Magyarországnak egyre pozitívabb a kisugárzása a Kárpát-medencében, egyre jobb magyarnak lenni a határon túl – mondta Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.

Igaz, hogy egyre jobb határon túli magyarnak lenni?

Kiemelte, a magyar kormány odafigyelése, támogatása megjelenik a határon túli régiókban, és vannak civil szervezetek, amelyeknek fontos az ottaniak sorsa, jövője, mindez erősíti őket abban, hogy ne adják fel magyarságukat.

Csáky Csongor ismertette, a szövetség Gólyahír programjának lényege, hogy a Kárpát-medencében élő magyarul beszélő családokat a magyar közösségben tartsák. Példaként említette, hogy a családokkal már a gyermekek születésekor felveszik a kapcsolatot, és szeretnék elérni, hogy később magyar óvodába, iskolába kerüljenek.

Petrovai László, a magyariskola-választási program felelőse a műsorban elmondta, minden határon túli területnek megvan a maga sajátossága, leginkább a szórványrégióban nehéz meggyőzni a szülőket, hogy megéri magyar iskolába járatni a gyereküket.

(MTI)

Fotó: pixabay.com

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Aha,... Otthon tiltjak a civil szervezetek letezeset, kulfoldon meg penzelik...
Rohadt ketszinu pojaca
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
persze hogy jobb! Kapnak nem kevés pénzt a mi adónkból, igénybe veszik az olcsóbb eü ellátást, meg amit lehet, a fideszre szavaznak, és köszönik, de megvannak otthon, mi meg szívunk, mint a torkos borz!
moareka
Hát persze, megy a zsozsó ezerrel az óvodák, iskolák, templomok felújítására,..a focipályák építéséről nem is beszélve...sőt a mi pénzünkből még megszavazhatják, hogy mi hogyan éljünk! ...igazi testvéri szeretet...
babp1982
A jó idesanyukátokat azt akkor most legyek határon túli magyar hogy jó legyen nekem meg a családomnak? Rohadt szemét banda remélem gondoskodó miniszterelnökünk hamarosan egy elios pilàcson fog hintáztattak és akkor végre nekünk is jobb lesz!
Desischado
Persze, hogy jobb. A MI pénzünket adják oda ezeknek a férgeknek, a szavazataikért. ELÁRULTATOK BENNÜNKET EGY TÁL LENCSÉÉRT, ROHADÉKOK!
terlasz
Amennyivel nekik jobb, annyival rosszabb nekünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.