Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a bíróság azt a miskolci férfit, aki a múlt év nyarán véletlenül meglőtte saját lányát, a gyermek belehalt sérülésébe – tájékoztatta a Miskolci Törvényszék szerdán az MTI-t.

Megúszta a letöltendőt a miskolci apa, aki véletlenül agyonlőtte kislányát – a szomszédnak máris üzent egy cifrát

A bíróság az első tárgyaláson ítéletet hozott az ügyben; az apával szemben gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt indult büntetőeljárás.

A férfi az élettársával és kislányával élt miskolci otthonában. Tavaly júniusban szomszédjuk a családra bízta értéktárgyait. A vádlott élettársa elkezdte kipakolni a tárgyakat, és észrevette: azok között, zacskóba tekerve, egy pisztoly van.

A fegyvert a férfi elkérte, nézegetni kezdte, kezében forgatta, majd véletlenül elsütötte. A lövedék a kislányát a fején találta el. A gyermek kórházba szállítás közben meghalt.

A tárgyaláson a férfi beismerő vallomást tett, bűnösnek vallotta magát.

Az idén július elsejétől hatályos új büntetőeljárási törvény rendelkezései szerint rögtön ítéletet is hoztak. A férfit másfél év fogházbüntetésre ítélték, 2 év próbaidőre felfüggesztve.

A törvényszék enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetlen előéletű, a bűncselekményt beismerte, megbánta. Ugyanakkor súlyosító körülménynek minősítette a bíróság a vádlott súlyos gondatlanságát.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette – olvasható a törvényszéki közleményben.

A vádlott a Blikken keresztül üzent a szomszédnak:

Miért nem szólt róla? Ha mondja, ez nem történt volna meg, és a gyerekem még mindig élne! Kívánom, hogy ő is arra a sorsra jusson, mint a gyermekem!

– fakadt ki lapnak a férfi.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

parasutyo
B+, ha rám bíznak valamit, nem matatok bele, pláne ha csomagolva van. ha nem tudom mi van benne abból a későbbiekben nagy baj nem lehet. amúgy meg az idióta nem volt katona? minden ilyen eszközt úgy kezelsz, hogy töltve van, még ha üres akkor is!!! biztosan nem látta azt a régi reklámot amiben a kapanyél is elsült... :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wpym
Esetleg ne ültessék le a szomszédot gyilkosság miatt???
papa.49
Aki hülye a fegyverhez AZ NE BABRÁLJA, még jó hogy nem a gyártót hibáztatja, ez szinte biztos, hogy fütyiszes !!!
Fradigege
Apuka hatalmas lúzer. De a fegyvertartásnak vannak szabályai tudtommal. A szomszéd is benne van a ganyéban. Így nem lehet fegyvert tárolni. Külön páncélszekrény kell hozzá+a töltényeknek is külön hely a páncélszekrényben. Bezacskózva egy dobozban volt? Mi ez már? Be is volt tárazva ráadásul. Ez a barom meg játszott vele. Eszem-faszom megáll.
namihami
Mindkettő hülye, de ez az agyhslott megőrzésre kapta és nem b@sztatásra. Pláne, ha még egy bslf@sz is, aki csak hadonászni tud vele.
levarosbukta
Mèg jo hogy nem neki áll feljebb! Kibolházza a rábizott cuccot aztán hogy marhaságot csinált most sipákol. Oruljon hogy felfuggesztettet kapott pedig megerdemelte volna a kòtert.
simmering73
Megőrzésre átvették, majd alig várták, hogy kipakolhassák a zacsit. Rendes, becsületes emberek, "áldás" egy ilyen szomszéd.
parasutyo
B+, ha rám bíznak valamit, nem matatok bele, pláne ha csomagolva van. ha nem tudom mi van benne abból a későbbiekben nagy baj nem lehet. amúgy meg az idióta nem volt katona? minden ilyen eszközt úgy kezelsz, hogy töltve van, még ha üres akkor is!!! biztosan nem látta azt a régi reklámot amiben a kapanyél is elsült... :)
Donáld Tramp
A seregben megtanultuk ! Soha semmilyen fegyvert nem fogunk másra ! Még akkor sem ha tudjuk hogy ki van tárazva !
8-éves kislány, kétlem hogy ez az idióta valaha is volt katona a lehetséges korából adódóan. Egy fegyver pedig 'véletlenül' nem sül el, azt a ravaszt meg kell húzni... :(
Úgy b@sznám börtönbe ahogy azt kell, évekre !
human
Ismerős mutogatta az airsoft fegyverét. Az irányomba fogta. Mondtam neki, hogy ne irányítsa rám.
- Nem kell félni, nincs megtöltve.
Elvettem tőle. És a levegőbe lőttem. Töltve volt. Ő meglepődött én meg elmondtam neki, hogy töltetlen fegyver nem létezik, csak ha meggyőződtünk róla. Remélem tanult belőle.
Zeta
@parasutyo: ha nem volt katona is tudnia kell, hogy egy pisztoly alaku tárgy nem kátékszer! Felelőtlen volt! Büntetése egy életreszól, de mért a szomszéd a hibás. Pénzt talál elkölti?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.