Bilincsben vittek el egy hajdúhadházi roma politikust, aki arról beszélt, hogy továbbra is fizetni kell az uniós pénzből épült játszótér használatáért – állítják jogvédők. Tavaly szeptemberben robbant a botrány, hogy a Hajdúhadházán, egy esélyegyenlőségre elkülönített uniós forrásból – tehát közpénzből – megépült játszótéren 500 forintos belépőt szednek a használatért. A Népszava tavalyi riportja szerint az Észak-alföldi Operatív Program keretében szociális célú városrehabilitációs projektre kapott a település nagyságrendileg 400 millió forint vissza nem térítendő támogatást. Ebből épült meg 85 millió forintból a szederjesi városrészben egy „közösségi és közszféra funkciókat szolgáló létesítmény”, amihez a játszótéren kívül más, sportolásra is alkalmas létesítményt is kapcsoltak.

Forrás: romnet.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Madácsi Pali
Vannak az egyenlőbbek, meg akikre hivatkozva viszik a lét.
Eladott Ország
Úgy rettegünk saját honfitársainktól, mint a nemlétező migránsinváziótól. A cigányság helyzete évtizedek óta megoldatlan, nagyban köszönhetően ezen felfogásnak, melyet Hajdúhadház polgármestere képvisel. Ahol az egy normális viselkedés, hogy a szegényeket kizárjuk egy olyan helyről, melyet pont az ő megsegítésükre támogatott az unió. Gyermekek tucatjaitól veszik el annak lehetőségét, hogy hintára ülhessenek, libikókázhassanak, vagy mászókázhassanak. Olyan alapvető dolgoktól fosztja meg a falu önkormányzata a helyi fiatalokat, mely alapjoga kellene, hogy legyen minden egyes gyermeknek. Az ilyen embernek nincs semmi keresnivalója egy falu élén, sőt, annak még csak a közelében sem. Egy olyan polgármester, aki képtelen a saját települése lakóinak érdekeit képviselni, alkalmatlan a munkájára. Bár az is igaz, hogy ez Magyarországon nem szokott kizáró tényező lenni. Az alkalmatlanság pont, hogy erénye polgármesterek és politikusok tucatjainak. Így arra ne is számítsunk, hogy hivatalból változás történne Hajdúhadház vezetőségének élén. Ne a csodát várjuk, hanem bontsuk le azokat a jelképes kerítéseket. Azokat a kerítéseket, melyek már nem csak a déli határon magasodnak, hanem gazdag és nem gazdag, cigány és nem cigány családok között. Legyenek a játszóterek a gyermeki öröm színhelyei, ne a gyűlölet és a kirekesztés szimbólumai.
kisrigó
Kíváncsi lennék, hogy milyen indokkal tették mindezt!? Értem én a célt, hogy fogjátok be a szátokat, mert így jártok! Még, ha valótlant állított, akkor sem indokolt a bilincs! A tolvajok birodalma! Ezt a pénzt nem használták fel rendeltetésszerűen, de mert megtehetik ők támadnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.