A Magyar Közlöny legfrissebb számából derült ki, hogy a köztársasági elnök aláírta a menekülteket segítő civil szervezetek elleni szankciókról szóló törvénymódosításokat. Az alaptörvény hetedik módosítását is aláírta.

A hvg.hu cikke szerint Áder János köztársasági elnök aláírta az alaptörvény hetedik módosítását, valamint a Stop Soros-törvénycsomagnak nevezett módosításokat, mindezek a Magyar Közlöny legfrissebb számából derültek ki.

Áder János aláírta a Stop Soros-törvénycsomagot és az alaptörvény módosítását

Fotó, címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd

A lap emlékeztet rá, Áder a negyedik alaptörvénymódosításnál közleményben jelezte, hogy neki alkotmányos kötelessége aláírnia ezeket a módosításokat. 

A jelenlegi, hetedik módosítás szerint az államnak és minden szervének alapvető kötelessége az ország keresztény kultúrájának és alkotmányos önazonosságának védelme. A változtatás azt is kijelenti, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be.

"Kiegészült a közös uniós hatáskörgyakorlás alkotmányban rögzített szövege is: a közös hatáskörgyakorlásnak összhangban kell állnia az alaptörvényben foglalt alapvető jogokkal és szabadságokkal, továbbá az nem korlátozhatja Magyarország területi egységére, népességére, államformájára és állami berendezkedésére vonatkozó elidegeníthetetlen rendelkezési jogát.

Szerepel ezentúl az alaptörvény szövegében, hogy a szabad mozgás és tartózkodás jogával nem rendelkező idegen állampolgár Magyarország területén a magyar hatóságok által egyedileg elbírált kérelme alapján élhet.

Eddig nem szerepelt az alaptörvényben az, hogy nem jogosult menedékjogra az a nem magyar állampolgár, aki Magyarország területére olyan országon keresztül érkezett, ahol üldöztetésnek vagy üldöztetés közvetlen veszélyének nem volt kitéve.

Jogi védelmet kapott az otthon nyugalma: az alaptörvény hatályos szövege lehetővé teszi, hogy törvény vagy helyi önkormányzat a közrend, a közbiztonság, a közegészség és a kulturális értékek védelme érdekében, a közterület meghatározott részén jogellenessé minősítheti az életvitelszerű közterületi tartózkodást.

Az alkotmánymódosítás létrehozta a külön közigazgatási bíráskodást is" – olvasható a hvg.hu cikkében.

Áder jános köztársasági elnök az alaptörvénymódosításon kívül a Stop Soros-törvénycsomagként emlegetett, amely az illegális bevándorlás elősegítését szankcionáló törvénymódosításokat takarja.

Az aláírással mostantól már büntetőtörvénykönyvi tényállás lesz az illegális bevándorlás segítése és támogatása. Aki "ezeknek a bűncselekményeknek az elkövetéséhez anyagi eszközöket szolgáltat vagy a szervező tevékenységet rendszeresen folytatja, egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő" – áll a cikkben.

A törvénycsomag miatt az államhatárról szóló törvény is változott, méghozzá úgy, hogy akik a határvédelemmel és az államhatár rendjével összefüggő bűncselekmények elkövetése miatt eljárás alatt állnak, azok a határvonaltól számított 8 kilométeres sávban nem tartózkodhatnak.

A Velencei Bizottság korábban arra kérte a kormányt, hogy halassza el a törvénycsomaggal kapcsolatos szavazást, de ez nem történt meg. A bizottság szerint a most már szentesített módosítások erősen hátráltatják a civil szervezetek munkáját.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
"Bajszos szar" tesz az országra, elpecázgat, mint orbán köztársasági elnököcskéje.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
"Bajszos szar" tesz az országra, elpecázgat, mint orbán köztársasági elnököcskéje.
nevemnick
,,Elképzelni sem lehet, mi lenne, ha a történelem kerekét nem vezéri ambíciók és átvert tömegek mozgatnák, hanem az egyszer csak az értelem medrében haladna tovább."

Ennyi bogárkáim.
kereső
Miért is ne irta volna alá.Bizonyára van hozzá szép tolla.Egyszer majd az a toll múzeumba kerül,mint az orbáni diktatúra szimbóluma.
tudode
A PÁRTKATONÁNAK a parancsot teljesítenie kell, ha NEM AKAR ismét partvonalra kerülni!
,
Vannak ám a GAZDINAK katonái is, na NEM A HIVATÁSOSAK, akármilyen katonái, akik a PARANCSOT TELJESÍTIK !
.
www.youtube.com/watch?v=Gj3kd3HTCn8
.
Félelmetes!
.
Ha majd EGYSZER mindenki KINYITJA A SZÁJÁT, és elkezd beszélni!!!
cs.n.
"neki alkotmányos kötelessége aláírnia ezeket a módosításokat"
Elég cifra dolog ez, itt egy cikk róla:
arsboni.hu/utikalauz/
Tehetné másképp is, de minek? Ez a könnyebb út, előirta neki az állampárt, oszt' csókolom. Nem akar kekeckedni a főnökeivel.
Qqberci
@F_Viktor: Ezt a Bajszos_Szart ideje lenne megkóstoltatni egy cápával...
Gauntlet
Mégis mit vártunk? Sose volt önálló. Visszajönnie se kellett volna Brüsszelből!
namihami
Két pecálás között még erre is volt ideje ennek a szegény, a munkában végletekig kizsákmányolt embernek? Mikor van ideje kipihenni azt a rengeteg dolgát, aláírásos fáradalmait?
Viktor, nem kéne végre egy-egy szabadnapot adni ennek az állandóan aláíró rabszolgának?
egyvandor
Micsoda "álamférfi"!!! Erre már a nemzeth "gojóstola" is irigy lehet.
egyvandor
@F_Viktor:
Biztonságban érzik magukat.
poltisztító lánykája meg a Questor lenyúlás főszereplőjével kavar.
division
Természetes hogy aláírta, egyébként meg szükség van több pontjára is a módosításnak.
papa.49
Nem volt kétséges egyetlen pillanatra se, hogy aláírja, de miért kell ennek mindig ilyen képeket felrakni, nincs hivatala, a csornai Bronsonnak ???
Yoda69
Ket peca kozben elvagta az orszag torkat is a nemzeth csarli bronzonja.
Desischado
@papa.49: @Yoda69: Lécci, ne hívjátok Bronson-nak ezt a férget! Charles Bronson-nak a körme is különb volt!
Mit várhatott bárki is ettől a rakás sz@rtól? orbán csicskája, mindent megtesz, amit a dádé előír neki. Gerince, tisztessége nincs, és soha nem is volt, jól mondta Horizont. És ez a bélféreg a köztársasági elnök. Szégyen!
justhpeter
@Desischado: Azt hiszem, ezt nem tudnám jobban összefoglalni. Egyetértek !
papa.49
@Desischado: Igazad van de nagyon a Bronzon a kedvenceim közzé tartozott, mint színész, és mondhatni mint ember is, ígérem többé nem fordul elő !!!
Ennek a csornai szerencsétlennek meg jó lesz a ,,bajuszos szar,, megszólítás is !!!
division
@Desischado: @papa.49: Megy három cowboy a prérin különböző színű lovakkal:
Joe aranyon, Jack ezüstön, Charles bronzon:-)))
black up
Áder János egy akkora senki, hogy csak nagggyon sok nullával lehetne körülírni azt az űrt, amit a jelenlétével éppen kitölt, amikor ott van valahol.
Áder János 96%-a sötét anyag, 4%-a meg sötét energia.
Egy fekete lyuk, ami elnyel maga körül minden fényt.

Áder János semmi hasznot nem hajt Magyarország számár (soha meg sem próbált ilyesmit tenni), sőt, igazából kontraproduktív nemzetgazdaságilag.
A környezetvédelem meg annyira érdekli, mint engem a mulatós - semennyire !!!

Ja, fénykép is van róla - a félreértések elkerülése végett:

scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/17903451_290838787996700_8921657218638200036_n.jpg?_nc_cat=0&oh=cbe819e1f26a5caa7cf88787b7def1dc&oe=5BE4DBA9
Desischado
@papa.49: Tökéletesen! Az épp áderra illik ez a "név"!
Lepényleső
Gratulálok,mondhatnám lelke rajta,de mondhatom?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.