Egyebek mellett megújuló üzemanyagok fejlesztéséről szóló stratégiai megállapodást kötött az Audi Hungaria Zrt., a Mol-csoport és a Szegedi Tudományegyetem, a dokumentumot pénteken írták alá Szegeden.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter úgy fogalmazott: Magyarország két legnagyobb vállalata és az egyik legnagyobb vidéki egyetem olyan területen fog együtt dolgozni, amely életünket erőteljesen meghatározza.

Megújuló üzemanyagokat fog közösen fejleszteni a MOL, az Audi és az SZTE

Balról jobbra: Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója, Szabó Gábor, az egyetem rektora és Achim Heinfling, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke aláírja az Audi Hungaria Zrt., a Mol-csoport és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) stratégiai megállapodását Szegeden 2018. június 29-én

Fotó, címlapi képMTI/Rostás Tibor

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kifejtette, az a fejlesztés, amely az SZTE-n folyik, olyan lehetőséget teremt a nagy múltú intézménynek, amely története során nagyon ritkán adatott meg.

Trócsányi László igazságügyi miniszter hangsúlyozta, az SZTE egyszerre magyar és nemzetközi, hiszen az intézményben négyezer külföldi diák tanul. A dél-alföldi régió versenyképességében az egyetem játssza legfontosabb szerepet – tette hozzá.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.