Hiába növekedett 2016-ról 2017-re nagyot a minimálbér, a közép-kelet-európai régióban még mindig a magyarok keresik a legkevesebbet.

Az Mfor.hu közölt érdekes és kijózanító összesítést az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) statisztikái alapján, melyekben azt mérték, a fejlődő országokban milyenek a fizetések. 

A V4-es országok közül a magyarok keresik a legkevesebbet

Fotó: pixabay.com CCO

A lap szerint 2016-ban a magyar átlagfizetés vásárlóerő-paritáson mérve évi 20825 dollárt jelentett, ami 2017-ben 22576 dollárra nőtt. Európában ennél a 8,4 százalékos növekedésnél nagyobbat csak Izlandon nőttek a bérek egy év alatt. 

Ám még ez sem elég a közép-kelet-európai régióban sok mindenre. 

A Visegrádi Négyek (Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország) országai 2017-es átlagfizetését összehasonlítva a következő a helyzet:

a magyarok a szlovákoknál 7,2 százalékkal, a cseheknél 11 százalékkal, a lengyeleknél pedig 16,5 százalékkal kerestek tavaly kevesebbet. 

A szlovénok pedig tavaly évi közel 35 ezer dollárt klerestek átlagfizetésre számolva, szóval van még mit behozni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
@Mézike: és a gazdasági mutatók alapján még a 90-es évek végén az élen áltunk a V4 nek. Ma az ő mutatóik mind jobbak , mint a mienk. Kivéve az elhalálozást, az érszükület miatti csonkolást.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
@Mézike: és a gazdasági mutatók alapján még a 90-es évek végén az élen áltunk a V4 nek. Ma az ő mutatóik mind jobbak , mint a mienk. Kivéve az elhalálozást, az érszükület miatti csonkolást.
emerencia
@Zeta: Betegebbek vagyunk és korábban halunk mint a többiek. Ezért mi megyünk a legmagasabb életkorban nyugdíjba.
human
Orbán megmondta, hogy az ország jövője az olcsó munkaerőben van. És ezt szavazták meg kétszer is a fideszes szavazók.
Hellcat
Persze jól le van kommunikálva, hogy hű de nőttek a bérek...az, hogy minden más ára is nőtt az már nincs, így a vásárlóerő lófasz...le vagyunk maradva mint a szar hála kiváló politikusainknak, azok közül is az országromboló fidesznek...
Mézike
@Gauntlet: Mejd 30 évet tévedtek. Amikor Magyarország megnyitotta az osztrák határt kezdődött a többi volt szocialista állam bekeményítése a szovjeteknél.
Zeta
@human: már az arabokat, a kínaiakat is ezzel bíztatta befektetésre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.