Magyarország felajánlotta segítségét a thaiföldi kormánynak a Tham Luang barlangrendszerben rekedt ifjúsági focicsapat kimentéséhez – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

Szijjártó Péter újságíróknak elmondta: "természetesen ahogy az egész világ, úgy mi Magyarországon is szinte lélegzetvisszafojtva figyeljük, hogy sikeres lesz-e a thaiföldi mentőakció". Remélhetőleg a labdarúgócsapat valamennyi játékosát és edzőjét is sikerül majd kimenteni a barlangból – fogalmazott.

Kiemelte: a magyar barlangi mentőszolgálat nemzetközileg elismert, s felvették a kapcsolatot a barlangi mentők vezetőjével. Jelezték a thaiföldi kormánynak, hogy ha szükség van további barlangi mentőkapacitásra, akkor Magyarország készen áll az együttműködésre a thaiföldi kormány és a magyar barlangi mentők között – mutatott rá.

A külügyminiszter kitért arra: konzultáltak a Magyar Karitásszal is az esetleges későbbi segítségnyújtásról, és a szervezet szintén készen áll arra, hogy a thaiföldi kormány igénye esetén támogatást nyújtson.

Mint mondta, a thaiföldi kormány megköszönte a felajánlást, és közölte, hogy a világ szinte valamennyi országából érkezett valamilyen felajánlás, és amennyiben igényt tartanak a magyar segítségre, időben jelzik, hogy a szükséges intézkedéseket megtehessék.

Vasárnap sikeresen kimentették a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt 12 tagú ifjúsági focicsapat első négy tagját, hétfő délelőtt pedig a második mentőakció is elindult. A 11 és 16 év közötti gyerekekből, illetve 25 éves edzőjükből álló csoport június 23-a óta raboskodik a monszuneső miatt elárasztott barlang fogságában.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Designer
Ahogy annak idején 3 nap alatt elfújtuk a 30 napja már égő olajkutakat, most is győz a magyar mentalitás!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@dr. prédikátor: Azt hittem,,,,valami szellemi szintet képvisel,,Ha már házhoz küldtünk neki 2 mrd-ot,,
Designer
Ahogy annak idején 3 nap alatt elfújtuk a 30 napja már égő olajkutakat, most is győz a magyar mentalitás!!!
Clavigo
Aszongyák,,,,köszönik nem kell. Nem akarnak 3-4 -szeres áron elszámolni,,osztán meg az "alkotmányos kööcsség " fogalmát sem nagyon ismerik.
Nessy
@dr. prédikátor: nem rossz ötlet! Még egy - két "karcsú észlényt" kiküldünk, és nem tud bemenni a víz! Már csak azért sem, mert őket meglátva, inkább visszafele folyik!
tudode
Igen ám! Ebben az ESET-ben AKI GYORSAN AD, az KÉTSZER AD!
.
Bezzeg a lakosságot NYOMORBA DÖNTŐ, szakbarbár sarkalatos izéjükkel PÉNTEKRŐL HÉTFŐRE képeSSek GYORSAN dönteni, mindenféle SZAKMAI egyeztetés nélkül!
.
Petike villogott egyet csupán!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.