A BBC riportere is rákérdezett, hogy a migránsellenesség csupán a xenofóbiáról szól-e, ez meg nem tetszett a magyar külügyminiszternek.

A BBC Newsnight riportere, Emily Maitlis vendége volt a napokban Szijjártó Péter magyar külügyminiszter – szúrta ki a 444.

Szijjártó megsértődött, mert a BBC alaposan felkérdezte

Fotó: MTI/Külgazdasági és Külügyminisztérium

A lap szerint a magyar miniszter arról kezdett beszélni, hogy a "politikai korrektség lázában élő uniós tagállamok meghívókat küldenek a menedékkérőknek a politikájukkal", Maitlis viszont arról faggatta, hogy Orbán miért nevezi a bevándorlást járványnak és miért mossa össze a menekülteket a terroristákkal, és miért nevezi ezt megszállásnak.

Ez valójában nem a bevándorlásról szól, ugye? Hanem a xenofóbiáról

- tette fel a kérdést Maitlis, amitől Szijjártó kiakadt, és kikérte magának, hogy a riporternő ilyen bántó dolgot mondjon a magyarokról (márhogy idegengyűlölők). Emellett persze kitartott Orbán szavai mellett, hogy a sok százezer ember közt lehetnek veszélyes elemek, terroristák is.

Emily Maitlis arra is rákérdezett, miért fogadták el a Stop Soros-törvénycsomagot, amellyel a segítő szervezeteket kriminalizálják. Szijjártó erre azt válaszolta, mert ezek a szervezetek határsértésre és egyéb illegális tevékenységekre buzdítják az embereket.

A riporternő szerint minden menedékkérő illegálisan jut be egy országba, de nemzetközileg szabályzott joga, hogy menedékkérelmet nyújtson be, amely során majd ténylegesen eldöntik, hogy illegálisan érkezett-e, vagy jogosult ott lenni. Szijjártó erre azzal válaszolt, hogy az országok nem kötelesek eltűrni, ha megsértik a határaikat.

Maitlis erre ezzel tromfolt:

Ugye tudja, hogy maguknak nincs bevándorlási problémája?

Hozzátette, az országnak 3600 menedékkérelmet kellett elbírálnia eddig, idén mindössze háromszázat.

Az interjú végén a 444 cikke szerint előkerült a magyar választás ügye is, amelyről a riporternő azt mondta, az ellenzéki pártok nem tartották fairnek, mert a kormánypárti kampány extra pénzzel volt kitömve. 

Maga hazugságokat hangoztat, kiegyensúlyozatlan, és egyoldalú, maga csak azoknak a véleményével törődik, akik most frusztráltak, mert elveszítették a választást

- válaszolt neki Szijjártó Péter külügyminiszter.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kopacsi bacsi
A merkel meg ott akarja folytatni ahol az Oroszok abba hagyták nálunk! De mi nem vagyunk Németország gyarmata!!
namihami
@Kopacsi bacsi: Tényleg nem. Mi Putyin gyarmata vagyunk. És. Merkellel ellentétben, az nem adja, hanem viszi a pénzünket. Amit a Merkel ad.
haereticus.hu
Ti aztán ritka idióták vagytok ennél a ballibsi fake newsoknál! :D
Karakánul kiállt a nemtelen, elfogult és egy állítólag kiegyensúlyozott - ha valaha is az volt már évek óta nyomokban sem az - bbc picsa agresszív hazugságaival szemben. Így kell ezt egy külügy miniszternek csinálnia. Ti meg csak sírjatok, ajvékoljatok és verjétek magatokat a földhöz óvodásként hisztizve meg ajnározva a hazug libsi bbc-t. Ezért tartotok ott, ahol: sehol! XD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.