Ezrek tüntettek Oroszország-szerte a tervezett nyugdíjreform ellen. A kormány a férfiaknak 60-ról 65 évre emelné a nyugdíjkorhatárt 2028-tól, a nőknek pedig 55-ről 63 évre, 2034-től. hirdetés A tiltakozó akciót szakszervezetek és Vlagyimir Putyin egyik leghangosabb ellenzéki kritikusa, Alekszej Navalnij szervezték. A nyugdíjreform elleni online petíciót már két és félmillióan írták alá. Ezrek tüntettek Oroszország-szerte a tervezett nyugdíjreform ellen. A kormány a férfiaknak 60-ról 65 évre emelné a nyugdíjkorhatárt 2028-tól, a nőknek pedig 55-ről 63 évre, 2034-től. hirdetés A tiltakozó akciót szakszervezetek és Vlagyimir Putyin egyik leghangosabb ellenzéki kritikusa, Alekszej Navalnij szervezték. A nyugdíjreform elleni online petíciót már két és félmillióan írták alá.

Forrás: hirtv.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ugyanugy letoljak a torkukon, mint nekunk fogjak a 72 evet. Ugyanis mindket orszagban romokban a nyugdij rendszer. Nalunk annyival rosszabb, hogy orbanek raadasul elloptak 3 millio ember 10 eves megtakaritasat 3 ezer milliard forintot.
De az ilyen tarsadalmak meg is erdemlik hogy rabszolgak modjara eljenek. Aki nem all ki meg a sajat penze mellett sem, az ne akarjon szabadsagot, es foleg ne demokraciat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Mit keres ez a hír az ,,itthon,, rovatba ???
Lehetett volna a ,,külföldben,, is vagy már ,,EGGYÉ FORRTUNK A MUSZKÁKKAL,, ???
Yoda69
@m73: Jogos. A birkakat pedig folyamatosan megkopasztjak, es ha mar nem adnak jo minosegu bundat, akkor leolik, es mennek a levesbe.
Yoda69
@papa.49: Direkt tettem oda, mert ez var rank is.
emerencia
@Yoda69: Nincs a 72 évvel semmi baj, amennyiben civilizált országokhoz méltóan ez csak egy végső kerethatáridő és nem egy kényszerítő erejű, KÖTELEZŐ életkor.

Különbözőek vagyunk és különböző a munkánk, leterheltségünk. Az életünk se volt egyforma. A rendszerváltást pl. anno keservesen megszenvedtük a zárt munkapiacon másfél millióan, míg mások hangosan hőzöngtek, hogy nem akarunk dolgozni.

Van aki már a hatvanas évei elején is szenved minden egyes munkanapon pl. a fizikai gyötrődéstől, a veszélyektől, stb., mások még a hatvanas éveik közepén is úgy érzik, hogy minden gond nélkül tudnának dolgozni akár hetvenen felül is. (Egyik rokonom még nyolcvanas éveiben is vidáman dolgozott kisiparosként a kényelmes, saját lakásában lévő laborjában. Annyi munkát vállalt amennyit akart.)

Civilizált országokban hatvanon túl megadják a rugalmas nyugdíjkorhatár VÁLASZTÁSI lehetőségét MINDENKINEK úgy, hogy SENKINEK nem kell emiatt öregkorában az ínségtől szenvednie.

Az illiberális vadkapitalizmusokban viszont (pl. orosz, magyar) a kimondott életkor nem választható, hanem egy igazságtalanul kedvezményezett réteget leszámítva a többségnek kötelező. Az oroszok tisztában vannak ezzel, ezért lázonganak nagyon helyesen!!! A buta magyarok jelentős többsége viszont (fiatalok, idősek egyaránt) cinikusan tudomásul veszi, hogy mások pusztán csak és kizárólag azért mert rossz évben születtek idősen is munkára vannak ítélve akkor is, ha már nem bírják... (Tisztelet a csekély szolidáris kivételnek.) Hogyan érhetnénk meg a magyar aktív fiatal és középkorú réteggel, hogy a tiltakozás nemcsak azokért szükséges akik éppen most idősen szenvednek a munkahelyeiken, hanem a SAJÁT és gyermekeik jövőjét teszik tönkre mikor rezzenéstelenül hagyják idősb munkatársaikat, ismerőseiket a magyar munkahelyeken kínlódni.
emerencia
@emerencia: javítás: érhetnénk helyett értethetnénk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.