Pénteken felhőszakadások lehetnek a következő megyékben.

Kiadta a riasztást több megyében is az Országos Meteorológiai Szolgálat. Heves záporok, zivatarok jöhetnek a hét utolsó hétköznapján.

Kiadták a riasztást – Itt lesznek felhőszakadások

Elsősorban a Dunántúlon, a középső országrészben és kisebb számban az Északi-Középhegység térségében valószínűek szórványosan zivatarok. Zivatarok környezetében viharos szél előfordulhat, elsősorban a Dunántúlon néhol felhőszakadás valószínű, a Dunántúlon záporokból, zivatarokból lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék hullhat. Mindezekhez jég és szélvihar is társuhat.

Pénteken egy gyenge hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé kell számítani lokális jellegű záporok, zivatarok kialakulására, egy-egy hevesebb vihar is előfordulhat felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében.

Éjszaka zivatarok környezetében továbbra is lehet felhőszakadás, lokálisan jelentős mennyiségű csapadék (20-40 mm). A Dunántúl délkeleti harmadában és az Alföldön ezt szélerősödés (40-60 km/órás) kísérheti.

Szombaton napközben előreláthatólag a délutáni órákig a középső területeken, a Dunától keletre (ezen belül az idő előrehaladtával egyre inkább a délkeleti részeken) fordulhat elő elszórt zivatar.

Zivatar környezetében a középső, déli részeken egy-egy helyen lokálisan jelentős mennyiségű (25-30 milliméternél több) csapadék, illetve viharos szél (60-75 km/órás) és kisebb méretű jég (1-2 cm alatti átmérővel) kialakulhat.

(24.hu, OMSZ)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: szint úgy Bátorligeten. Hatalmas eső volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.