A Jobbik országos elnöksége visszahívja mandátumából azon képviselőket, akik kiléptek a pártból és akár a 2014-es önkormányzati, akár a 2018-as országgyűlési választáson a Jobbik Magyarországért Mozgalom listáin szereztek képviselői mandátumot – közölték szombaton.

A Jobbik minden kilépő képviselőjétől visszakéri a mandátumát

„Emlékeztetjük az érintett képviselőket a Szent Koronára tett esküjükre, az abban vállaltakra: amennyiben a visszahívás megtörténik, adják vissza mandátumaikat az őket jelölő Jobbiknak. Felhívjuk továbbá a listán mandátumot szerzők figyelmét, hogy képviselői helyeiket a jobbikos választóknak és a Jobbiknak köszönhetik.”

- írják, hozzátéve:

„Egy tisztességes ember minden körülmények között, az utolsó betűig hű marad letett esküjéhez. Egy becsületes, tiszta szándékok által vezérelt ember számára a napnál is világosabb, hogy nincs olyan érv, amely egy ilyen fogadalmat felülírhat.”

A legnagyobb ellenzéki párt több tisztviselője is kilépett, és a Toroczkai László ásotthalmi polgármester vezette platformhoz, majd Mi Hazánk nevű mozgalmához csatlakozott. Köztük van Dúró Dóra parlamenti képviselő is.

A Jobbik ragaszkodik hozzá, hogy aki kilép a pártból, az adja vissza mandátumát, hogy helyét más foglalhassa el.

„Óvnánk egykori bajtársainkat a becstelenségtől és arra kérjük őket, kíméljék meg további politikai pályafutásukat az esküszegés bűnétől és tegyék meg azt, amit ebben a helyzetben nem elsősorban a Jobbik országos elnöksége, hanem Szent István királyunk koronája előtt letett esküjük miatt a jobbikos választók várnak el tőlük.” – szerepel a közleményben.

(via MTI)

Fotó: Facebook/Jobbik Magyarországért Mozgalom

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A magyar politikában tisztességről és becsületről beszélni... még most is ráz a felháborodással kevert röhögés. A magyar politika és a tisztesség, becsület egymást kioltó fogalmak.
Eriksson
"A Jobbik ragaszkodik hozzá, hogy aki kilép a pártból, az adja vissza mandátumát, hogy helyét más foglalhassa el."
Ki az a más?
Ha én (mint választópolgár), kifejezetten egy képviselőre szavaztam, hogy kiálljon az érdekeimért, akkor ahhoz ragaszkodom is. Ne adják az ő mandátumát akárkinek, mert abba én (mint választópolgár), nem egyezem bele.
Mert tudhatná a jobbik is, mi a lényege a választásoknak. Nem. Nem az ő jólétük, mert nekem (mint választópolgárnak), ahhoz semmi közöm.
CsipkeRózsa
@Eriksson: Amennyiben egy olyan képviselőre szavaztál, aki kilép a pártból, akkor ez van, adja vissza mandátumát, mert esküt tett a Szent-koronára.
Ők ezt komolyan gondolták, akkor tartsák be esküjüket.

Te a Jobbikra szavaztál, nem pedig egy nem létező pártra, amelyik még most alakul meg.
Eriksson
@CsipkeRózsa: A Szent Koronára nem az a párt esküdött meg, amelyik most legitimnek tartja magát. Ez a párt nem az a párt, akire jó szívvel szavaznék, mert ez egy hitehagyott hiteltelen képződmény, amely akár pillanatokon belül megszűnhet. Aztán megehetik a mandátumjaikat.
17:39-kor írt hsz-om meg a mostani is, a választó szemszögéből fogalmazódott meg bennem.
Ha Jobbikos képviselő lennék, szívfájdalom nélkül dobnám át a kerítésen mint sokak, akik a pártkönyvvükkel tették ezt.
justhpeter
A magyar politikában tisztességről és becsületről beszélni... még most is ráz a felháborodással kevert röhögés. A magyar politika és a tisztesség, becsület egymást kioltó fogalmak.
Desischado
@justhpeter: Egyetértek. Ezek mind megélhetési politikusok, tisztelet a kevés kivételnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.