A XIII. kerület egyik iskolaigazgatója több gyereket is bántalmazott, általában roma gyerekeket. Az ügyben a rendőrség nyomoz, de Rétvári Bence államtitkár szerint ezek egyelőre csak híresztelések.

A 24.hu cikke szerint nyomozás folyik egy XIII. kerületi iskolaigazgató ellen (aki korábban Újkenézen volt fideszes polgármester), aki tanárok és szülők egybehangzó állítása szerint több gyereket is bántalmazott, legtöbbször roma gyerekeket.

Rétvári szerint csak híresztelés egy bántalmazási ügy, amiben amúgy a rendőrség nyomoz

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Derzsi Elekes Andor

Az egyik ilyen esetnél több tanár is hallotta, amint a gyerek azt kérte, hogy ne bántsa őt az igazgató, ám ennél az esetnél az igazgató tett először feljelentést, mondván őt bántotta a gyerek azzal, hogy kétszer megütötte.

A rendőrség azóta az igazgató elleni bántalmazás miatt indított eljárást megszüntette (vagyis kiderült, hogy nem az történt, mint amit a férfi állított), ám az igazgatóval szemben elindított nyomozás azóta is folyamatban van. Sőt, a kiskorú veszélyeztetése gyanúja miatt folytatott eljárásban a kerületi rendőrkapitányság a lap szerint nemrég az ügyészségtől kérte a nyomozás meghosszabbítását.

Nemrég volt egy közmeghallgatás is, ahol több tanár kiállt és elmondta a bántalmazásokat, valamint azt, hogy az igazgató a tanári kart is megfélemlítette. Ennek ellenére a férfit azóta sem mentették fel posztjáról. Az ügy áprilisi kirobbanása óta 10 tanár hagyta ott a XIII. kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskolát, és most újabb 23 gondolkodik a felmondáson.

Hiszékeny Dezső szocialista képviselő nemrég a Parlamentben kérdezett rá az ügyre. 

Rétvári Bence, az EMMI kereszténydemokrata államtitkára erre azt felelte, hogy ő a híresztelésekkel szemben inkább a tényekről beszélne (vagyis egy folyamatban lévő nyomozást, ahol több szülő, tanár és diák is beszámolt a bántalmazásrokról, híresztelésnek nevezett), majd elmondta, hogy a tankerület vizsgálta az esetet, de amúgy ehhez a szervezethez semmilyen jelzés, vagy panasz sem érkezett. 

Az államtitkár arról is beszélt, hogy széleskörű vizsgálat folyt, arról azonban már nem számolt be, hogy mi lett ennek az eredménye.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Retekbence te megint szemrebbenés nélkül HAZUDSZ !!!
szaboria1
Ezek nevezik magukat kereszténynek? Minden cáfolatuk a végén igaznak bizonyul.
kisrigó
Lehet, hogy "valakinek a valakije," de úgy tűnik, hogy egyszerűen csak fideszes! Mindez a nagyon (ál)családbarát, (ál)keresztény elvtársaknak köszönhetően.
nezelodo
@Shikari: Látod, pedig ráállított az aparát egy kamu megvesztegetőt is, de nem jött össze, hogy alkotmányos költséget kérne... Lehet, hogy nem klónja a Voldemork nagyúrnak?
nezelodo
@Shikari: Látom résen vagy, és lecsapsz egy huszasért, de ha válaszolsz, nem baj ha ismered, mi történt az ellene folyó eljárásban. A párthűség azért nem pótolja a téma alapvető ismeretét. Na üdv.: sok sikert a párttal a néppel együtt folytatott csatában.
justhpeter
@Shikari: Neked ? Minek ? Tán meg is fogod érteni ?
namihami
Az ilyen "" pedagógust"" miért nem várja meg egy kései órán néhány érintett szülő és tárgyalja meg vele a dolgot. Úgy kb. a többnapon túl gyógyuló mértékben. Fogadni mernék, hogy értene a szépszóból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.