A cég jogi képviselője szerint elképzelhető, hogy valaki szándékosan tesz ilyet magával.

Levágta a kezét a tésztagép egy tiszaújvárosi nőnek, a munkáltatója szándékos öncsonkítással vádolja

Munkavégzés közben történt súlyos baleset Magyari Beátával. A nő egy tésztagéppel dolgozott még 2015 augusztusában, amikor 

egy kis darab nyers tésztát szeretett volna leszedni a gép széléről, de a masina elkapta az ujját, majd a forgófej tüskéje átszúrta a tenyerét, végül leszakította a kezét. 

A 24.hu cikke szerint az igazságügyi szakértők azóta megállapították, nem működött a tésztagépen a retesz.

Az asszony 18 millió forint kártérítést kért, a munkáltató viszont csak 4 millió forintot ajánlott fel, amit nem fogadott el. Majd az ügy váratlan fordulatot vett:

korábbi munkáltatója azzal vádolja az asszonyt, hogy szándékosan dugta karját a gépbe, mert öncsonkítást akart magán végrehajtani.

Rácz Zoltánt, a munkáltató jogi képviselője a 24.hu-nak azt mondta, látott már olyan esetet, amikor szándékosan tesz ilyen szörnyűséget magával valaki. A munkáltató pedig arra hivatkozott, hogy a tények alapján a baleset úgy nem történhetett, ahogy Beáta elmondta.

A TV2 riportjából az is kiderül, hogy az asszony nem volt bejelentve, magyarul feketén foglalkoztatták, amikor a baleset történt vele.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
Hat igen látott!

Kívancsi lennék rá, ki az aki letepeti a saját kezét. !
Mért is dolgoztatták feketén?
Olyan tisztessegwsnek latszik az egész.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@NaponTamas: Gránitszilárdságú alaptörvénybe - hetedik alkotmánymódosítással - a fidesz saját új bíróságait létrehozza és majd elsimítják az ügyet. Jelszó: Senkit nem hagyunk az útszélén, kivéve a "ketteseket" és a haverokat.
maci0427
Gondolom, hogy az is húzza az időt, hogy vizsgálják azt is, hogy ha már többször jelezte, hogy rossz, baleset veszélyes a gép és mégsem javították meg, így kötelezték őt a munkára, akkor miért nem tagadta meg a munkát , hiszen lehetett látni azt, hogy életveszélyes így a gép és balesetet okozhat így ! Oké, akkor lehet, hogy elküldték volna, de nem járt volna így na és simán fellehetett volna jelenteni a munkaadót ! Kb. ez olyan, mint az, hogy egy gépkocsivezető nem mehet ki úgy a telephelyről, illetve nem közlekedhet olyan gépjárművel, ami nem felel meg a KRESZ. előírásainak és a Munkaadó nem kötelezheti ilyenkor a Jármű vezetésére, mert ha balesetet okoz, vagy ha a rendőr megállítja a gépjárművezetőt is megbüntetik + a munkaadót is vizsgálják ! Sajnálom a Hölgyet, de ez elgondolkodtató !
Grafix69
@maci0427: Az Európai Unióban a munkavállalót semmilyen felelősség nem terheli a munkahelyen bekövetkezett balesetekért , még akkor sem ha ittas volt . Minden felelősség a munka adót terheli . Minden pert megnyerne , ha nem Magyarországon perelne. A munkavállalókat a munka adónak kell ellenőrizni ,hogy megfelelő állapot , megfelelő védő eszközökkel és mentálisan is probléma mentessen tudja a kijelölt munkát elvégezni . Amennyiben a munkavállaló úgy érzi ,hogy valamelyik pontnak nem felel meg akkor megteheti ,hogy nem áll munkába , pl védő felszerelés hiány stb. Viszont nem marasztalható el azért mert ezt nem tette meg , a munka adó viszont igen . A munkavállalónak jogában áll hülyének lenni de a munka adónak nem . Minden pert megnyerne és meg is fog ha tovább megy .
maci0427
@Grafix69: Valami nagyon sántít az említett uniós felelősségeddel kapcsolatban ! Ha egy teherautóvezető vagy egy autóbuszvezető a Munkahelyéről úgy viszi ki a járművet, hogy rossz a kerék gumi és emiatt vagy más olyan miatt amivel a KRESZ. Szabályait megsérti , saját maga, mint Dolgozó Felel egy bekövetkezett balesetért ! A gépjármű kivitelét és az azzal való munkát megtagadhatja ! Ez van Magyarországon ! A Munkáltató felelősségét meg majd vizsgálja aki akarja. Ez a Hölgy esetére vonatkoztatva más ! Én nem azt állítottam, hogy ő fele a balesetért. Azt állítottam, hogy ha látta azt, hogy a gép Baleset Veszélyes, akkor a munkát megtagadhatta volna ! Éppen úgy, mint ha egy törött létrára akarna felküldeni a munkaadó egy dolgozót és az nem megy fel rajta ! Itt legfeljebb az lehetne, hogy nem tudott árról, hogy rossz - balesetveszélyes a gép ! De állítólag szólt emiatt ! Az UNIÓ meg nem érdekel.
maci0427
@Grafix69: Még utólag ! Sokan megtagadták / én is / már a munkát mert valami gond volt ! Sokakat kirúgtak már ezért és sokakat nem ! Mentünk a munkaügyi bíróságra ha kellet vagy a másikra ! De kiállunk az érdekeinkért, az egészségünkért és főleg az életünkért ! Igen feleljen a munkaadó ha hibázott, de ez nem kárpótolja az embert, ha mást is tehetett volna a saját érdekében !
Grafix69
@maci0427: Igen de gyárban nem ilyenek a szabályok ott a felelősség a vezetőkké , minden esetben ez van , aláírathatnak az emberrel minden szart , ha baleset szenved valaki , szinte minden esetben a munkáltatót terheli a bíróság , szépen is néznénk ki ha ez másképpen lenne.
Írországban megtörtént egy eset talán pár éve. Egy hölgy egy bérelt lakásban lakott Dublinba. A feltöredezett parketta miatt elesett és a bíróság a tulajdonost kötelezte 20,000 euró megfizetésére , pedig csak egy agyrázkódás volt a vége. Mondok mást , saját magam is ismerem az illetőt , be volt rúgva , kiszállt a a kocsiból részegen és szerencsétlenül legurult egy homokfalon ami a járda mellett volt , Nagyon súlyos fejsérüléssel a kórházban kezelték, beperelte a helyi önkormányzatot mert nem volt kerítés a járda ezen szakaszán , megnyerte a pert 30 ezer euró volt a kártérítés. Mondok még egyet , munkatársam megemelte magát a cégnél ahol dolgozom , szólt ,hogy fáj a gerince nem engedték orvoshoz mondván ,hogy szimulál ,3 éve fizetik a bérét és a kártérítésnek még nincs vége ami egy összegben sok sok ezer euró lesz . Ez itt nem Magyarország itt , ha valakit baleset ér akkor az nem orvost vagy mentőt hív hanem ügyvédet és ezt ők is jól tudják . Ahol dolgozom , 4 éve levégta egy srác az ujját egy szalag fűrésszel . Igaz vagy három évig ment a pereskedés , és egy hüvelyk ujj volt a hiány , nem egy felkar , de 200 ezer eurós kártérítést fizettek , ezenkívül kötelezték a céget , hogy alkalmazza tovább könnyített munkára , persze ezzel a srác nem élt nyílván 60 millió az nem kevés forintban .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.