Az elmúlt hetekben számos megkeresést kaptam civil szervezetektől és állampolgároktól az uniós szerzői jogi törvény tervezett módosítása miatt, mondván ez a reformterv sérti az internet szabadságát. Az uniós irányelv tervezete ugyanis jelenleg arra irányulna, hogy a jövőben az adatvédelmi- és szerzői jogi visszaélések elkerülése érdekében a weboldalak és az internetes szolgáltatások tartozzanak a jelenleginél jóval nagyobb felelősséggel a náluk megjelent tartalmakért. Az Európai Parlament jogi ügyekért felelős bizottsága (JURI) legutóbbi ülésén tárgyalta a javaslatot és – többek között Szájer József fideszes képviselő szavazatával – szűk többséggel ugyan, de támogatta a szólásszabadság-ellenes 13. cikkely megtartását a csomagban. A gyakorlatban ez annyit jelentene, hogy például a legismertebb közösségi platformokra feltöltött tartalmakat (akár kis videók, mémek) az érintett weboldalak kötelesek lennének még megjelenés előtt megszűrni és szükség esetén letiltani; ellenkező esetben...

Forrás: pestibulvar.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Az lesz mint kinaban. Blokkolni fogjak a nekik nem tettszo weboldalakat. A forumkat figyelni fogjak fizetett trollokkal (mondjuk az mar van most is, ez az idiota hafarok, meg sikari tuti fizetett troll). Sot az e-maileket es SMS-eket is szurni fogjak. Sotet idok jonnek kis hazankra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.