Még soha nem volt ennyi pénz a honvédelemre – hangoztatta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken.

Az államtitkár felidézte, jövőre mintegy 513 milliárd forint lesz a honvédelmi költségvetés. Azt is elmondta: ebből 150 milliárd forintot fordítanak haderőfejlesztésre.

Németh Szilárd: még soha nem volt ennyi pénz a honvédelemre

Fotó, címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Németh Szilárd, az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában azt is kiemelte: a honvédelmi kiadások kerete több mint 85 milliárd, míg a belügyi szervek költségvetése mintegy 40 milliárd forinttal emelkedik jövőre. "A biztonság nem lehet pénz kérdése", és ha kell, még többet fordítanak e célra – mondta, ezért is nevezve fontosnak, hogy az országvédelmi alap keretét ötven százalékkal növelték.

Az államtitkár elmondta: a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési terv honvédelmi része a katonákról szól. Jövőre is 5 százalékkal növelik a katonák illetményét – emlékeztetett Németh Szilárd, hozzátéve: szeretnék vonzóvá tenni a katonai pályát.

A haderőfejlesztés kapcsán azt mondta: az eddig beszerzett új repülők és a meglévő helikopterek felújítása után, új helikopterek beszerzése jelenti a légierő fejlesztésének egyik sarokpontját.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Viszi a rezsi befizetéseink nagyobbik felét az orsos marokszámra a kézi fegyvergyártó sorára-ekkora valaggal mégsem ültethette be a pocakos tábor nagy egy tankba-még a forgófotel is szenved alatta...!!!DDD
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Viszi a rezsi befizetéseink nagyobbik felét az orsos marokszámra a kézi fegyvergyártó sorára-ekkora valaggal mégsem ültethette be a pocakos tábor nagy egy tankba-még a forgófotel is szenved alatta...!!!DDD
lampa laz
"még soha nem volt ennyi pénz a honvédelemre"... nem hát, de mióta bevetettek 1olyan idióta atomrombolót mint te, azt már finanszírozni kell..
namihami
Logikus, a világpiacon rohamosan megy fel a fakard és a parittya ára.
cikicakk55
Pont úgy néz ki ez a víziló ( bocs vízilovacskák ) Mint egy honvédelemmel foglalkozó akárki.. Ez a katonai zsákot 10 méteren keresztül nem tudná vinni,mert a zsír már körbenőtte a szívét. Amikor látom a tévében,mindig abban bízom,hogy " na most kap agyvérzést" Na most kap infarktust" olyan gutaütéses színe van a fejének mikor bele lendül a saját maga által kreált lendületes szónoklatba,hogy totál beszínesedik az egész hájtömeg. Szégyen a Magyar Honvédelemre nézve,hogy ilyen embereknek lehet közük egyáltalán. Olyan a nézése,mint aki az általánost sem járta ki.
Fradigege
Na. Megtanulta a számokat a zsíragyú. A zsírmore rájött, hogy a legszarabb hadsereg a magyar hadsereg az egész régióban. Még jó, hogy a nagy egóját ez basztatta. De még a NATO is pattogott emiatt
Sámannus
Valóban "új"?
Ha te mondod, az kész tragédia!
desiro57
Lehet, hogy lesz atom tengeralattjárónk is???
bencemacska
Jó név lenne a 2026, ha végrehajtanák.
Azaz KIROHANNÁNAK - na nem a várból - ,hanem AZ ÉLETÜNKBŐL, de legalább az országunkból, ahol nincs szükség ennyi hájfejű gazemberre!!!
bencemacska
Elnézést, kissé trehány voltam, csak félig írtam le a tervet. Helyesen:
"Zrínyi 2026 honvédelmi terv" cím késztetett OV és Németh "kirohanására"!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.