A cég jogi képviselője szerint elképzelhető, hogy valaki szándékosan tesz ilyet magával.

Levágta a kezét a tésztagép egy tiszaújvárosi nőnek, a munkáltatója szándékos öncsonkítással vádolja

Munkavégzés közben történt súlyos baleset Magyari Beátával. A nő egy tésztagéppel dolgozott még 2015 augusztusában, amikor 

egy kis darab nyers tésztát szeretett volna leszedni a gép széléről, de a masina elkapta az ujját, majd a forgófej tüskéje átszúrta a tenyerét, végül leszakította a kezét. 

A 24.hu cikke szerint az igazságügyi szakértők azóta megállapították, nem működött a tésztagépen a retesz.

Az asszony 18 millió forint kártérítést kért, a munkáltató viszont csak 4 millió forintot ajánlott fel, amit nem fogadott el. Majd az ügy váratlan fordulatot vett:

korábbi munkáltatója azzal vádolja az asszonyt, hogy szándékosan dugta karját a gépbe, mert öncsonkítást akart magán végrehajtani.

Rácz Zoltánt, a munkáltató jogi képviselője a 24.hu-nak azt mondta, látott már olyan esetet, amikor szándékosan tesz ilyen szörnyűséget magával valaki. A munkáltató pedig arra hivatkozott, hogy a tények alapján a baleset úgy nem történhetett, ahogy Beáta elmondta.

A TV2 riportjából az is kiderül, hogy az asszony nem volt bejelentve, magyarul feketén foglalkoztatták, amikor a baleset történt vele.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
Hat igen látott!

Kívancsi lennék rá, ki az aki letepeti a saját kezét. !
Mért is dolgoztatták feketén?
Olyan tisztessegwsnek latszik az egész.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zeta
Hat igen látott!

Kívancsi lennék rá, ki az aki letepeti a saját kezét. !
Mért is dolgoztatták feketén?
Olyan tisztessegwsnek latszik az egész.
X-ray
Ennek a rácz zolinak a micsodáját kéne a tésztagépbe dugnia! Hogy nem sül le a pofájáról a bőr!!?!?!?!?!?!!?
Cicamama55
Nem a tv2-ben, hanem az ATV, valószínű Svábri műsorában láttam a riportot erről az esetről. Nagyon sokan dolgoznak feketén a mi városunkban is, s mindaddig míg baleset nem történik, le nem betegednek hosszabb időre, vagy nyugdíjba nem mennek, nem foglalkoznak a munkavállalók sem vele. Zsebbe így, bejelentés nélkül több pénzt kapnak, mint a bejelentett dolgozók. Viszont azt feltételezni, hogy valaki akarattal szakíttatja le a karját?!
vadsanca
Ebben az alig több mint két perces riportban még három, de egy az biztos, hogy belefért. Először is.már ne is menjünk az orvoshoz, mert lassan Ő is ezeket fogja mondani. Másodszor. Szerintem a világ legrondább autónak nevezett négykerekű csodáját nem kéne reklámozni.
A riportról meg annyit, hogy szerintem menjen orvoshoz a munkáltató ha ilyeneken agyal, hogy egy fiatal szeretné elveszíteni az egyik végtagját.
Sajnálom a hölgyet! De úgy látom, Ő nem abba a kategóriába tartozik aki ingyen is meg tud élni.Ha lehet a kártérítés mellé követeljen életjáradékot! De ehhez egy jó ügyvéd kell!
A végére egy kérdés. A nő tudta, hogy nincs bejelentve? Vagy a szerződés megvolt, csak ezután megálltak a további teendők. Akkor ki is hibázott?
egyvandor
Noomááális? 184 millió az élet hátralévő részere ekkora sérüléssel és szándékos öncsonkítás?

A cégek rafkós ügyvédjeinek semmi sem szent. Kihasználják amit csak lehet jogilag képzetlen ügyfelekkel szemben. Nem az erkölcsi tartásuk miatt fizetik őket.
emerencia
A rendszerváltás után nagyon sokan lettünk "nemisakardolgozni" szemét, semmirekellő, egy év alatt leépül zárt munkapiaci munkanélküli a nagy tekintélyű, un. munkaügyi "szakemberek" és az őket lefizető potentátok szerint. Akkoriban lehetett hallani, hogy az első átkosban még normálisan dolgozó, munkájukat vesztett szegények köreiben előfordul, hogy megrugdosták az asszonyt, hátha a sérült gyerekből majd meg tudnak élni vagy a munkanélküli elkeseredésében a küszöbre tette a kezét és egy baltával lesújtott rá mert így majd több segélyt kap... Igen, velem is előfordult, hogy a nagytiszteletű multinál olyan aljasul bántak velem, hogy megfordult a fejemben: ha leugranék a magasból vége lenne ennek az egésznek. De aztán mégis arra jutottam: ezzel az ő malmukra hajtanám a vizet, hiszen az emberélet olcsó a hazánkban. Inkább megpróbáltam tenni valamit a gazságok ellen.

Mégis úgy gondolom, hogy a hölgy nem direkt nyúlt gépbe, éppen ellenkezőleg, megfelelési kényszerből próbálta leszedni azt a tésztadarabot. A munkáltató viszont nem gondoskodott a biztonságos és törvényes munkafeltételekről, ami a mai napig gyakorta előfordul még ott is, ahol minden szuper papíron. Az emberek mindenáron meg akarnak felelni a követelményeknek még akkor is, ha a munkáltató hibájából eredően a saját testi épségüket veszélyeztetik vele. Nem újdonság ez a magyar munkapiacon! Még mindig reménykedem, hogy keservesen megbűnhődik a felelős mindezért és a balesetet szenvedett hölgy tisztes létbiztonságban fog élni egész hátralévő életében.
simmering73
Ezért a kijelentésért be kell perelni a munkáltatót.
sokanvagyunk
A következő, büntetőpernek nevezett eljárásban a 'MUNKÁLTATÓ" majd néhány másik szerencsétlen munkavállalóját fogja ugyancsak szándékossággal vádolni - mert a "munkáltató" az itt csak egy fogalom, büntetni, kezét törni meg ugyebár azt nem lehet.
magyarbakancs
Természetesen van olyan betegség mikkor maga ellen fordul az ember ,öngyilkosságot,öncsonkítást hajt magán végre.
A munkáltató minden mocskosságra képes fog lenni csak ne keljem fizetnie.
papa.49
Mivel a gép BIZTONSÁGI BERENDEZÉSE NEM MŰKÖDÖTT A MUNKAADÓ FELELŐSSÉGE A BALESET!!!
Normális bíróság ezt így fogja értékelni !!!
Tovább megyek a többi munkavállalóval szemben is fennáll a veszélyeztetés esete !!!
Tehát BE KELL PERELNI A TETŰ FŐNÖKÖT !!!
magyarbakancs
@papa.49: Vagy a főnök dolgozzon a saját gépén.
minden biztonsági előírások megszegése mellett.
Eladott Ország
Az ilyen munkáltatónak azt kívánom, hogy ne legyen munkavállalója.
vadsanca
@Eladott Ország: Csak az a baj, hogy az éhség nagy úr!
Másrészt, "A Te szegénységedből, mások meggazdagodnak!"
Grafix69
Most nem azért , de itt Írországban 1 millió eurót kapott volna már. Egy sima csonkolásért fizetnek 200 ezret.
Grafix69
Sőt ajánlom a hölgynek az Európai bíróságot , ott is megnyerné a pert , sőt ott még a Magyar állam is fizetne .
szaboria1
@vadsanca: Érdekes eset volt a fiamékkal is volt munkaszerződésük mikor a céget ellenőrizték. Akkor derült ki hivatalosan nem voltak bejelentve pedig még bérelszámoló papírt is kaptak havonta. Ezért azoknak akinek van internetjük igenis kérjenek ügyfélkapu számot és ellenőrizék be vannak e jelentve. A fiaméknak az lett a szerencséjük, hogy a céget felszámolták és a felszámolóbiztos rendezte az utólagos befizetést így nem vesztek el a ledolgozott éveik.
szaboria1
Megáll az ész az ügyvéd még képes érvelni, hogy Ön csonkítást akart. A szakértők megállapították a gép nem volt karban tartva.
vadsanca
@szaboria1: M.o a korrupció melegágya! A károsult nem tud nagy összeget felajánlani, hacsak, nem %-os alapon történik az egyesség. Akkor van esélye "nagyot" kaszálni! Bár ettől még nem lesz alkarja.
papa.49
@szaboria1: Sőt a munkavégzésre ALKALMATLAN VOLT A BIZTONSÁGI BERENDEZÉS HIÁNYA MIATT !!!
dr frédikántor
A jogi képviselő... remélem, van neki családja.
Na, akkor kívánok nekik olyan kellemes napokat, és további életet, mint amit ez a fiatalasszony átélt és még át fog élni élete folyamán.
SystemError
Jól van, szépen terjed a politikai kultúra a vállalati szektorra...
advocat
És ha nem volt bejelentve? Talán ott sem dolgozik? Egyéb intézkedés? Kit látnak el ingyen tésztával?
papa.49
@advocat: Ez nem jó kifogás, mert ha állítják NEM OTT DOLGOZIK az ügy szempontjából TÖKMINDEGY A GÉP HIBÁS VOLT NEM LEHETETT VOLNA HASZNÁLNI, SŐT MEG KELL AKADÁLYOZNI, HOGY BÁRKI BEKAPCSOLJA !!!
Ha tovább gondolom a dolgot ,,nem ott dolgozott,, kérdem én egy élelmiszert előállító üzembe bárki csak úgy ,,BESÉTÁL AZ UTCÁRÓL ÉS BELENYÚL A TÉSZTAGÉPBE???
Milyen vircsaft van ott ???
NaponTamas
Én sem értem ,hogyha nem megfelelően működik a gép ,ràdasul be sincs a hölgy jelentve hogy a faszba mernek ilyet mondani. Remélem a bîrósàg taknyosra szoptatja a céget.
csipetke
Igyekeznek húzni az időt,hátha megússzák a fizetést.Ki tudja hány dolgozót alkalmaztak,és hány éven keresztül bejelentés nélkül,mire egy ilyen szerencsétlen eset miatt lebuktak.De ekkora f@szságot,hogy valaki szándékosan vágatja le a karját?!Ráadásul egy korábbi cikkből úgy rémlik,hogy a nő többször is szólt,hogy gond van a géppel.Nyilván a tulajdonosnak rettenetes lesz,hogyha megítélik az összeget,nem Havaiin fog nyaralni,hanem csak a Balatonon
Macskaszem
A tulaj próbálja megúszni, remélem a bíróság nem dől be neki.
csipetke
Azért az tényleg röhej,hogy a bíróság 3 éve képtelen a döntésre.Mire várnak?Hogy talán kinő a kar?Nem hiszem,hogy ennyi idő alatt nem tudtak minden körülményt megvizsgálni.
Eladott Ország
@NaponTamas: Gránitszilárdságú alaptörvénybe - hetedik alkotmánymódosítással - a fidesz saját új bíróságait létrehozza és majd elsimítják az ügyet. Jelszó: Senkit nem hagyunk az útszélén, kivéve a "ketteseket" és a haverokat.
maci0427
Gondolom, hogy az is húzza az időt, hogy vizsgálják azt is, hogy ha már többször jelezte, hogy rossz, baleset veszélyes a gép és mégsem javították meg, így kötelezték őt a munkára, akkor miért nem tagadta meg a munkát , hiszen lehetett látni azt, hogy életveszélyes így a gép és balesetet okozhat így ! Oké, akkor lehet, hogy elküldték volna, de nem járt volna így na és simán fellehetett volna jelenteni a munkaadót ! Kb. ez olyan, mint az, hogy egy gépkocsivezető nem mehet ki úgy a telephelyről, illetve nem közlekedhet olyan gépjárművel, ami nem felel meg a KRESZ. előírásainak és a Munkaadó nem kötelezheti ilyenkor a Jármű vezetésére, mert ha balesetet okoz, vagy ha a rendőr megállítja a gépjárművezetőt is megbüntetik + a munkaadót is vizsgálják ! Sajnálom a Hölgyet, de ez elgondolkodtató !
Grafix69
@maci0427: Az Európai Unióban a munkavállalót semmilyen felelősség nem terheli a munkahelyen bekövetkezett balesetekért , még akkor sem ha ittas volt . Minden felelősség a munka adót terheli . Minden pert megnyerne , ha nem Magyarországon perelne. A munkavállalókat a munka adónak kell ellenőrizni ,hogy megfelelő állapot , megfelelő védő eszközökkel és mentálisan is probléma mentessen tudja a kijelölt munkát elvégezni . Amennyiben a munkavállaló úgy érzi ,hogy valamelyik pontnak nem felel meg akkor megteheti ,hogy nem áll munkába , pl védő felszerelés hiány stb. Viszont nem marasztalható el azért mert ezt nem tette meg , a munka adó viszont igen . A munkavállalónak jogában áll hülyének lenni de a munka adónak nem . Minden pert megnyerne és meg is fog ha tovább megy .
maci0427
@Grafix69: Valami nagyon sántít az említett uniós felelősségeddel kapcsolatban ! Ha egy teherautóvezető vagy egy autóbuszvezető a Munkahelyéről úgy viszi ki a járművet, hogy rossz a kerék gumi és emiatt vagy más olyan miatt amivel a KRESZ. Szabályait megsérti , saját maga, mint Dolgozó Felel egy bekövetkezett balesetért ! A gépjármű kivitelét és az azzal való munkát megtagadhatja ! Ez van Magyarországon ! A Munkáltató felelősségét meg majd vizsgálja aki akarja. Ez a Hölgy esetére vonatkoztatva más ! Én nem azt állítottam, hogy ő fele a balesetért. Azt állítottam, hogy ha látta azt, hogy a gép Baleset Veszélyes, akkor a munkát megtagadhatta volna ! Éppen úgy, mint ha egy törött létrára akarna felküldeni a munkaadó egy dolgozót és az nem megy fel rajta ! Itt legfeljebb az lehetne, hogy nem tudott árról, hogy rossz - balesetveszélyes a gép ! De állítólag szólt emiatt ! Az UNIÓ meg nem érdekel.
maci0427
@Grafix69: Még utólag ! Sokan megtagadták / én is / már a munkát mert valami gond volt ! Sokakat kirúgtak már ezért és sokakat nem ! Mentünk a munkaügyi bíróságra ha kellet vagy a másikra ! De kiállunk az érdekeinkért, az egészségünkért és főleg az életünkért ! Igen feleljen a munkaadó ha hibázott, de ez nem kárpótolja az embert, ha mást is tehetett volna a saját érdekében !
Grafix69
@maci0427: Igen de gyárban nem ilyenek a szabályok ott a felelősség a vezetőkké , minden esetben ez van , aláírathatnak az emberrel minden szart , ha baleset szenved valaki , szinte minden esetben a munkáltatót terheli a bíróság , szépen is néznénk ki ha ez másképpen lenne.
Írországban megtörtént egy eset talán pár éve. Egy hölgy egy bérelt lakásban lakott Dublinba. A feltöredezett parketta miatt elesett és a bíróság a tulajdonost kötelezte 20,000 euró megfizetésére , pedig csak egy agyrázkódás volt a vége. Mondok mást , saját magam is ismerem az illetőt , be volt rúgva , kiszállt a a kocsiból részegen és szerencsétlenül legurult egy homokfalon ami a járda mellett volt , Nagyon súlyos fejsérüléssel a kórházban kezelték, beperelte a helyi önkormányzatot mert nem volt kerítés a járda ezen szakaszán , megnyerte a pert 30 ezer euró volt a kártérítés. Mondok még egyet , munkatársam megemelte magát a cégnél ahol dolgozom , szólt ,hogy fáj a gerince nem engedték orvoshoz mondván ,hogy szimulál ,3 éve fizetik a bérét és a kártérítésnek még nincs vége ami egy összegben sok sok ezer euró lesz . Ez itt nem Magyarország itt , ha valakit baleset ér akkor az nem orvost vagy mentőt hív hanem ügyvédet és ezt ők is jól tudják . Ahol dolgozom , 4 éve levégta egy srác az ujját egy szalag fűrésszel . Igaz vagy három évig ment a pereskedés , és egy hüvelyk ujj volt a hiány , nem egy felkar , de 200 ezer eurós kártérítést fizettek , ezenkívül kötelezték a céget , hogy alkalmazza tovább könnyített munkára , persze ezzel a srác nem élt nyílván 60 millió az nem kevés forintban .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.