Ellentétben az érintett nyilatkozókra a képen látható módon kiülő érdektelenséggel, roppantnagyon kíváncsiak lehetnénk, hogy abban az átmenetei szociális otthonban milyen körülmények között élhetnek a bentlakók. A jóhiszeműbb feltételezés az, hogy olyan, amelyben a szexualitást a gyermekek előtt élik meg a részt vevők. A kevésbé jóhiszemű feltételezéseket mindenkinek a saját fantáziájára bízom. Azonban bármelyik eset áll fenn, akkor is igencsak sürgető lenne egy alaposabb vizsgálat arrafelé.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
@JAJMÁR: Előnyben vagy. Te állítólag kihámoztad a lényeget. Abban, amit írtál mi a lényeg?
Mert pl sem az idézet rész, sem az eredeti írás nem ír megszégyenítésről. Veled ellentétben.
Ha mégsem az írásjoz akartál hozzászólni, akkor persze semmi gond. Neked ez a véleményed. Annyira artikuláltan, ami megérthető belőle :-)
JAJMÁR
@GeoCravker: A lényeg, hogy a pedagógus létszámhiányt kell megoldani. A halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek mellé plusz fejlesztőpedagógus is kell. A gyerekek nem mintát követtek, hanem az ösztöneiket. A nemi szervet nyalogató óvodás viselkedésének nem a szexualitáshoz van köze, ahogy a harapdálónak se... az adott pillanat, vagy helyzet... lehet ez hirtelen harag, vagy ötlet, bohóckodás stb. , ami kiváltotta a cselekvést. Elég sok gyerek "harap" dühében, és nem nézi, hogy hol... Az ostoba felnőttek magyarázzák bele a saját devianciájukat. Persze, bőven van teendő, de én még abban sem vagyok biztos, hogy a teljes igazságot írták le. Ismerve a szenzációhajhász és kiszínezős, nagy jelzős észkombájn újságírók vastag tollát,a valóság homályban marad :)

mit kellene vizsgálódni? Odamenni, gyerekeket meghallgatni, ki, hogyan, mit, mikor, miért?! Hát ez marhaság! és megszégyenítés. Ha a gyereket nem hallgatják meg, akkor honnan tájékozódnak? közvetett módon? újságcikk nyomán? Aztán majd kiteregetjük lehetőleg a neten, és mindenki elmondhatja a magáét, ahogy a szurikáta esetében?
A fenti cikk pedig egy buta okoskodás! Többet érne, ha mindenki foglalkozna a saját gyerekével, a kormányzat pedig szakmai alapon hozná a döntéseit. A gyereket nevelüknek pedig elsőrendű feladatuk a gyerek személyiségét védeni. A hiénáktól!!!
GeoCravker
@JAJMÁR: "A lényeg, hogy a pedagógus létszámhiányt kell megoldani. A halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek mellé plusz fejlesztőpedagógus is kell. A gyerekek nem mintát követtek, hanem az ösztöneiket. "
Az ösztön az örömszerzésre irányul. Lehet, hogy Neked az örömszerzés az, ha harapdálnak, de a gyerekek zöme inkább a sajátját szokta markolászni. Egyszer talán elrugaszkodhatnál a prüdériádtól, szemellenzőidtől, és a netto kötözködéstől, és talán egyszer egy gyerek közelébe is merészkedhetnél.
JAJMÁR
@GeoCravker: Van még mit tanulnod, pl. az ösztönökről is :)

Erős a gyanúm, hogy leragadtál az egymás nemi szervét harapdáló meg nyalogató gyerekeknél. Úgy gondolod, hogy ezért számon kellene kérni a szülőket, mert szerinted tanult viselkedés. Kis aberrált :))) Belesnél a szülők hálószobájába, mi?

A pici gyereket a saját nemi szerve köti le -maszturbál-, de már a csecsemő is. Ez ösztönös. Viszont nem érdekli különösebben a másik nem micsodája ilyen szinten, bár 2-3-4 évesen már tisztában van vele, hogy melyik nemhez tartozik, és azt is tudja, hogy mi a különbség, de hogy értsd: nem hozza lázba a másik nemi szervének látványa! Barátkozik, játszik ugyan ellenkező nemű társaival, tanulja a "nemi szerepét", a szerepjátékokon keresztül, az öltözködés és érdeklődés szintjén. A harag, a düh, és igen, az öröm és az elkeseredés is ösztönös. Még nem fojtja le - erre sajnos elég korán rászorítják, aztán egy életen át próbálják pszichológusok oldani a szorongásait -, és igen, Freud -nak igaza van. Ha ezen a ponton a beavatkozás dilettáns, egy életre tönkretehető az ember.
Meg kell tanítani a gyereket arra, hogy a harag vagy az elkeseredés, tehetetlenség érzés is érzelem, ahogy az öröm és vágy is természetes érzelem, de nem úgy kell levezetni, hogy a másiknak fájdalmat okoz, nem üthet -rúghat, harapdálhat senkit, semmilyen testrészen és saját magát se. (Mert azt is szokták)
Módszert, eszközt kell adni neki, hogy ösztönös, hirtelen feltörő érzelmeit kezelni tudja - kulturáltan -, vagyis nevelni kell. Más szóval szocializálni. És megtanítani a másikat előre engedni, kivárni. Amíg megkaphat dolgokat, amíg sorra kerül... stb. Méghozzá sok türelemmel, személyre szabottan, és nem az internet közönségének meg az újságírók hiénáinak kitéve! ...és felfogni, hogy közben hibázik, és hibázhat! Mert még gyerek.
GeoCravker
@JAJMÁR: Látom, hogy tök igaz a mondás: nem akarásnak nyögés a vége. Nem az a baj, hogy még azt sem érted, amit leírsz, de nem is akarod érteni. Így aztán kínlódsz, mint malac a jégen.
karma1
Az eredeti cikket nem olvastam, ill. csak feluletesen, es mar akkor is - es a fenti cikk alapjan is - hatra hokoltem, hogy UJBUDA??? Ahova - persze az en hianyos elkepzelesem szerint - nem igazan hatranyos helyzetu gyerekek jarhatnak, hiszen Ujbuda (es a XI. kerulet) Budapest egyik leggazdagabb, legfelkapottabb terulete. Talan nem csodalkoztam volna annyira, ha ez az eset egy teljesen elmaradott kis borsodi vagy kelet-magyarorszagi zsakfaluban tortenik, bar akkor is erosen megkerdojeleodne az ovonok hozzaallasa es az eset utani intezkedes.
A fenti vitatokhoz hozzaszolva mindketten ugyanazt mondjatok, csak kicsit maskeppen.
A gyerekek nagy valoszinuseggel az otthoni modellt viszik be az ovodaba, iskolaba - ebben Ti is megegyeztetek - viszont a felmerulo problema pocsek kezelesehez, megoldasahoz valoban tobb kell - de ennek megint adott egyet a rezsim: magyaran: ahogy szarnak az egeszsegugyre es az oktatasra, pontosan ugyanugy szarnak majd erre a kerdesre is - kiveve talan majd akkor tortenik erdemi vizsgalat, ha mondjuk a rogantonyo gyereke az egyik "aldozat" (ha "elkoveto" lenne, mar kozel sem lennek biztos egy alapos kivizsgalasban).
Szerintem nem tortent mas, csak eppen most a legalsobb szinten manifesztalodott az a helyzet, amit szivos munkaval hoffman rozsacska, cunyine, palkovics es a tobbi lehuto mar 8 eve kovet el folyamatosan az oktatasban , annak lezulleszteseben.
Felek attol, hogy ez a helyzet mar csak romlani fog, es ez az elso lepes volt csak - innentol kezdve barmikor johet az iskolaban lovoldozo tomeggyilkos gyerek is, - mert ez sem kizart...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.