A magyar emberek ma azt várják a kormánytól és a rendőrségtől, hogy védje meg az országot, a családokat, a közös értékeket és eredményeket a külső és belső veszélyektől – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén.

Ez Orbán Viktor víziója a magyar rendről

A kormányfő kiemelte, ma Európában a rend, a béke és a biztonság már nem magától értetődő dolog, egyre komolyabb erőfeszítéseket kell tenni, hogy "fenntartsuk saját civilizációnk több ezer éves rendjét". Ilyenkor felértékelődik a rend, a béke és vele együtt annak őreinek, védelmezőinek szerepe – hangsúlyozta.

A magyarok békében és biztonságban akarnak élni, ezért a jövőben is szükség lesz – sőt Európa jelenlegi helyzetét látva még az eddigieknél is nagyobb szükség lesz – bátor, jól képzett, hazájukat és nemzetüket szerető egyenruhásokra

- mondta Orbán Viktor.

A magyarok azt várják, hogy ne kelljen félniük sem nappal, sem éjszaka, sem vidéken, sem városban, sem közterületen, sem az otthonukban, továbbá hogy ne kelljen félteniük sem saját maguk, sem szeretteik testi épségét, emberi méltóságát, sem saját javaikat, sem az ország vagyonát.

Ez Orbán Viktor víziója a magyar rendről

Azt is várják, hogy a rendőrség a törvényes rend helyreállításában, a társadalmi szabályok érvényesítésében és a törvénytisztelő magatartás elismerésében mutasson példát – fogalmazott a kormányfő, jelezve, hogy a rendvédelemben dolgozóknak ezért feddhetetlennek és rendíthetetlennek kell lenniük.

"Az a rend, amelyet önök védelmeznek, a szabadságból született. Szabadságukkal élve a magyarok eldöntötték, milyen országot akarnak maguknak. Ennek az akaratnak a végrehajtói vagyunk mi mindannyian" – fogalmazott Orbán Viktor, felhívva az esküt tettek figyelmét, hogy noha a törvényeket az Országgyűlés hozza, "önökre hárul a feladat, hogy a jogszabályok be is legyenek tartva".

(MTI)

Fotók: Bruzák Noémi/MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Mintha "Döbrögit" látnám" siralmas!!! A nagy hadvezér!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m73
És ezt mondja egy hazug,tolvaj,posztkommunista,haza áruló tetű.Balján a főmaffia főnökkel.Van bőr a képén rendesen!
Desischado
Én azt tartanám rendnek, ha orbán és a pióca bandája végre vagyon és hatalomtól megfosztottan, a börtönben ülnének életfogytiglan!
vladimir putin
@Desischado: Orbán Viktor rendje pont az ellenkezője:
vagyontól (a hatalom már úgyis az övé) megfosztottan ülj be a börtönbe életfogytiglan.
Yoda69
Egy rohadt rendorallamot krealt a demokraciankbol ez az allat. Milyen barom taho az ilyen?
Semmilyen veszely nem fenyeget, az Unio es a NATO kozepen csucsulunk.
Szandekosan megfelemliti a magyar embereket, ellensegkepeket kreal aki ellen kuzd.
Az Unioban mar senki sem akra vele szoba allni, barhogy dorgolozik is.
Erthetetlen hogy sokan ezt hogy nem ismerik fel, es bizalmukat adjak neki?
Mellesleg a valasztasi bizotsag elnoke, miert parolazik orbannal? Neki fuggetlen meltosagnak kellene lennie egy demokraciaban. Rohadt szemet valasztasi csalo ez is, mint a fuhrer.
Zeta
Lehet menni a határra vagy sebesség ellenőrzésre.
herczeg0210
Hogy én , hogy utálom a pocakos kövér mini Szterelnököket!!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.