Döbbenetes hírt osztott meg Facebookon a Hortobágyi Madárkórház.

Ez már elkeserítő! Sörétes puskával lőttek meg egy gólyát Magyarországon

Sörétes puskával lőtt meg egy feltehetően képzett vadász egy gólyát.

"Amikor rátaláltak, repülni nem, csak sétálni tudott, de minden harmadik lépésnél összerogyott. "Bal szárnyán látható zúzódások arra utaltak, hogy vezetéknek csapódhatott. A csontok el is törtek, így előkészülvén a műtétre elkészítettük a röntgenfelvételt. Az elkészült képen megdöbbenve tapasztaltuk a sérülés okait: sörétszemeket..."

– írja a madárkórház. A szerencsétlenül járt gólya már jobban van, a rendőrség nyomozást insított az ügyben, Az eset azért is döbbenetes, mert a parlagi sas után ez a második eset idén, hogy szánt szándékkal sebesítenek meg fokozottan védett madarat. Nem beszélve azokról a csak szimplán védettekről, amelyeknek hírértéke csekélyebb. Ezeket a madarakat

még csak nem is képzetlenek légpuskával, hanem egyenesen vadász- és fegyvervizsgával rendelkezve, éles lőfegyverrel sebesítették meg. Ebben az esetben is szándékosságról van szó. Itt már nem mentség, hogy 'hát nem tudtam...' Hogy vadászat közben bárki lövést leadhasson, előtte meg kell győződjön a célpont fajáról, ivaráról, lőhetőségi állapotáról, valamint arról hogy a lövés irányában bármi más előfordulhat e. Valószínűleg meggyőződött minderről, és hát mégis"

– írták a madármentők.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
görbetükör
@Shikari: Ne is törődj vele. Ugyanannyi idő alatt lesz tíz szemtanú, aki azidőtájt látta Semjént a templomban áhítatosan térdepelni.
dr. prédikátor
@görbetükör: és közben igen közel hajolt a paphoz ,miközben hangosan cuppogott!!!
csipetke
@Commenter: 15:45 Ja,ez még lemaradt.Aki képes egy jól láthatóan füljelöléssel ellátott rénszarvasra lőni,annak még ez is belefér,mittomén,lőgyakorlatnak.Sok barom van szabadlábon,akik azt gondolják,nekik mindent lehet...
csak úgy....
@Shikari: látom gyerök,szopásbu jelesre ...
Commenter
@csipetke:az ilyen politikai erkölcsi hulláknak mint ez a semjén, tök mindegy hogy füljelölése volt a szarvasnak, és az is tök mindegy hogy szelíd háziállat volt. Meglátta, kilőtte.Remélem a szarvas gazdájának lesz még ehhez egy két szava, hiszen panaszt is tett az orvvadászat miatt. Csak vinné már egyszer az űzött vad a puskát, rögtön nem lennének ilyen nagyon bátrak ezek a (fő)vadászok! Az egyik dolog amit nagyon megvetek az a vadászat, se nem sport, se nem úri passzió, hanem agyament gyilkolászat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.