Katasztrófa szélén az iskolák: Ennyi tanár hiányzik a szeptemberi tanévkezdéshez! Szó szerint kiürül az ország – Elképesztő, hány betöltetlen tanári állás van Magyarországon! “A pedagógushiány nem országos, hanem helyi léptékű jelenség, amelyet az egyes tanintézmények helyettesítéssel kezelnek.” Ezt mondta Rétvári Bence, az oktatásért is felelős minisztérium, az Emmi államtitkára a Magyar Időknek. És azt is, …

Forrás: olkt.hu
Feltöltő: toma33
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Nessy: Hat persze, csak a szokasos retvari nagyotmolndas! Aki eddig Fabiansebestyenen volt tanar, holnaptol Szombathelyen vagy Balfon akar tanar lenni. Mert ugye az a jellemzo, hogy a tanarok tavaly is, meg iden is vandorolnak az orszagon belul, mint a golyak tavasszal.

Aki az en weboldalamat csinalta es kezeli, az egy nyirsegi holgy, aki angol-magyar tanarkent dolgozott egy eros altalanos iskolaban (ahol a tanitas ketnyelvu volt), hat 2 eve mar o sem tanar, "csak" vallalkozo a programozo ferjevel egyutt. O nincs arra raszorulva, hogy egy szaros kretaert konyorogjon, es uniformizalt, lebutitott tankonyvekbol tanitson.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
maci0427
@verőce21: -- Akkor ezek szerint van tanár elég, sőt sok is , csak valami érdekes dolog folytán még sincs ! Akkor ezen kell változtatni ! Már azt hittem, hogy ők is kimentek külföldre dolgozni !
maci0427
Más ! Állítólag sokan jelentkeznek mindig az Orvosi egyetemre ! Nos, már réges régen be kellett volna vezetni azt, hogy akik az orvosi egyetemre jelentkeznek és azt elvégzik , orvosok lesznek, azok legalább 10 - 15 évig csak kizárólag Magyarországon dolgozhatnak és nem léphetnek le külföldre ! Na akkor nem lenne orvosokból hiány ! Ez amúgy logikus is lenne ! És mégsem akarta egyik kormány ezt bevezetni ! Érdekes és érthetetlen ! / külföldi továbbképzés az kivétel !!! /
tulipan
Na és? Majd bezárnak a narancsosok jó néhány iskolát! Legalább több rablótt pénz marad a zsebükben ...
Minek is ebben az országban, a sok bunkó narancsnyik mellé, annyi kimúvelt fő??
karma1
@maci0427: Nem veletlenul, mert sehol a vilagon nincs ilyen roghoz kotes, - ez ugyanis a szemelyisegi jogok durva megsertese - nana', hogy ilyet egyetlen kormany sem fog bevezetni.
Kepzeld el, hogy Te egy informatikus vagy, kivaloan - es meregdragan - kikepzett, de Neked majd elmondja orban, hogy 15 evig nem hagyhatod el az orszagot, ahol mondjuk csak Commodore 64-en dolgozhatsz, XX. szazadbeli gepeken, viszont esetleg eppen Toled elvarnak, hogy eletmento-konnyito programokat irjal, es vallald ertuk a felelosseget, mikozben mondjuk Te tudsz angolul (nana', mert JO informatikus vagy), es latod, hogy mar Ausztriaban egy ilyen vegzettseggel a legmodernebb gepeken 10 x annyit kereshetnel.
Akkor - ha ilyen megkotes letezne - Te egyaltalan nekimennel a tanulasnak? Nem inkabb azt mondanad, hogy eleg nekem az angol nyelvtudas, meg az erettsegi, es elmesz 2 evre pincerkedni Londonba, ahol meg be is iratkozhatnal ilyen suliba, es meg profibb korulmenyek kozott tanulhatnal, es kesobb dolgozhatnal.
Szoval gondold vegig, hogy mit szeretnel, ha bevezetne ez az amugy is pocsek kormany...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.