Ha elfogadja a Parlament, a magánélet védelme miatt a tüntetések, demonstrációk alaposan vissza lesznek szorítva. 

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) benyújtotta az Országgyűlésnek a gyülekezési jogról valamint a magánélet védelméről szóló törvényjavaslatot, amely garantálja a magánélet védelmét, az otthon nyugalmát, és védelmet ad a zaklatással szemben – olvasható a tárca keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében.

Benyújtották az Országgyűlésnek a gyülekezési törvény módosítását

Fotó: pixabay.com CCO

Azt írták: az infokommunikáció korszerű eszközei a kapcsolattartás napi formáit is megváltoztatták, így a magánélet védelme kiterjed a fizikai és az interneten megvalósuló zaklatásra egyaránt. Az egyén méltóságát és magánélethez fűződő jogát biztosítani kell a közösségi médiatérben is. Ezért a törvényalkotó szándéka garantálja az egyén számára a privátszféra biztonságát a magáncéllal megosztott és közzétett tartalmak tekintetében is.

Emlékeztettek, a gyülekezési jogról szóló 1989. évi IIII. törvénnyel kapcsolatban az Alkotmánybíróság több alkalommal mulasztásban megnyilvánuló alkotmánysértést állapított meg. Az Alkotmánybíróság 2016-ban felhívta a jogalkotót, hogy a gyülekezési jog és a magánélet védelmének szempontrendszereit hozza összhangba.

Ennek alapját teremtette meg az Alaptörvény 7-ik módosítása, mely szerint a véleménynyilvánítás szabadsága és a gyülekezési jog gyakorlása nem járhat mások magán-, családi életének és otthonának sérelmével – olvasható a közleményben.

Hozzátették: az új törvényjavaslat a német mintát veszi alapul, tiszteletben tartja és biztosítja a gyülekezési jog szabadságát, és a nemzetközi standardoknak megfelelően, korszerűen szabályozza a gyülekezési jog gyakorlását.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
A Fidesz ellenzékben hetente kitalált valami témát a tüntetésre, akkor nem volt fontos a most jól hangzó egyik mondatuk:
"Az egyén méltóságát és magánélethez fűződő jogát biztosítani kell a közösségi médiatérben is."

A ciklus kezdetén még módosíthatják a többi kényes jogfosztó témát is. Mire jön a következő választás, már a többség el is felejti azt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@CsipkeRózsa: lesz még következő választás, ami nem a fidesz matek szerint zajlik majd? Alapvető emberi jogokat tipornak páros lábbal. A jogi diplomájukat bármelyik, magára kicsit is adó jogi egyetem visszavenné.
Nessy
@CsipkeRózsa: Ez Bayer koszorús publicistánk, kormánypárti képviselőink, az igehirdető papok , Orbán pénteki szózata esetében is érvényes?
Sámannus
Ennek semmi értelme , mert nincs is kinek gyülekezni.
F_Viktor
Amikor az egyén joga előtérbe kerül a közösség jogával szemben...
Nessy
@Pegero: Továbbá ne gyújtsa fel az autómat, ne borítsa ki a kukámat, ne gyújtsa fel a környezetemet!
Ja, akkor még ezt az ő híveik csinálták!
És a CÖF is otthon vonuljon a saját kertjébe!
karma1
Hat hogyne,... Ez a "puha" elorejelzese a szuksegallapotnak, ahol eroszakkal is betartathatjak ezt a "torvenyt", hiszen a szuksegallapotban tilos a gyulekezes. Erre szolgal a privat nyaralokban torteno nyari bulik elore valo bejelentese is, nehogy mar valaki egy kellemes borozgatos-bogracsolos nyari esten a barataival elkezdjen beszelgetni arrol, hogy meg kellene donteni mar a vityat, de legalabbis bedugni egy jol elzart grazi intezmenybe...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.