A kormánynak a jövőben is határozottan ki kell állnia a házasság értékei mellett – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton Kaposváron, a Református Egyházi Napok – Dunántúl egy fórumbeszélgetésén.

Novák Katalin csak egy nő és egy férfi kapcsolatából tud családot elképzelni
Fotó: Soós Lajos/MTI

Novák Katalin a Családok éve alkalmából rendezett ökumenikus fórumon kijelentette: a család szerepe az élet továbbadása.

Stabilan kell állnunk a jövőben is a házasság értéke mellett, mert fennáll a veszély, hogy amikor "egy maroknyi kisebbség jogaiért harcolnak egyesek, elfeledkezünk a többségről"

- mondta.

Az államtitkár hozzátette: vannak fenyegető jelek, amelyek próbálják megbontani a család szentségét, bár ezek nem jellemzőek a világ egészére, és a média által jelentős mértékben felnagyítottak.

A kaposvári református templomban tartott beszélgetésen megjegyezte: amikor az élet továbbadásának szentségéről, a férfi és nő házasságban betöltött szerepéről, hagyományos férfi és női szerepekről beszélünk, a nyilvánosan szereplők óvatosan fogalmaznak, mert félnek attól, hogy a homofóbia vádjával illetik őket, akkor is, ha a legegyértelműbb összefüggéseket mondják ki.

Például ha meleg párok örökbe fogadási jogáról van szó, megtorpanni látszik a logika

- fűzte hozzá, és bátorságra buzdította a jelenlévőket, szavai szerint "szabad bátran beszélni nyilvánvaló kérdésekről".

Novák Katalin kifejtette: az, hogy egy nőnek legyen gyereke, emberi jogként jelenik meg, valójában a gyereknek van joga ahhoz, hogy legyen édesanyja és édesapja.

Nem szabad elfeledkeznünk a többségről, amelynek értékei és a gyerekvállalás mellett határozottan ki kell állni; a családhoz kell egy nő és egy férfi, és pont elég hozzá egy nő és egy férfi – fogalmazott.

Az államtitkár a tiszta vízhez hasonlította a családot: bár az üdítőitalokat sokat reklámozzák, a vizet e nélkül is minden gyerek szereti.

A fórumon Márfi Gyula veszprémi érsek többek között arról beszélt, hogy van pozitív és negatív másság. A fiú más, mint a lány, ez pozitív másság, ma ezt el akarják törölni. Az egynemű partnerek nem alternatívái a házastársaknak

- mondta.

Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke mások mellett szólt arról, hogy még "nem jöttünk ki abból az európai álmodozásból, miszerint majd az állam mindent megold. Úgy vélte: a családok ráhagyták az államra a gyerekek nevelését. "A tisztességes kormányzatok már nem állítják azt, hogy mindent megoldanak a családok helyett" – fogalmazott.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Még annyit üzennék Novák Katalinnak a családok éve alkalmából rendezett ökumenikus fórumon elhangzottakhoz, hogy NEM a Jóisten kegyelméből tudják gondozni a szülők a gyerekeket és a gyerekek idősödő szüleiket, hanem azért, mert sokszor emberfeletti áldozatokat hoznak, miközben a kormánytól ehhez semmiféle segítséget nem kapnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@1magyar: Szerintem, ha valaki 6 ujjal születik egyik, vagy akár mindkettő végtagján, az sem "normális", mégis elfogadjuk, mi a családja. Sőt végig "küzdi" az életét magyarázkodással, vagy türi, hogy megbámulják az emberek és nyilván neki is lesz identitás zavara. Valószinü, hogy a társadalom azért ez jobban elfogadja, mint a homoszexualitást... pedig ez utóbbi sokkal nagyobb gond az illetőre nézve, mintha 6 ujja lenne.
Csizmás Kond
@eszegfu: ..most nem igazán értelek...
Mindenki azt hajtogatja, hogy az ilyen megferdült szexualitások annak tulajdoníthatóak be, hogy az illető testi adottságai rendellenesek és azt próbálja visszaállítani átéléssel, műtéttel vagy egyebekkel...pedig szerintem ha valaki egészséges szexuális adottságokkal születik és azt akarja megváltoztatni akkor nem a testével van a baj hanem az agyával...lehet az születési vagy ránevelési...szóval nem a szexualitása a gond hanem a gondolkodása.
...mert vannak olyan emberek akik rendellenes szexuális adottságokkal születnek de azok között szinte elhanyagolható az átmiskurálás...
eszegfu
@Csizmás Kond: 20:39 Én meg most értettem meg, mire is céloztál az előbbi hsz-dben! Szerintem ez már egy külön nagy témakör (egészséges szexuális adottságokkal születik...stb.), mellyel már nagyon eltérnénk az eredeti cikktől. Javaslom, most fejezzük be... majd legközelebb folytatjuk.
1magyar
@Shikari: Támogatni én sem támogatom de elfogadom ha nem tehet róla valaki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.