A miniszterelnök szerint Magyarország óriási terhet vesz le Németország válláról azzal, hogy megakadályozta, hogy bárki a törvények megkerülésével lépjen be Magyarország területére.

Orbán Merkelnél: Magyarország óriási terhet vesz le Németország válláról

Máshonnan nézzük a világot, így másképpen is látjuk, de szoros együttműködésre törekszünk Németországgal

- mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Berlinben, miután megbeszélést folytatott Angela Merkel német kancellárral.

A kormányfő a közös sajtótájékoztatón kiemelte: a véleménykülönbségek nem akadályozhatnak abban, hogy keressék az együttműködés lehetőségét. Kijelentette: készen áll az együttműködésre ezen a területen is a német kancellárral.

Orbán Merkelnél: Magyarország óriási terhet vesz le Németország válláról

Magyarország déli határa védve van, onnan migránsok nem érkezhetnek Németországba és Ausztriába sem, és "a határt védve tartjuk a jövőben is" – közölte.

A miniszterelnök kitért arra:

Magyarország óriási terhet vesz le Németország válláról azzal, hogy megakadályozta, hogy bárki a törvények megkerülésével lépjen Magyarország területére. Magyarország álláspontja a migráció tekintetében évek óta változatlan, és ezt mindig őszintén, egyenesen el is mondta

- közölte. Emlékeztetett: Magyarország azért épített kerítést a déli határára, hogy visszanyerje az ellenőrzést a saját területe felett.

A kormányfő hangsúlyozta: jogi természetű vita van kibontakozóban arról, hogy nem Magyarország az első belépési pont az Európai Unió területére, hanem leginkább Görögország.

Ezért Magyarország szerint Németországnak Görögországba kell visszaküldeni az embereket, és "készen állunk megvitatni ezt a hosszú vitát"

- fűzte hozzá.

Közölte: Magyarország stratégiai célja megvédeni Európát azért is, hogy a Schengennel védett belső piac zavartalanul működhessen.

Orbán Merkelnél: Magyarország óriási terhet vesz le Németország válláról

Orbán Viktor kérdésre arról is beszélt, hogy Magyarország méltánytalannak érzi: gyakran a szolidaritás hiányával vádolják, holott komoly szolidaritásról tesz tanúságot a déli határ védelmével.

Kijelentette: napi 24 órában nyolcezer ember fegyverrel védi a déli határt, amelyen ha belépnének a migránsok, azonnal Németországba mennének.

Naponta 4-5 ezer migráns érkezne Németországba a határvédelem hiányában, ezért ez komoly szolidaritást jelent Magyarország részéről

- fűzte hozzá.

Kérdésre elmondta: a segítségnyújtást illetően különböző válaszokat adnak. Magyarország szerint nem jó, ha az emberek az európai segítségnyújtásból azt a következtetést vonják le, hogy "lehet ide jönni", mert akkor jönni is fognak. Ezért

a segítséget kell odavinni, ahol szükséges, "nem akarunk importálni problémákat"

- fogalmazott. Hozzátette: ez megközelítésbeli különbség, de nem akadály az együttműködésre törekvésben.

Orbán Viktor a gazdasági kapcsolatokat illetően kifejtette: Magyarország munkaalapú gazdaságot épít, célja a teljes foglalkoztatottság elérése, és ehhez az együttműködése Németországgal sokat tesz hozzá.

A beruházási és kereskedelmi mutatók fantasztikusak, ezért most arról beszéltek, hogy mit tudnak tenni ennek folytatásáért – magyarázta. Hozzátette: az innováció és a technológia területén szorosabb együttműködésre van szükség, ezért munkacsoportokat hoznak létre, amelyek javaslatokat tesznek ennek érdekében.

Mint mondta, a visegrádi országok (V4) kereskedelmi volumene Németországgal 50 százalékkal magasabb, mint a német-francia kereskedelemé, tehát "új realitás bontakozik ki a szemünk előtt", mert Európa növekedése szempontjából a jövő a Németország-V4 együttműködésben van.

Kérdésre megjegyezte:

a magyar és a német kormány között teljes az összhang annak tekintetében, hogy a kereskedelempolitikában a minél alacsonyabb vámokban érdekeltek.

Felidézte: Magyarország az elsők között javasolta az európai védelempolitika és a közös európai hadsereg létrehozását, és Magyarország európai alapon szeretné megvalósítani a magyar hadsereg korszerűsítését, ezért együttműködne Németországgal.

Külön közép-európai hadosztályt akar

Kérdésre Orbán Viktor közölte: szükség lenne egy közép-európai NATO-hadosztály-parancsnokságra, ezt Németország mentorálasával akarják kialakítani, és több országgal is tárgyalnak erről. A magyar hadsereg korszerűsítése érdekében pedig német cégekkel keretszerződéseket írtak alá, így folyamatos lesz az együttműködés a két ország között – mondta.

A miniszterelnök megjegyezte: Magyarország az egyetlen olyan ország a nem német nyelvű világban, ahol az óvodától az egyetemig németül tanulhat egy gyermek, számos német nemzetiségi óvoda, iskola van Magyarországon, továbbá német nyelvű egyetem is. Az egyetem súlyát és tevékenységét meg kell növelni

- vélekedett.

Orbán Viktor megköszönte Németországnak az együttműködést és a barátságot, amit az elmúlt évtizedekben tapasztaltak, s ami most is töretlen. Harminc év nagy idő, és jó, hogy volt egy pillanat, amikor Magyarország és Németország egész Európa érdekében fontos és jó dologért szövetséget kötött, és megindult a kontinens újraegyesítése – utalt a rendszerváltozás eseményeire a kormányfő.

Fotók: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda

107 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Végignéztem a sajtótájékoztatót. Orbán úgy szerepelt, ahogy vártam. Szégyenteljesen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Madácsi Pali
A hígagyú miniszterálnok a multheti óriási győzelmével kezd újra vitázni. A menekült státuszt nem kapókat visszaküldik első regisztrálási helyükre. Elfogadta, Egy hete "háborút nyert" vele. PANCSER.
Ludmilla
@Shikari: Merkel soha nem hajol meg egy bűnöző előtt
Rockxy
Kamu.
A zorbánnal senki nem álla szóba.
Fake fotómontázsokkal altatják a fideszbirkákat.
Is.
:D
36
A francért nem varrat már magának rendes méretes öltönyt a miniszterelnök.
Pacuhán néz ki. És azok a borzasztó egyszínű nyakkendők...
Eladott Ország
A békülékenységgel és a konstruktivizmussal semmiféle köszönő viszonyt nem ápoló, viszkető tenyerű, kicsinyesen bosszúálló, félműveltségéből adódóan állandóan frusztrált, üldözési mániás, beteges kompenzálásra berendezkedett karakterű. Orbán Viktor egyetlen dologban következetes, gyakorlatilag mióta túlélte sanyarú gyerekkorát: a szüntelen árokásásban és a tömeges háborús pszichózis, a mindent átszövő káosz és bizonytalanság fenntartásában.
Európa, benne Magyarország és külön Merkel kancellár most fizeti meg a szemünk láttára az árát ennek a túl régóta tartó bárgyú hitetlenkedésnek. Ami egyebek mellett abban is tetten érhető, hogy úgy kezelik Orbánt, mintha semmit nem tudnának arról, amit kilencedik éve művel. Még mindig demokratikus eszközökkel harcolnak a nyers, gátlástalan erővel szemben.
Pontosan ugyanolyan hangerővel kellett volna ordibálnia (és tenni) a liberális demokrácia talaján álló politikai alakulatoknak 2014-2015 óta a primitívség ellen, mint amilyen hangosak most (és már egy jó ideje) a populista pártok és vezetőik. Kizárólag erőből értenek ezek a tahók. Akkor - talán - nem fajult volna idáig a helyzet. Jé, most sem találtam fel a meleg vizet.
Ludmilla
@Shikari: nem bánnám,ha részletezné,én a partneréről gondolom azt
Donáld Tramp
@m73: Te annyira hülye vagy hogy az már fáj... A schegeni határok nem MAGYARORSZÁGNÁL KEZDŐDNEK !!! Görögország. Bulgária ahol beléptek az EU határain belül...
Donáld Tramp
@m73: Te meg remélem már kint vagy mosogatni... És remélem kint is maradsz, sz@rokra nincs szüksége ennek a országnak... ! :P
kereső
@Donáld Tramp: 14:53 Azért ennek fuss neki mégegyszer.Az EU határai,nem azonosak a scchengeni határral. A schengeni határon Magyarország igenis külső határnak minősül 2007.dec.21-től, ami gyakorlatilag azt jelenti,hogy Szlovéni,Ausztria,-és Szlovákia felé ellenőrzés nélkül léphető át az országhatár.Románia ,bár tagja az EU-nak,de nem tagja a schengeni egyezménynek- tehát ott arrra felé is külső határ vagyunk.Szerbia felé méginkább,mert Szerbia még az EU-nak sem tagja,nemhogy a schengeninek.Törökországra is igaz.Mi van az onnan érkezettekkel?
kereső
Én csak azt nem értem, hogy miniszterelnök úr miért változtatja az álláspontját percről-percre.Ennek most olyan felhangja van, hogy hátba készül szúrni Merkel asszonyt, aki eddig mindig támogatta,és kiállt mellette.Bár nem ő lenne az első-Soros,Iványi G,Simicska,Spéder,Nobilis ,...meg a többi, akikről még nem is tudunk.
justhpeter
Végignéztem a sajtótájékoztatót. Orbán úgy szerepelt, ahogy vártam. Szégyenteljesen.
Ludmilla
@Shikari: mennyi a mai zseton? Nincs időm kiszámolni,sok-sok húsz forint...
tudode
Angela Merkel valószínű a NÉPPÁRTÓL azt a feladatot kapta, hogy LÁSSA EL az óvónéni szerepét azzal SZEMBEN, aki elküldhette volna maga helyett a LEMEZÉT is, mivel a néppárt frakció tagjainak is TELE VAN AZZAL a fehérneműje, akiből a faterja rugdosása sem volt képes embert faragni belőle!
.
Ismét TANÚI lehetnek az érdeklődők, hogy HOL KEZDŐDIK a politikusi tisztesség!
.
Bizonyára nem ott, AHOL menekültekkel szemben FEGYVERES ERŐK védik az országot, miközben EZ ketyeg mindenféle baromságot a vaskalapjában, VOKSSZERZÉS, és a nem létező ELLENSÉGKÉPET FESTVE a HORIZONTRA, míg az ÁLLAMPOLGÁRSÁGI és MENEKÜLTÜGYI HIVATAL a jogszabályok betartásával TESZI úgy a DOLGÁT, hogy miután beléptek MENNEK TOVÁBB nyugatra!
solidedge
Az utolsó pillanatban érkezett Orbán. Németország már a megszűnés határán állt. Orbán a cikkben ezt sugallja.
cs.n.
"közös sajtótájékoztatón"
Akkor miért csak Orbántól idéz a csicska MTI, vagy Merkel meg se szólalt?
Peller Anikó
@m73: Pontosan ezt a terhet veszi le Németország válláról. Pontosan azt amit írtál, ha nem értenéd amit saját magad írtál.

Mi védjük a déli határszakaszt ahol a százmillió migrács áttaposna rajtunk miközben nyugatra tart.

Mind menne nyugatra. Mit nem értesz? Ettől védjük a nyugatot.
jancsipapa
@36: Most végre ( talán először) egy ,talán még nála is rosszabbul öltözött illetővel fényképezkedik
kulabombaafityiszre
Dilinyós ember a nyakkendő igazgatásával együtt.Most is hazudik.

A Magyar Idők kormányzat-közeli forrásoktól és Toroczkai Lászlótól úgy értesült, hogy visszavonják a katonákat a déli határtól, a kerítéstől. Ezt a migrációs helyzet indokolja, azaz alig érkeznek emberek onnan.
Peller Anikó
@Apoca: Biztosan viccelsz, ezer millió áll ugrásra készen, miért pont a Bácskában keresed őket?

Ha kinyitnánk egy tízméteres kaput és azt mondanánk a mekkergülttel egyetemben (vagy az ákádémián?) jöjjön mind, akkor meglátnád őket 2 napon belül.

Keresd őket Miskolcon, ott sincsenek.
tulipan
@Apoca: Elszórakoznak bújócskázással! Ámbár lehet, hogy láthatatlanok???

Ami a Dagadék pofázásával ellentétben valóban megvédi az nyugati államokat végre, az ez lesz:

privatbankar.hu/makro/bezarjak-az-atjarohazat-nehezebb-lesz-bejutni-az-eu-ba-319826
Peller Anikó
@Apoca: Mondom ezer millió áll ugrásra készen, csak füttyenteni kellene nekik és tódulnának.

Mi a rossebet nem értesz ezen? Ne a bácskánál keresd őket, nem ott vannak vazze.

A görög is meg a török is fellélegezne ha füttyentene Európa, 2 nap alatt ellepnék Szegedet ahogy 2 éve is történt. Akkor is elég volt egyetlen mondat, jöjjön mind.
wagabund
merkel a humánumról papol, és ellenzi, hogy mi nem fogadunk be senkit...nálunk lettek regisztrálva, be kell őket fogadni...

bezzeg ők...na meg a humánum...még élnek olyanok, akik tudnának mesélni a német humánumról...
Jozefina
Nagyon egyoldalúra sikeredett ez "hír"! Csak orbántól megszokott lózungokat fényez az ő népének!!! Gondolom más magyar hiradások és a külföldiek kicsit más színben adják vissza a történteket!!!
"Magyarország óriási terhet vesz le Németország válláról azzal, hogy megakadályozta, hogy bárki a törvények megkerülésével lépjen Magyarország területére."
Ehhez a németeknek semmi köze. Aki véletlenül idetévedne, az azzal kapcsolatos összes teendőket a magyar kormánynak kellene elvégezni.
cs.n.
4-5000 migránstól védjük meg naponta(!) a németeket, ezt is bekamuzta. Hol van itt naponta 4-5 ezer? Egész Európába nem jött annyi naponta idén. Ha már napi átlagot veszünk, az az idei első félévben kb. 280 fő. De ebben minden benne van, az egész EU-ra vonatkozik. Itt meg jönnének napi 4-5 ezren? És ők hol vannak akkor, milliónyian várakoznak Szerbiában, hogy átszökhessenek?
JAJMÁR
Lehengerelve Németország! Szóhoz se jut... :)
Peller Anikó
@cs.n.: 15 ezren jöttek naponta amíg nem volt kerítés, miről beszélsz te?

Perszehogy nem jöttek idén (errefelé) mert nem teljesen hülyék, miért jönnének ha nem tudnak átjönni.

Azért nincs naponta 15 ezer mert kerítés van, amit törvénykezés, katonák (rendőrök) és kutyák segítenek. Ha ezt sem fogod fel akkor minek szólsz bele?
Zeta
Jönnének, ha Törökország nem állitaná meg őket az Eu pénzén!
Mennyi migránst engedett át Ausztriába?- mikor Merkel rábólintott?
cs.n.
@Peller Anikó: De az a hullám lecsengett. Különben meg lófaszt védtek meg 2015-ben. Akkor is vállalt kötelezettség lett volna a külső határ védelme, de kivárták a balhét. Azóta is ezen vesszőparipáznak. Erről csak egy vicc jut eszembe:
-Szia, rég láttalak, merre jártál?
-A Mátrában voltam oroszlánra vadászni.
-De hát a Mátrában nincsenek is oroszlánok!
-MOST már nincsenek.
Pont így veri a mellét Orbán is, mikor végvári hősnek képzeli magát az eső után köpönyeg határvédelmével.
tulipan
Hülye ez narancsos Dagadék, csak tetszeleg a végvári vitéz pózában!!! Magygarország most éppen, semmi terhet nem vesz le a németek válláról, azért igyekeznek, a farnciákkal közösen, az albánokat és a szerbeket, sok-sok pénzzel rávenni, menekült táborok létesítésére!!!
libellle
@Peller Anikó: te mindig valahol másik világban éled az életedet. Miert fognak meg az osztrakok és az Osztrák -Nemet határon olyanokat akik Magyarországon keresztül jöttek. Naponta, és nem keveset, arról akik nem feltetlenül a határ-atkelök felé veszik az utjukat.
libellle
@Shikari: Merkelt ugy érdekli orbán és annak állápontja mint amikor egy zsak rizsa eldöl Kinaban
libellle
@Shikari:" Merkel maga a bűnöző!" igaz, mert még mindig adja a penzt!!
libellle
@Donáld Tramp: tévedés. amikor Serbiaba érkeznek akkor Magyarország határa a schengeni határ!!!
libellle
@Peller Anikó: ja és itt nyugaton már lassan minden száz meteren magyar beszédet lehet hallani.
libellle
Mennyire meglepö, a sajtókonferenzian rengeeg diplomatikus kritika érte orbánt Merkel részéröl. Hm... itt erröl egy betü nincs
moareka
... a terheket, amit te gyártassz, mi hordjuk...
Peller Anikó
@cs.n.: igazán megpróbálhatnád szétválasztani a határvédelmet ami csak degeneráltaknak kérdéses attól amit és ahogy orbán kampányol vele.

Kivárták a balhét? Ez kifejezett disznóság tőled. Ő volt az első aki egész Európa ellenére (!) rohamtempóban kerítést húzott fel azért, hogy ne kelljen lelőni a kecskebaszók százezres tömegeit.

Na persze hagyhatta volna a rossebbe az egészet, ha a merkelnek kell hát menjenek. Ezt tették a júgók, a bulgárok a törökök, a görögök mind. Egyiknek sem jutott eszébe megállítani őket, menjenek isten hírével, mondták. Miközben Európában mindenki ugatott, hogy nem szabad kerítést húzni szegény "menekültek" elé.
egyvandor
Százhetven kilométeres kerítés védi Európát. Probléma megoldva.
Eladott Ország
@egyvandor: A Finnország és Oroszország közötti 1340 kilométer hosszú határszakasz a belső ellenőrzés nélküli schengeni zóna egyik külső határának számít. 2016 januárban és februárban ezer menedékkérő érkezett Oroszországból Finnországba.
m.blog.hu/b1/b1/image//kerites_2.jpg
Magyar határkerítés: mi került ezen 270 milliárdba? A 175 km hosszúra és 4 méter magas kerítés.
magyarugyved.blog.hu/2017/09/03/hatarkerites_mi_kerult_ezen_270_milliardba
evacica
@Peller Anikó: Bizony bizony, ide csak az jőn akinek jó vastag a pénztárcája és megveszi a haverok kötvényét, amit majd mi fizetünk vissza! Ezek viszont ellenőrizetlenül jöhetnek, igaz Toncsi? Jól kitaláltad a pénzszerzés ilyen formáját, amibek dagaszthatjátok a zsebeteket és itt nem fontos a biztonság!
Nessy
A képet nézve, azért az "élet hosszig tartó tanulás" keretében megtanulhatná már világmegváltó miniszterelnökünk a jó modor és a viselkedés alap szabályait.
Kézfogás közben nem illik nyakkendőt, vagy egyéb ruházatot igazgatni, nem illik zsebre dugni a másik kezet, és még egy két elemi dolog, amit már gyerekkorban meg tanul a delikvens.
Az a napi több ezer migráns, ha valóban erre jönne, nem igazán tudna velük mit kezdeni a kormányzat. Igaz, verbálisan jól hangzik.
Aki Én
Azt azért senki nem gondolhatja komolyan, hogy a 200 km kerítésünk védi az 50.000 km schengeni határt.
orbánék szerint most is özönlenek Európába. Akkor, hogy is van ez? Eddig sem ide, hanem nyugatra mentek. Most máshol, de mennek.
Picit zavaros és ellentmondásos ez is.
36
@jancsipapa: Ja. Merkel meg a sokszínű Mao Ce Tung kosztümben.
Aki Én
@Nessy: 08:07 Na, erre mondom, hogy nem diplomata, nem politikus. Alapvető illemszabályokkal nincs tisztában. Ezt nevezik suttyóságnak.
Jozefina
@Aki Én: hát ez a nyakkendő igazgatás nagyon gáz!!!
tulipan
EZ a gőgös gúnár, himsoviniszta narancsos Dagadék barom, azt hittte, mivel Merkel nő, majd könnyebben boldogulhat vele! Hihihihi-Hahaha!
gazdasagportal.hu/index.php/kulfoldi-sajto-magyarorszagrol-orban-2015-ota-legfobb-celpontjanak-angela-merkelt-tekinti/
tulipan
@Shikari: Neked fizetnek a kommentekért? :-))))))))))))))) Szorgalmas vagy!
Lepényleső
A bán leveszi róluk a terhet,majd a miénkbe akassza,s hozzáadja ami még őt nyomasztja.
Majd kihalt falu nyugdíjasát felkeresve adja hírül az országnak,ez jó - minden esetre,extra.
a harmadik nem
@m73: Előrebocsátom, hogy nem védem Orbánt, sőt!

A válaszod igazából egy félreértésen alapul.
Orbán arra gondolt, hogy a kerítés tart vissza naponta 5 ezer embert, ami a tényleges határsértők számában nem tükröződik.
Vagyis sokan - naponta 5 ezren - meg sem próbálnak átjönni a magyar határon, hogy aztán tovább menjenek Németországba, mert áll a kerítés.
DE!
Orbán azt felejti el, hogy Németország valami olyasmitől védte meg a magyarokat, ami miatt örökre kiírták volna magukat a történelemből.
Mégpedig azzal, hogy Németország megállapodott Törökországgal (irgalmatlanul sok pénzt fizetnek nekik a maguk jólétéből - amit aztán Erdoğan lefölöz, de ez egy másik történet), akik visszatartják a menekültek százezreit, millióit.
Vajon mit csinálna Orbán, ha százezrek, milliók mennének neki a kerítésnek?
Bizony, valaki véletlenül a tömegbe lőne előbb-utóbb...
Ezt nem érti a mocskos féreg, Orbán!

Persze még lehetne ragozni, de Magyarországon semmit nem ér a szó.
Mindenki bír pofázni, tanácskozni ezerrel, meg megmagyarázni a bizonyítványát, de mégis süllyedünk egyre lejjebb.

Egy elmebeteg "én vagyok Napóleon" szintű állat irányítja ezt az országot, és ebben MINDENKI hibás!
Akik megtették ezt, és akik hagyták ezt megtenni velünk.

Rendezkedj be túlélésre, mert itt változás nem lesz egyhamar.

(Bocsánat a sok névváltoztatásért, de erre szükségem van a lelki békémért. Amikor nevet változtatok, úgy érzem, hogy más leszek, jobb leszek általa. Persze nem sikerül, de egy próbát megér - szerintem.)
karma1
Anyukam mindig azt mondta, hogy "Ondicseret budos" - es milyen igaza volt! Nehogyma sajatmagat futassa, mintha minden eredmeny neki lenne betudhato, meg a szar 175 km-es , siman lekuzdheto keritesenek?
karma1
@a harmadik nem: Tedd azt, Kedves, valtoztasd annyiszor a neved, ahanyszor jolesik - akinek nem tetszenek a beirasaid, majd atudorja...:o))
tulipan
@Shikari: Téged még, sokkal inkább lenéznek, megvetnek, hiszen Te ostoba hazug seggnyaló vagy!
"Orbán azt felejti el, hogy Németország valami olyasmitől védte meg a magyarokat, ami miatt örökre kiírták volna magukat a történelemből.
Mégpedig azzal, hogy Németország megállapodott Törökországgal (irgalmatlanul sok pénzt fizetnek nekik a maguk jólétéből - amit aztán Erdoğan lefölöz, de ez egy másik történet), akik visszatartják a menekültek százezreit, millióit.
Vajon mit csinálna Orbán, ha százezrek, milliók mennének neki a kerítésnek?
Bizony, valaki véletlenül a tömegbe lőne előbb-utóbb...
Ezt nem érti a mocskos féreg, Orbán!"
JAJMÁR
@Peller Anikó: mönnyé má végre el a pszichológushoz...
JAJMÁR
@Shikari: De nem akarják, hogy ne jöjjön több! Érti? Az a jó, ha jönnek... nem nekem, de az országunk vezetőinek egész biztos. Ha nem jönnének, már ők se ott lennének, ahol...
ez így pont passz! Jönnek is, meg nem is. De mondani lehet... :)
Jozefina
Mi kell annyit rugózni ezen, már régen újabb és friss híreket kellene felrakni!!!
JAJMÁR
@a harmadik nem: Talán azért nem sikerül a névváltoztatással megváltozni, mert az ember nem a nevétől kapja a személyiségét :) csak add magad, úgy ahogy jön, akkor áll helyre a lelki békéd... mindig lesznek, akiknek nem vagy elég jó, oda se neki :)
JAJMÁR
@Jozefina: Nagyon uncsi lett a propi... egysíkú, úgy próbálják színesíteni, hogy előhoznak időnként ősrégi híreket. Az újabbakban nincs más, csakazorbán,meg azorbán!
karma1
@JAJMÁR: 09.13 Nemcsak neha-neha, hanem most mar rendszeres tendencia az, hogy mindennap 2-3 osregi cikket elorangatnak - ok tudjak, miert? Unalmas, es a mostani trolloktol megszallva eleg szar hely lett.
Probalna kozulunk atmenni valaki a 24.hu-ra - ket perc alatt kirugnanak onnan, mert ott mukodik a modi,... Itt meg me'g a modi is troll
JAJMÁR
@Horizont: Hát igen, és ez az, meg amiért hamarosan a törvény is tiltja a kutakodást. Meg a megosztást.
JAJMÁR
@karma1: A propinak is annyi! Már a csak a régi blogolók miatt nézek be, de egyre kevesebben vannak. Szürke lett az ország politikai élete! Hol vannak már a régi, jó szócsaták, a meggyőződéses vitatkozók?
Mert nemcsak az ellenzéknek, hanem a sajátjaiknak is szürkévé tették ezt a fajta közösségi lét örömét. Elrontották a lényegét!
karma1
@JAJMÁR: Megfogtad a lenyeget... Unom az agyonsztarolt celebeket, marhara nem erdekel, hogy merre hentereg palvinbarbi, paripaarcu vajnane, medveanyo mikor csereli a szilikonjat, meg ugy altalaban...
Igaz, ellenzek sincs, majd 3 ev mulva - ha akkor meg egyaltalan lesz ertelme az egypartrendszer mellett kampanyt csinalni - majd akkor meg egy kicsit fele'lednek, de mar ebben sem hiszek.
Eddig egyedul a DK-rol nem derultek ki disznosagok, de egyedul ok kevesek. orban mindent megadna aezrt, hogy Gyurcsanyt racs mogott lassa - hat ez az egy neki nem fog osszejonni, az tuti...
JAJMÁR
@Horizont: Igen,az ilyen értelemromboló szintre meg nem szabad lemenni. VÉGE!
Mert egymással meg minek vitatkozzunk? Jó, persze, annak is van értelme, csak az "ütközés" kevésbé izgalmas :)
tulipan
@karma1: Biuzony ám! Ez a narancsos Dagadék, önjelőlt Napoleon, legnagyobb sorstragédiája, hogy Gyurcsiról, akárhogy is erőlködik, képtelen bármi dehonesztálót találni!!! :)
karma1
@Horizont: Tudod, ez az uj cenzurarendszer megint csak toluk fugg: en soha nem fogom megtudni, hogy miert nem kuldhettem be 3 nappal ezelott a 168 ora.hu-rol egy cikket, (mas cikkeket meg a warning sign utan azonnal befogadnak), szoval ez sokkal rosszabb, mint az 50-es evekben lehetett, de szerintem lesz ez meg sokkal rosszabb is. Ha csak vegignezem azt a pusztitast, amit aprilis 8.-a ota veghezvitt, pedig azota is egymas utan hullanak ki a csontvazak a szekrenybol, es ezt megis valami miatt tulelik... (Igaz, rengeteget koltenek azert, hogy megmaradjanak a hatalomban.)
A legjobban azt sajnalom, hogy simics igy elarulta - mar masodszor - a sajat nepet. Amig Soros Gyorgy a penzugyi tudasat egy joadag empatiaval es szimpatiaval parositja, amivel az embereket segiti, addig simics a lopason kivul - most mar teljesen egyertelmuve tette ezt - semmi mast nem fog tudni felmutatni.
Anyukamnak erre is megvolt a mondasa:"Kutyabol csak kutyaszalonna lesz, max". Hat e most is bejott 100 %-osan.
Csak az vigasztal, ha ugyanezzel a mentalitassal probalkozik Amerikaban, hat ott eleg gyorsan padlot foghat. Azert, mert valaki Magyarorszagon az "elet csaszar"-anak hiszi magat, Amerikaban igencsak kisfiu lesz. Ha neki most lesz 500 milliardja, az meg mindig forintban ertendo, es az ottani penzmagnasoknak minimum ennyi van, csakhogy dollarban szamolva.
JAJMÁR
@karma1: Meghagyom neked ezt az "illúziót", bár szerintem, ha a ezek valakit rács mögött akarnak látni, akkor azt odateszik! Ha nem teszik, akkor nem akarják...
De legyen igazad! Bárcsak... de a realitás könyörtelenül ellentmond szerintem :(
Peller Anikó
@m73: "Csak 2015 óta van ez a hiszti.." Napi 15 ezer emberszabású. Úgy érted, hogy ez hiszti?

@egyvandor: igen, a ránk eső részt védjük. Úgy gondolod, hogy egész Európát nekünk kellene körbekeríteni?

@karma1: 3:28, értelmes csajnak gondollak. A 170 km -es kerítés téged nem véd, de Európát és minket itt Szegeden igen. Légyszíves a szart vond vissza. A geci a szar, nem a kerítés. A kerítés elemi érdeke Európa népének, a politikusok meg degeneráltak. A bevándorlás nyílt végű, csak erőszakkal lehet megállítani.

@tulipan: 6:52, "mit csinálna Orbán, ha százezrek, milliók mennének neki a kerítésnek?"

Halomra lőné őket, nagyon, nagyon helyesen, te szerencsétlen. Szurkot öntene a nyakukba és rájukeresztené a medvéket. Az a természetes hogy védi a hazáját és közben Európát.

Szerinted mit kellene tennie? Jöjjön mind akinek csak kedve tartja, itt van Európa kánaán, ingyen kaja, pia, pinya? Százmilliók jönnének. Ahol élnek sivatag van, szegénység, meleg és lustaság. Nem értenek semmihez csak a dugáshoz. Ja, lehet ezért tetszik nektek?
karma1
@Horizont: En is remenykedtem abban, hogy na, ha kijott a "geci" a szajabol, akkor lesz annak meg folytatasa, es amikor szep lassan az is kiderult, hogy Adam fia jobbikos, akkor azt mertem remelni, hogy - ha masert nem - a fiaert megmenti a jobbikot, dehat aki annyi evig gerinctelen, jellemtelen volt, mitol valtozna meg most hirtelen?
Es hat ugye a "kutyabol maximum csak kutyaszalonna lesz" - beteljesedett...
A ferjem egyfolytaban azon csodalkozik, hogy az 56-os magyarok nepe most hogy nem talal egy tokos mesterloveszt az egesz honban, hogy egyszer es mindenkorra megoldja a kiralykerdest?
hat nem talalnak, sajnos meg egyetlen egyet sem..
wagabund
Simicska mindent eladott, a Hír tv-t is, és benyújtotta a bevándorlási kérelmét az usá-ba..
(tegnapi hír)
1magyar
Ezért kérhetnénk pénzt is mint a Nato a tagságért.
bence
Hogy mennyire beteg , azt mi sem bizonyítja jobban , hogy ezt a sok baromságot amit mond komolyan is gondolja !
bence
@wagabund: ! Cseppet sem csodálkoznék ha ez igaz lenne !
tulipan
@Peller Anikó: Igazán? Mondhatom, ez a megoldásod, nagyon emberségesnek tűnik, különösen a háborús menekültekkel szemben!!! Csak gratulálmi lehet hozzá, Te szerencsétlen!
"Halomra lőné őket, nagyon, nagyon helyesen, te szerencsétlen. Szurkot öntene a nyakukba és rájukeresztené a medvéket. Az a természetes hogy védi a hazáját és közben Európát."
Peller Anikó
@tulipan: Beteg a lelked. Te beengednéd a harmadik világ összes szerencsétlenjét aki kb 3 milliárd ember, aki mind ide akarna jönni (most még).

Ha százezrek, milliók mennének neki a kerítésnek, természetesen meg kellene állítani őket. Elmebeteg aki ezt nem képes felérni ésszel. Már a tízezret is meg kellett volna állítani, de szerencsére a kerítés elegendőnek bizonyult. Nem kellett lelőni őket.

Mit kezdesz százmillió "menekülttel"? Vagy ezer millióval?
tulipan
@Peller Anikó: Nekem, nem beteg a lelkem, hanem tisztában vagyok a realitásokkkal és ismerem kissé a történelmet és a föld természetes változásait! Neked viszont nincs se lelked, de eszed! Nem baj, ha ez jó ???!
karma1
@1magyar: Te meg ott tartasz, hogy a NATO fizet nekunk a tagsagert? Gyorsan nezzel utana, hogy a GDP-nk 2.5 %-at koltjuk MI a NATO-ra (Magyarorszag) . Mivel a vitorlasshajunak nem tetszik a NATO (mert fokent az amcsik penzelik), most minden tagnak onkent es dalolva fel kell emelnie minimum 3 %-ra a NATO-ba torteno befizetest.
tulipan
@Shikari: Kösz az ötletet!!
Gyűjtögesd a sok szart a saját udvarodba Merkellel együtt. De inkább deportálni kéne benneteket hozzájuk hogy simogassátok a gyilkosokat.
karma1
@Peller Anikó: 21.01-re: Azert tisztazzunk egypar dolgot: 2007-ben a hatarorseg beleolvadt a rendorsegbe es mas katonai szervezetekbe, de a mostani hatarvedelem egy mestersegesen, kenyszerrel osszehozott, alulfizetett zsoldostarsasag - nem az o hibajuk, hogy nem ertenek ahhoz, amire szerzodtek! - na, erre a tarsasagra orban nem sokat kolt: rosszul taplaltak, rosszul ellatottak felszerelessel, szoval mire koltott a puhos? Csak az ellophato penzre, de arra jo sokat.
A migransokat pedig mestersegesen cukkolta a Keletinel, es ha Merkel akkor nem nyitja meg a hatarait elottuk, akkor valoban problema lett volna, hogy Magyarorszagon rekednek. DE NEM REKEDTEK - hala Merkelnek, aki nem hagyta a szarban orbant. A puhos igy is trukkozott eleget: kifizettette a menekultekkel Nemetorszagig a jegyeket, aztan Bicskenel lezallitotta oket. Ha most valoban annyian allnanak a hatarnal beengedesre varva, akkor nemcsak mentalis teher lenne a magyar kormanyon, hanem rendkivul eros nyomas lenne nap mint nap FIZIKAILAG is a keritesen.
Ezzel szemben felev alatt 280-an kertek letelepedest ill. atmeneti menedeket. Hol is vannak azok az "ezermilliard" menekultek? Torok-, Gorog- es Olaszorszag viszi el a balhet. Tengeren boven ki lehet kerulni Magyarorszagot, meg a szep keritest is.
karma1
@Peller Anikó: 10.21-re: Jo, egyetertek Veled...
bencemacska
@Horizont: ma, 09:22
Nekem jóformán semmit sem enged be!
Ám véleményt nyilvánítottam valaki más által beküldött anyaghoz, azt meg egyenesen levették.
A kereső vissza válaszolja, hogy az utolsó 1 hónapon belül nem volt ilyen című, témájú cikk!
nekem meg ott maradt az előzményekben, de csak a cím!
tulipan
@Shikari: Orbán hihetetlenül ostobán tesz úgy, mintha védiené a határt és azt KÉPZELI, hogy növeli a népszerűségét az Eu ban. Hozzád hasonlóan BUGYUTA!!!
silber13
@Shikari: Persze!:-)))) Az lesz!:-)))) Modern villámzáras kény szerzubbonyábanfogja az üléseket önmagának megtartani közben a zsebben matat!:-)))))
wagabund
@bence: hallottam a magyarázatot, elég meggyőző...és értehető...amúgy ennyi pénzből Malibuban is csodásan élhet...

persze bármi megtörténhet ebben az "uborkaszezonban"
wagabund
a pofátlanságnak nincs határa..ha jól olvastam, akkor az olasz sajtó szerint a tengerből kipecázott túlélő migránsok azt kiabálják,( miután ellátták őket élelemmel, ruhával) hogy "úgyis miénk Európa!..."..
Eladott Ország
Orbán: "a segítséget kell odavinni, ahol szükséges, nem akarunk importálni problémákat". Pont az mondja, aki a saját népét is meglopja. Rohadt szarházi!
bence
@wagabund: ! Aki ezt kiabálta , vissza kellett volna lökni !
tulipan
@Eladott Ország: Nem kicsit, de nagyom us!!
wagabund
@bence: hát ez az...a baj az, hogy valaki betanította ennek a sok szerencsétlennek, és együtt skandálták...
könnyen előfordulhat, hogy a sok buta nem is tudta mit kiabál..
silber13
@Shikari: Valóban! Az állandó hazudozásával az örránál fogva.
silber13
@Shikari: Mint eddig hányszor is?:-)))
silber13
@Shikari: Szóval gőzöd nincs a dolgokról, szajkózod az eléd rakott pártbrossúrák szövegét.
silber13
@Shikari: Nem ártana, ha ismernéd a történelmét a magyaroknak, ,nem padig marhaságokat írkálni! Ne,m is tudom, kik dúlták végig Európát te retteneteen okos! De egy jöttment intrudernek ez teljesen mindegy.
silber13
@Shikari: Izraelből?:-))))))) Ez a kétségbeesett, elmegbeteg vagdalkozásod, semmihez nem értésed, műveletlen tuskóságot harsány kacajra késztet!:-)))))))
silber13
@Shikari: Ez az Izrael szó,amit a te csökött agyaddal sértésnek szántál, nagyon jóóó!!:-))))) Keress még más ilyeneket aa Humorfesztivál bizonnyal vevő lesz rá!:- Lgalább lesz egy kis mellékesed az itten éhbér kommentdíjazás mellett!:-))
silber13
@Shikari: Ne erőlködj szőröstalpú! A mindenáron megfelelni vágyás ilyen elmebetegséget okoz, mint a tied, de ez jellemző is rátok! Egébként nem Izraelből, , hanem felső Piréziából írok Volapük nyelven, csa az ilyen ingyenélő semmihez sem értőknek kénytelen vagok lefordítani a volapük szöveget!:-))))))
Nessy
@silber13: Ez valami szövődmény. Durbincsnak is állandó agymacskája a "nem itt él" szöveg.
silber13
@Nessy: A két izé: durbincs és sikari egy és ugyanaz a valaki. Vannak bizonyosságok!
bence
@wagabund: ! !Ez bizony könnyen előfordulhat ! Közülük nagyon sokan segítségre szorulnának , ám ennyit tesz a politika aki ellenük fordítja az embereket ! Ebben sajnos Orbán politikája a legszembetűnőbb , pedig ahogy közöttük úgy közöttünk is vannak jók és rosszak .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.