Az utolsó pillanatig párton belül szerettük volna megoldani a problémákat, de Toroczkai László kizárása olyan pont volt, amikor már tényleg nem volt hova hátrálni, lelkiismereti kötelességemnek tekintettem a kilépést – idézte fel az elmúlt hetek történéseit a Magyar Időknek adott interjúban a volt jobbikos, jelenleg független parlamenti képviselő, Dúró Dóra.

A parlamentben maradó Dúró Dóra szerint új pártja majd jobb lesz, mint a Jobbik volt

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI

A politikus arról is beszélt a napilap szombati számában, hogy a Jobbik korábbi értékeinek elárulását eredményező döntésekbe nem vonták be, azokat Vona Gábor hozta meg. Az Ásotthalmon zászlót bontott Mi Hazánk Mozgalom szerinte stabil értékrend alapján áll, és nemzetstratégiai kérdésekben nem ad helyet politikai taktikáknak.

Dúró Dóra közölte, fájó volt a szakítás, de már a jövőbe néznek, és elképesztően nagy társadalmi elvárás van irányukban, komoly űrt hagyott maga után a Jobbik eltolódása. A tisztújítást követő események pedig már pártszakadást jelentenek, és ez az a lélektani pillanat, amikor egy új párt megalapítására szükség van. Már sokan kiléptek a Jobbikból, többen ezután fognak. Persze korrektebb lett volna, ha azok alapítanak új pártot, akik új utakra akartak lépni, alapító nyilatkozatunkat félretéve. Így gyakorlatilag ellopták a párjukat – mondta.

Arra a kérdésre, hogy nevezhető-e szakadásnak az, hogy kizárása a frakcióból és mandátumának visszakérése kilépési hullámot indított el, úgy válaszolt: igen, bár mindent megtett ennek elkerülése érdekében, mégis a szoros kongresszusi eredményt nem a kiegyezés követte a pártvezetés részéről, hanem a leszámolás.

A Jobbikból távozók jelenlegi több százas, később ezres nagyságrendű számát egyértelműen szakadásnak lehet nevezni. Már 59 önkormányzati mandátumot – köztük féltucatnyi polgármesterit – is veszített a Jobbik a mostani kilépések miatt, és sok helyen a többség velük tart, például Nógrád megyében csak egy vagy két aktív alapszervezet marad. Ráadásul olyanok hagyják ott a pártot, akik nagyon aktívak voltak a kampányban, és végigdolgozták az elmúlt négy évet is. Kijelenthető most már, hogy ez pártszakadás.

Azzal kapcsolatban, hogy lehet hiteles pártot, politikát képviselni olyanokkal, akik egyik napról a másikra álltak át, azt mondta: átállásnak inkább a Jobbik politizálását nevezné, az övéik inkább kiállnak korábbi értékrendjük mellett. – olvasható a Magyar Időkben.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Ajjaj, akkor a jobbik lesz a rosszabbik?

Kedves Túró Dóra, nem lehet, hogy mégiscsak a rosszabbikra tettél?
SystemError
Ennél azért már több kéne egy radikál párthoz, minthogy visszatér a nagy magyar "logóhoz" és a cigányozáshoz. Van a suzukis réteg, akik még erre gerjednek, de ez még köztük is uncsi már szerintem..
F_Viktor
Dórika, egyenlőre még mindig nagyon sárosan lépsz be az új pártodba, tisztességtelen, hogy megtartod helyedet a parlamentben!
Ugyanis háromszor méretted meg magad a választásokon, s mindháromszor súlyosan alul maradtál, vagyis téged a jobbik elnöksége szavazott meg, nem a magyar választók!

2010-ben indultál Budapest 15. választókerületben 6,55 százalékot értél el ez a 4. helyre volt elég.
2014-ben Budapest 6. választókerületet céloztad meg, akkor már ismert politikusként is csak 13,31%-os eredménnyt értél el, ami a 3. helyre volt csak elég.
2018 is bukta volt számodra, még a DK-s jelölt is háromszor több szavazatot húzott be!

Tehát nagyon gáz, hogy kilépve a jobbikból, még mindig ott melengeted csinos seggedet a parlamentben!
tudode
A puding próbája az evés ám, azzal együtt, hogy az ország KIFEHÉRÍTÉSE, és a rendszerváltás egyik legnagyobb vesztesének a KISEBBSÉG kordábán tartását TŰZTÉK ZÁSZLÓJUKRA úgy, hogy ki tudja HETEDÍZIGLEN melyikükben HÁNY VONÓ VAN!
.
Sámannus
Morvai Hisztikének lesz versenytársa. Igaz ő az úniós honanya, de jó társaságot választottak.
Lesz ez még lentebb is. Közelednek a nemzeti szocializmus felé.
Atha
A karlendítés romantikája sosem lesz több 8 százaléknál. Változás majd 6-7 kétharmad után várható, mikor a zsoldosoknak és a proliknak sem lesz mit dobni a pofájába. Talán akkor a lakossági elégedetlenség kitalál majd valakit nekünk, aki tovább üthet bennünket. Így megy ez a magyar ugaron.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.