Az állam 1,9 milliárd forintos támogatást ad a Red Bull Air Race nevű versenyre: Európa egyik legértékesebb területéért viszont csak 13 millió forintos területhasználati díjat fizet a cég. Az LMP álláspontja szerint ez kimeríti a hűtlen kezelés tényállását, ezért feljelentést tesz a főváros vezetése ellen – közölték szombaton.

Az LMP feljelenti a Red Bull Air Race miatt Budapest vezetését

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az LMP álláspontja szerint véget kell vetni annak a fideszes városvezetés előtt is meglévő felháborító gyakorlatnak, hogy döbbenetes mértékű állami közpénz-támogatás mellett, fillérekért sajátítják ki Európa egyik legértékesebb területét egy olyan kiemelten környezetszennyező és életveszélyes versenyhez, amely több napra megkeseríti a budapestiek életét, továbbá ellehetetleníti a fővárosi közlekedést – fogalmazott Turcsán Szabolcs, az LMP Országos Elnökségi tagja.

A párt online petíciót is indított a helyiugyek.hu portálon, hogy tiltsák ki a Belvárosból a Red Bull Air Race-t.

Az LMP álláspontja szerint a főváros vezetése ténylegesen, pénzügyileg is megkárosítja az adófizetőket, hiszen a többmilliárdos állami támogatás mellett a versenyt szervező cégnek a valódi értéknél elképesztően aránytalanul kevesebbet kellett fizetnie.

Ezért az LMP hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz, egyben felszólítja Tarlós István főpolgármestert: haladéktalanul intézkedjen, hogy a Red Bull Air Race a jövőben ne a Belvárosban kerülhessen megrendezésre.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NaponTamas
És csodálkoznak,hogy a kétfarkúak népszerűbbek nàluk...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ittott
lehet, hogy ezeknek nincs eszük?
biztos, hogy totál hülyék.
megnyerték a Fidesznek KÉTHARMADOT. kussoljanak.
eroica
Majd akkor lesz az LMP hiteles, ha feljelenti a Budapest Pride rendezőit is, mert jó fél napra fél Pest közlekedését leállítja és nem került nyilvánosságra, hogy ők mennyit fizetnek, ha egyáltalán fizetnek. A Red Bull Air Race azért lényegesen több embert szórakoztat.
Azonkívül 2002 és 2014 között rendezett Red Bull Air Race rendezői semmit sem fizettek, még 13 millió forintot sem.
Akkor hogy is van ez?
wagabund
..."Az LMP feljelenti a Red Bull Air Race miatt Budapest vezetését"...

...és ugyan hol, kinél, mikor?
karma1
A Red Bull bulik mindenhol a vilagon kiemelten nepszeru, surun lakott teruletek folott jatszodnak, mert hogy ott nagyobb a "musor" nezettsege, es egyaltalan -, de most mi a turoert is veri a nyalat ez a kis mikropart? Ha mast nem tud, akkor jo, lobbizzon, de inkabb koveteljen a varos magasabb terulethasznalati dijat.
(Szerintem meg nem veletlen, hogy szare'-hugye' adjak a teruletet, hiszen orban igy bunteti a budapestieket. Nehogyma' valahonnan jo beveteluk legyen - mikozben alaposan megkeseritik az ott lakok eletet is. Fele koltseg, dupla orom a puhosnak.)
terlasz
@eroica: Lehet, hogy ingyen adták a területet korábban, de nem is fizetett az állam 1,9 milliárd támogatást a mi pénzünkből. Valószínűleg, az összeg nagyobb részét visszaosztja a cég, hogy a jól begyakorlott lopási együttható ne sérüljön.
Eriksson
Szerintem saját magát is jelentse fel az LMP, amiért sok millió támogatást méltatlanul vett fel az államtól. Senkiházi banda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.