igaz, ahol a bérek erősen megemelkedtek.

A nyugdíjasok, közmunkások, és a többi területet, ahol nem játszottak be a megnövekedett bérek az utóbbi 2-3 évben, ott bizony inkább növekedett a lakhatás költsége, vagyis csökkent az élelmezésre és egyéb kiadásokra fordítható összeg.
justhpeter
Rétvári az igazi keresztény. Egy igaz szó nem hagyja el a száját !
tulipan
@Yoda69: Azért kell őket most. a Tákolmányuk legújabb variációja szerint, eltüntetni a börtönökba! Csipi a bunkó parvenű, újgazdagék szemecskéjét a látványuk!!!
Grafix69
Bence az anyád picsáját , 2012 ben még mertek szülni 2-3 gyereket akiket mérni is tudtok , azóta már 1 gyermeket is alig szülnek egy családba , mert baromi nehéz megélni .
steve82
Nem értem miért kell itt pamogni, hiszen minden második szavazó rájuk szavazott!!!
...
Állítólag, amúgy meg menjen oda ez a g**i, ahova a gazdájának is mennie kellene...
papa.49
Nagyonhülyebence menj az anyádba barom !!!
Gauntlet
A ti fizetésetekkel biztos nem az! De sokaknak K**** nagy megterhelés. Nemcsak a lakhatás, de a megélhetés is!
CsipkeRózsa
A diákokat, ill. szüleiket is meg kellene kérdezni, hiszen többször olvashattuk, hogy nagyon megemelkedtek az albérleti díjak. Sőt, a diákokon kívül még nagyon sokan élnek albérlőként.
nevemnick
Eddig csak sejtettem, de most már biztos vagyok benne, hogy a leghazugabb, legelvetemültebb emberek az ország Duna-parti tornyos-kupolás kocsmájában töltik napjaikat.
Eladott Ország
Rétvári te vagy az ügyeletes hülye. A te pofádra minden ráfér. Szarházi!
mackoka46
Sokaknak nem túl megterhelő, mert a csatornában laknak.
wpym
Ha 2 hét alatt rend lett és 47 ezerből meg lehet élni, akkor ennek a figurának is igaza van...
Zeta
Szerencsétlen ingyenelőnek még nem kellett gondolkodnia, hogy mire költsön, van e mit a tűzre rakni.
babp1982
Miért van olyan érzésem, hogy ez a0%-os párt képviselője hülyének néz? Pubikám én nem vagyok durbincs meg a többi seggnyaló fityma nekem vannak önálló gondolataim hazudsz geci -:(((
Cicamama55
Ne szólalna inkább meg!!!Ha albérletben, vagy devizahiteles lakásban élne a családjával ő, vagy valamelyik rokona, nem beszélne ennyire félre!
babp1982
szerintem már ez is kötél érett mehet a geci mellé a bajszos szarral meg a rőzsebajszossal együtt
Borsodi
Valóban akiknek már elvették a házát,valóban kevésbé megterhelő.Azok sem éheznek akik jól vannak lakva,vagy éhen haltak.A rezsi csökkentéssel és a Soros toppal meg váltották a világot.
human
Meg 323 ezer az átlagbér. Csak valahogy ezt kevesen érzik az országban.
division
@Grafix69: Ma is szülnek 5-6 gyereket a nagy semmire, és nem csak a romák. Ezen a téren semmi nem változott.
division
Eddig sem voltak megterhelőek, na persze ahhoz nem árt dolgozni is.
Desischado
retekváry, elmész a sunyiba, te hazug féreg! Minden hónapban lobbizni kell a puszta létfentartásért!
vladimir putin
@division: szerintem is, mindenki simán kibírja a 120 ezer albit + 50 ezer rezsit, még így is marad nekik 4 ezer froncsi. Nem tudom mit vinnyognak.
division
@vladimir putin: Miért mindenki csak odáig lát el ha valaki keveset keres? Ez ellen lehet ám tenni is, csak az nem megy.
vladimir putin
@division: a mi Viktorunk tesz is ellene, mert akinek nincs pénze, annak ad is!
Ezt meg is mondta Gecipusztán annak a néninek, aki a Helló röfiket tenyésztette.
division
@vladimir putin: Nekem az nem tetszik hogy mindenért Orbán a hibás, sokan még véletlenül sem néznek magukba. 25 évre lakás hitel, 5 évre autóhitel, éppen ma láttam valakit akinek tudom hogy hó végére nincs pénze de foci vb és akkor új tv ingyen hitellel, cigire, piára van pénz minden hónapban akár 40 ezer is, anyukának műkörömre, okostelefonra a családiból, a gyereknek meg nincs cipője...hagyjuk.
vladimir putin
@division: öreganyámnak nincs autóhitele, foci vébére se jár, a tévéje is hol bekapcsol hol nem, nem piázik, nem cigizik, a műkörmöshöz egyszer lement, de totál gombás volt az összes körme, az okostelefont csak a fakanállal piszkálja arrébb, de cipőt az mondjuk venne az unokájának, de még nem járt ott az Isten.
vladimir putin
@vladimir putin: de te biztos el tudnád intézni, hogy oda is menjen, nagyon fasza meggyes rétest tud sütni az öreglány, de lisztet vigyetek neki plz, attól odáig lesz, mert az nincs neki, és különösen örül, hogy nincsenek migráncsok, mert azok kieszik a rétest a rédliből.
terlasz
Igaza van, tényleg egyre kevésbé megterhelőek a lakhatás költségei. Neki!
division
@vladimir putin: Most meg jössz öreganyáddal...Komolytalan az egész.
Hari
@division: nekem az nem tetszik, hogy ilyen hülyeségeket írsz. Ja, és az írásodból nagyon kilóg a lóláb. Meglehet, van a ilyen ember is, de a nagy többség örül ha a következő fizetésig kihúzza,és ha nem kell hó végén kölcsönt felvennie, mert ilyen is van, saját fülemmel hallottam a királyi rádióban (meglehet, hogy a riporter már Szibéria felé tart, nem teljesen önszántából.)..
Hellcat
Kell a vastag bőr iylen brutál albérletárak mellett ezt kijelenteni.
division
@Hari: Akkor én nem tartozom a nagy többséghez. Most komolyan, feltétlenül szegénynek kell lennie mindenkinek ebben az országban?
Grafix69
@division: Mit sem változott , akkor mé riogatnak , hogy fogy a magyar meg szüljenek gyerekeket?
tulipan
@division: Nem sőt, de nem kell kérkedni vele és nem kell lenélzni a szegényebbeket, kevsébé szerencséseket, mert az nagyon bunkó dolog!!!
division
@Grafix69: Szerintem több is születik mint kellene, legalábbis oda ahová nem kellene.
division
@tulipan: Nem ez a célom, de amikor életerős emberek folyton arról panaszkodnak hogy semmi nem jó ki tudok akadni, utána meg ha van munka inkább elkerülik. Az hogy ki hová jut nem szerencse kérdése elsősorban (az a lottó). Ha ketté vennénk az országot szegény, nem szegény táborra, meg kellene nézni ki miért került oda ahol van, úgy sokkal hitelesebb lenne. Nem minden szegény azért az mert más lenne az oka, csak könnyebb erre rá fogni.
Grafix69
@division: Mondjuk ez igaz . Persze ettől még nem értünk egyet.
division
@Grafix69: Az nem baj, ellenkező esetben miről tudnánk vitázni? :-)
Hari
@division: azt ne fiirtassuk hová tartozol, de, hogy zagyvaságokat hordasz össze, az biztos .
division
@Hari: Szerinted. Nem gond, nincs belőle harag. Jó is az hogy nem gondolkodunk egyformán, a lényeg hogy a kulturált beszélgetés megmaradjon.
back up
Az ártatlan arcú sátánista fidesznyikes seggnyaló kdnp-és megint beleokádott valamit az éterbe.
Próbálok finoman fogalmazni, kérdésnek álcázni, táncolni páván: "Az anyád egy kurva?"

A velődig romlott álkeresztény büdös GECI, egy jó szavad sincs.
A kereszténység tőled (is) undorító és elfogadhatatlan az egész világ számára.
Gondoltál már erre?
Ha te keresztény vagy, mások nem akarnak keresztények lenni, nem akarnak olyanok lenni, mint te.
Vágod, te szennyedben undorító féreg?
Melyik rühes kurva szart egy ilyen görényt a világra?
Próbáltalak megbántani,
Azért, ha találkozunk, azt nem biztos, hogy túléled.

Ha lesz időm, levágom az egész fejed, de ha nem, akkor csak nyakon szúrlak, sokszor.
/egy keresztény/
back up
Nem ezt akartam végszóként, de ez lett.
Néha nem az lesz a vége, amit eltervezünk.

Ki-bebaszott világ.
Full gyökerek.
Soha többet nem olvasok híreket.
Elegem volt ebből a dzsuvából !!!
A szarházi gecik agymenéséből
Mostantól nem léteztek a számomra.
Itt a vége.
F_Viktor
Nincs időm elolvasni 65 kommentet, de a szám alapján látszik, hogy az álkeresztény bence hülye-gyerek megint egy nagyot hazudott, azaz gyors nyelvcsapásokkal próbált örömet okozni mindenható vezírének!
division
@back up: A végszó nagyon jó lett, ezzel a stílussal jobb is ha nem írsz többet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.