Szent László az egyik legnagyobb magyar államférfi volt - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere hétfőn Nagyváradon, a Szent László Napok nyitórendezvényén. Kásler Miklós a László Gyula-emlékkonferencián tartott történelmi áttekintésében azt mondta, Szent László király nevéhez kötődik az első keresztény aranykor, amikor befejezte Szent István állam- és egyházszervező munkáját.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
hogy Szt-László ki volt egy dolog, de az hogy ez a szerencsétlen Kásler Miklós a legnagyobb barmok egyike az tény! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
hogy Szt-László ki volt egy dolog, de az hogy ez a szerencsétlen Kásler Miklós a legnagyobb barmok egyike az tény! =))
Nessy
Professzor úr! Erről a mondatáról eszembe jutott a lusta diák.
Csak Szent Lászlót tanulta meg, de Szent Istvánt kérdezték.
A diák válasza? István nagy király volt, de László még nagyobb, és elmondta Szent Lászlót.
nezelodo
Már félek, hogy tovább fűzi a gondolatsort, és eljut oda, hogy Orbán pedig a nagy király reinkarnációja.
egyvandor
Az lehet, ti viszont a legalja címért indultok.
csak úgy....
@nezelodo: nem köne ötleteket adnod... ;)
egyvandor
@nezelodo: Gorbán felmagasztalása a széles reportja volt
Eriksson
László király nem mindenkinek szent. Sőt! Sokaknak semmi se szent.
csak úgy....
Gondóni sem mertem vóna,hogy a prof. személyesen ismerhette a szent Lacibácsit :)
nezelodo
@Eriksson: Ne aggódj, a mai vezér már ugyanúgy szent, mint a békepapoknak a Kádári eszmék, és a megalkotója. Nincs új a nap alatt. Egyedül azt az uralkodót utálják, aki a lopást kézlevágással jutalmazta. Képzeld el a parlamentet, hogyan szavaznának kacsók nélkül az országmentők.
kisrigó
Emlékeim szerint pont Szent László volt az, aki a kisebb lopások esetén csonkítást, orr vagy kézlevágást rendelt el. Nagyobb értékű lopás esetén halálbüntetést kapott a tolvaj. Professzor úr! Megbeszélte a főnökével ezt a kis eszmefuttatást? Most is sok dolga lenne Szent Lászlónak! Hát hajrá!
Eriksson
@nezelodo: Nem ilyesmiről beszéltem. Szent László a magyarok nagy királya volt, illenék tisztelnie minden magyarnak.
Ha a kézlevágást újra bevezetnének mint a lopás büntetését, nem volna, ki dolgozzon. S felveti azt a kérdést is, hogy az ilyen kapjon-e rokkant nyugdíjat, vagy menjen-e külföldre dolgozni. (mert, mint tudjuk, arra vágyik minden sánta, béna, gyengeelméjű, aki nem tud boldogulni itthon, illetve aki nem kap megfelelő összegű segélyt).
Nessy
@Eriksson: Wow! Ennyi sánta, béna, gyengeelméjű orvost, mérnököt,szakmunkást képezni már művészet! Méghozzá olyan szinten, hogy a határainkon túl is megállja a helyét!
Fradigege
Orbán után Miki atya is a legnagyobb államférfi.
Eriksson
@Nessy: Olvasd el még egyszer: "mint tudjuk, arra vágyik".
nezelodo
@Eriksson: Az a sok sánta, béna, gyengeelméjű, általad kézlevágásra ítélt csak leképezi illetve követi kicsiben a magasabb vezetői magatartását. Feltételezem az általad felsorolt gyarló emberi tulajdonságok mindenkire vonatkoznak, kivéve saját szerény személyed.
Amúgy a nagy királyainkról tanított legendákat senki nem kérdőjelezi meg, elfogadja ténynek, bár a történészek az azóta fellelt hiteles adatok alapján már árnyaltabban fogalmaznak.
Eriksson
@nezelodo: Ne személyeskedj, én sem teszem.
nezelodo
@Eriksson: Bocs, de ha Te megsértődsz ezen, mit szóljanak azok a "sánta, béna, gyengeelméjű, leendő rokkantnyugdíjas", tömegek, akiket ilyen sommásan ítélsz meg?
Nessy
@Eriksson: Elolvastam ,értettem elsőre! De tudod, annyi ezer képviselőnek, államtitkárnak, ilyen - olyan "megbízottnak az eltartásáról kell gondoskodnunk, hogy nem tudtam hirtelen, kikre gondolsz. :-))
Eriksson
@Nessy: Azokra, akik állandóan azt szajkózzák, hogy külföldre kell menni, mert itt, ebben az országban minden szar. Holott dolgozni mindenhol kell, s ha tehetség nincs, külföldön sincs dombon a tanya.
Nessy
@Eriksson: Nos, ezzel vitatkoznék, nem kevés ismerősöm tapasztalatai alapján.
Nem mindegy, hogy normális körülmények között egy állás elég a megélhetéshez, vagy három kell hozzá! Nem mindenki olyan hyper zseni, mint Lőrinc barát!
nezelodo
@Eriksson: Hála Istennek, mindig a két lábamon álltam (és nem másokén százzal) és dolgoztam, és dolgozom ma is, ahogy a családomban mindenki. Soha egy percet sem voltam sem munkanélküli, sem segélyre szoruló, és a véleményemet sem pénzért osztottam meg másokkal. Azt pedig otthonról hoztam, hogy ne nézzek le másokat, még ha azok kevésbé szerencsések, vagy tehetségesek is az életben.
Eriksson
@Nessy: Hát bizony Lőrincz baráton nemigen tesz túl senki sem. :)))
Eriksson
@nezelodo: Pont így gondolkodom én is, éppen ezért nyílik ki a bicska a zsebemben, amikor életerős emberek nyavalyognak, hogy nem tudnak megélni. Szidnak mindenkit, akinek kicsivel is jobban megy.
Eriksson
@Nessy: Ha takarításról van szó, biztos is, hogy több állás kell. Viszont lehetőség van bőven, mert takarítóra mindig szükség van.
csak úgy....
@Eriksson: Fogadok,hogy nem hiszed el, sokaknak a "lörinc barát" nem irígységböl jut az eszükbe! Azért Irritáló,hogy pont 8 éve tört elö belöle a zseni ,pont mikor a haver miniszterelnök lett...
Szorgalmaskodj, melózz és fizesd böcsületesen az adót...,nem tudom az unokáid mit gondolnak majd rólad...
nezelodo
@Eriksson: ma 15:17. Én munkát szoktam ajánlani a kunyerálóknak, különösen a rendszerváltás körül sokasodtak meg odaátról. A gyerekeim már kinevettek a naivságom miatt (az egyik szociológus), amikor munkát, fix fizetést ajánlottam másnaptól. Találd ki az elmúlt 28 évben hányan éltek a felkínált lehetőséggel?
nezelodo
@Eriksson: Senki... A több tucatból. Onnantól a szívem már nem szakad meg értük.
simmering73
Idézet Szent László törvényeiből:

"Ezt határozták, ezt a törvényt hozták:
Az olyan tolvajról, akik tíz vagy hat dénár értékűt lopnak
a) Ha szabad ( ember ) tíz dénár értékűt lop, minden vagyonával együtt vesszen el, ha kevesebbet, egyik szemét vájják ki, és Szent István törvényei szerint ítéljék meg.

b) Ha a szolga hat dénár értékűt lop, veszítse el mindkét szemét, ha kevesebbet ( lop ), egyik szemét, és amit lopott, ura kétszeresen adja vissza."

Adott volna nektek Szent László. Kiürült volna a Parlament.
Eriksson
@nezelodo: Miért is gondoltam volna másképpen.
11:53-kor, meg 15:17-kor pont ilyesmire próbáltam célozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.