Magyarországon az emberek 80 százaléka érzi úgy, kevesebb pénze van, mint ami az átlagos megélhetéshez szükséges, pedig csak a háztartások kb. 55 százalékának van az országos átlag alatt a jövedelme. A KSH adatai szerint hajlamosak vagyunk saját relatív jövedelmi helyzetünket rosszabbnak értékelni, mint amilyen, és szinte mindenki úgy érzi, rosszabbul él az átlagnál. 2017-ben a magyar háztartások szerint az átlagos megélhetéshez havi nettó 117 ezer forint szükséges, míg a tényleges átlag csak 100 ezer forint volt.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: ibn Said
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ibn Said
Tehát nem a kenyér kicsi, hanem a pofánk nagy...
Ha "csak" a lakosság 55% él átlag alatti jövedelemből, akkor már minden rendben!?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@kereső: @ibn Said: Mielőtt a költői kérdésre választ kapunk, fel kell tennünk, hogy hány valóban nagypofájú jövedelméből mire futhatná. Ezt vegyétek apró szellentésnek a szellemesség helyett. Szerintem ugyanis keveseknek jut akkora "morzsa", hogy a fél ország jól lakna belőle.
kereső
Ez az 55% ,nagyon brutális szám., főleg úgy ,hogy ez az átlag! A jövedelem különbségeket ez nagy mértékben torzitja.Az első nyolc decilis az átlag alatti.A kilencedikben érik el az átlagot.
És az utolsó decilis az,amelyik felhúzza az átlagot a 117000 forintos szintre.Hiányolom a táblázat mellől a létszám adatokat,mert az úgy lenne az igazi.
kereső
@Sámannus: alább már komolyra is forditottam!
kereső
@Sámannus: ha igaz a cikkben a táblázat a jövedelmi decilisekről,akkor nem igaz a 55%, az ennél jóval nagyobb szám.Ezért is féllábas a felmérés-vagy csak nem merték leirni a tényleges létszámadatokat.
kokopelli
@kereső: a Vater,mint "fotelfilozófus" azt mondta erre mindig,
hogy a "duplájából lehet megélni"! ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.