Az MSZP a szociális demokrácia modelljét kínálja a választóknak, azt képviseli, hogy a költségvetési forrásokat az emberekre, az oktatásra és az egészségügyre kell fordítani – jelentette ki a szocialisták választmányának élére frissen megválasztott Kunhalmi Ágnes hétfőn, a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Kunhalmi Ágnes úgy vélekedett: a hagyományos szociáldemokrata pártokat Európa-szerte kihívás éri az elitellenes protesztpártok részéről, ebben a helyzetben pedig a baloldalnak meg kell újulnia, más eszközökkel kell politizálnia, az olyan értékek és programok megtartása mellett, mint a szolidaritás, a szegények segítése vagy a középosztály lecsúszásának megakadályozása.

Kunhalmi: az MSZP a szociális demokrácia modelljét kínálja

Tóth Bertalan megválasztott elnök és Kunhalmi Ágnes megválasztott választmányi elnök a Magyar Szocialista Párt (MSZP) kongresszusán Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2018. június 17-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Annál is inkább, mert "Orbánék állama" harácsoló, öncélú állammá vált, a Fidesz pedig olyan állampárttá, amely a Horthy-rendszerben volt utoljára – mondta, hozzátéve: az állam magára hagyta a lakosságot, jobboldaliakat és baloldaliakat egyaránt.

Kunhalmi Ágnes az M1 aktuális csatornán azt mondta: azért lépett vissza az elnökjelöltségtől a vasárnapi tisztújítás előtt, mert felmérte, hogy nem gyűjtött elegendő támogatást a megválasztásához.

Ugyanakkor a választmány vezetésével a párt második emberévé vált, hiszen a testület stratégiai, tartalmi kérdésekben, a szövetségi politika tekintetében a párt legmeghatározóbb döntési fóruma – hangsúlyozta.

Kijelentette: választmányi elnökként azon lesz, hogy személyeskedéseket kerülő vitákat folytassanak a hazai baloldal jövőjéről. A párt, amely erős baloldali bástya, a kongresszuson összezárt – vélekedett Kunhalmi Ágnes.

(MTI)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A jelenlegi választási rendszerben a fidesz nem váltható le, ha ilyen sok ellenzéki párt van. A jelenlegi alkotmánysértő a fideszre kalibrált választási rendszer két pártra van kitalálva. Kérdés, hogy lehet a választási rendszert módosítani, hogy lesz ebből egyetlen ellenzéki párt. Sehogy. Maradnak a megélhetési pártok/politikusok, míg nem lesz egy társadalmi robbanás.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Kunhalmi Ágnes arca is-hasonlóan Szél Bernadettéhez- a választások óta kisimult, vigyorog egyfolytában mint a tejbe tök! Helyüket bebiztosították, folytatódik tovább az édes semmittevés...
badboy
Nem mindegy,hogy ki a kapitány egy süllyedő hajón? Ez vonatkozik -a dk kivételével-bármelyik ellenzéki pártra. Egyébként sajnálom,mert a Tóth Bertalan egy jó arc,kár érte.A mesterházy meg egy seggarc.
Clavigo
@Shikari: A fidesz-kondában érdeklődjél a diplomák után te köcsög...
Eladott Ország
A jelenlegi választási rendszerben a fidesz nem váltható le, ha ilyen sok ellenzéki párt van. A jelenlegi alkotmánysértő a fideszre kalibrált választási rendszer két pártra van kitalálva. Kérdés, hogy lehet a választási rendszert módosítani, hogy lesz ebből egyetlen ellenzéki párt. Sehogy. Maradnak a megélhetési pártok/politikusok, míg nem lesz egy társadalmi robbanás.
Sziszifusz
@Shikari: 09:39
" Máséban a szálkát is, sajátban a gerendát sem" veszed észre.
wagabund
..."Kunhalmi: az MSZP a szociális demokrácia modelljét kínálja"...(a választóknak)...

na, ezt még párszor el fogja mondani 2030-ig...ha pozícióban lesz egyáltalán...

...ez a nép nyelvén: ... nesze semmi, fogd meg jól...
Zeta
Volt egyzer egy baloldal.
Volt?
Mert ma baloldali párt nincs
csak szólamokban.
Rockxy
"szociális demokrácia modelljét kínálja"
Szóval a zemeszpé egy modellező klub?
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 11:54
Ki minek mestere Shikari szekus elvtárs.
Kunhalmi a mszp szakpolitikusa,Shikari szekus elvtárs meg a fityisz örökös seggnyalója.
Van ez így.
Üdv:tudod én Demke
Sziszifusz
@Shikari: Azért van olyan szinten mint német Szilárd, a Fidesz katonai szakpolitikusa.
cikicakk55
A Fidesz kellett hozzá,hogy erre rájöjjenek? Volt jó pár évük,még kormányozhattak volna úgy is,hogy a kecske is jóllakjon,de a káposzta is megmaradjon. Nem! nekik lopni kellett,még ha nem is akkora tételben,mint a Fidesz. Igaz,nem is költöttek annyit a szavazó bázisuk összetrombitálására és megtartására,mint a Fidesz. Aztán volt 8 évük,hogy megtanuljanak összefogni. Nem személyeskedni,nem párton belül harcolni a posztokért és nem a másik ellenzéki pártot ekézni. Az is kevés volt. Most megvilágosodtak,de szerintem késő. A büdös életben nem fognak tudni annyi embert összeszedni,hogy legyőzzék a Fideszt. Rohamosan fogy a magyar. Egy részük meghal, a másik részük elmegy az országból. Maradnak a Fidesz szavazok. Kár beléjük a Pártpénz támogatás. Igaz,ha nem kapna egyik párt sem összesen milliárdokat az államtól a népnek akkor sem lenne jobb,csak a Fidesz bankszámlák nőnének az égig.
Sziszifusz
@Shikari: 12:54
Azzal egyetértek veled, hogy a jelenlegi ellenzék, a Fidesszel szemben nem sok vizet zavar.
A Fideszes, tolvaj potentátok, gátlástalan, lehengerlő politikai sikerének, sajnos ez is az egyik oka.
A másik ok, a magyar emberek nagy részének a naivitása, megvezethetősége, kiégettsége.
Sötét jövőt sejtek. " Vae Victis."
sokanvagyunk
Kunhalmi: "az MSZP erős, baloldali bástya, amely sok mindenen átment." - sakkozók is jól tudják, a bástyával jól lehet rosálni. :)
csak úgy....
@Shikari: szarba leszö tiborom,ha a fönök jövö héttöl megent libbsi akar lenni...
csak úgy....
@Shikari: veled,tibi csak az a gond,hogy olyan vagy mint a polip ! ha bédugtad a nyelved egy seggbe,többé nem bírod kihúzni... (bocsi polip a pofátlan hasonlatér... ;) )
csak úgy....
@Shikari: tibi! üzenem a hapsidnak,hogy csöngessen a növérkének ha tele a pelusa...
wagabund
@Rockxy: 12.05...

jól mondod...egy modellező klub...
Sziszifusz
@Shikari: 13:17
Ha nem vetted volna észre, akkor közlöm, hogy Magyarországon, a liberálisok, érdeklődés hiányában, már évekkel ezelőtt eltűntek a porondról. Ezért a 2014-es és a 2018-as választás vesztesei nem ennek az irányzatnak a hívei voltak. Pardon, bocsánat ... !
csak úgy....
@Sziszifusz: Sziszifuszkodhatsz vele,...lila fingja,hogy miröl beszélsz,...és ne kérj töle bocsánatot vagy elnézést! Arra ugrik,...nem szokta meg,...picit hiányos a neveltetése ;)
csak úgy....
@Shikari: te kis tündér tibi! zabálom a választékos hülyeségeidet...
Pálinkás Pál
Magyarorszgon minden olyan ellenzéki párt ,aki nem erőszakkal akarja orbánt leváltani,bukásra van ítélve!!!És most nem fegyveres konfliktusra gondolok...de ennyi szemétség után már rég sztrájkoknak kéne megbénítani az országot... Bojkottlni a parlamenti űléseket...esetleg valamelyik párt székházában "árnyék országgyűlést" létrehozni...Persze ez nem fog menni,a migránsügy aranyat ér orbánnak,amíg a hülye ellenzék rá nem jön hogy az afrikaiakat bizony haza kell ebrudalni..
Kopacsi bacsi
Ezek nem szocialisták!! Ezek mocskos kommunisták!!
Desischado
@Horizont: Jól mondod. Migráncs sehol, de orbánék még mindig ezt harsogják, a hülyék meg elhiszik. Az MSZP-nek vége szerintem, én nem bízom már bennük. Eléggé megmutatták, hogy megélhetési politikusok, tisztelet a kivételnek.
Pálinkás Pál
@Horizont: Humorizálsz???, Nagyon jól tudod mire gondolok...amíg az ellenzék teljes mellszélességgel kiáll a migránsok mellett,addig esélytelen!!! mert bizony én egyiktől sem hallottam hogy le kéne zárni EURÓPA határait,vagy te igen???
és ahogy elnézem a dolgok alakulását...egész kontinensünk kezd ébredezni...és az ellenzék még mindig a mutti hülyeségeit szajkózza!!!
verőce21
Jó nekünk a Fidesz által kínált polgári demokrácia is! A polgár pedig sosem volt liberális. A butuska Ágicica pedig elhúzhat a búbánatosba. Egyszer használatos, mint a papírzsebkendő.
Eladott Ország
@Shikari: A kommunistákat a fidesz soraiban kell keresni, de a soraikba ebből is csak a legalja jutott. A fasizmus a diktatúra szinonímiája, a liberalizmusé padig a demokrácia.
m.blog.hu/sz/szeka/image/hirek_ma.jpg
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/29572806_774335826099061_1603939077210118265_n.jpg?_nc_cat=0&oh=f0b4910ad108cce08ef59925795c84f2&oe=5B557B23
Eladott Ország
@Shikari: tegnap, 06:17; Hülye/elmebeteg vagy!
verőce21
@Horizont: A Kereszténydemokraták között van a legtöbb polgár, ill. polgári értékrendű szavazó. Itt van mindjárt a német CDU.
Okosoggyá Béjbi, tudod, hogy nem kedvelem a buta nőket! :)
back up
Vége az MSZP-nek!
Tűnjetek a picsába!
Leszerepeltetek sokszorosan.
A dumátok: bla, bla, bla.
Hiteltelenné váltatok.
Nem hisz nektek senki.
SOHA TÖBBÉ MSZP.

Egy új formáció kéne, ami megfogalmazza az egységes demokratákat, a náci hűbéruralommal szemben.
Győrik, ha nem csak magadat fényképeztetnéd, fényeznéd, akkor lehetne, hogy elkezdj valamit?
Vagy csak vagy?
Kéne valami új.
Talán te is lehetnél az új.
back up
Elhivatottság.
Önfeláldozás.
Képes vagy erre?
Vagy csak sztárfotókat lövetsz magadról?
Vagy megélhetési politikus szerepre pályázol?

Tudsz franciázni?
Az jó.
Egy darabig, aztán megutálod, mert elég volt.
Madácsi Pali
@Shikari: te eszetlen vadbarom! A történelmi tényeket legalább ne próbáld letagadni, meghamisítani! A nemzetek európáját a mult században kétszer sikerült felégetni, ártatlan emberek millióit kiírtani! Vagy nézd meg az USA-t! Florida az egyik leggazdagabb állam a földön, némi szuverenitás vesztésért cserébe, a testvére szintén volt spanyol gyarmat mexikó, nemzetállam maradt, hova jutott? Ha drogkereskedő vagy akkor ez a szuper világ némi ólomkockázattal.
Madácsi Pali
Sajnos a MSZP-nek a fasiszta Orbánisztán létrejöttének napján ez a legnagyobb problémája.
Kollaboráns álcselekvő tetük. Agika ha be álsz a sorba téged is leír a nemzet gondolkodó része. Hadházi jókor lépett.
JAJMÁR
Színtelen, szagtalan, súlytalan, unalmas, ja és ízetlen! Az egész politikai arzenál! Olymértékben megromlott, hogy már még csak nem is büdös a trotymó!
Még egy jó vitát se érdemes folytatni róla, nem is lehet. Nincs "tartalma", üres!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.