A szakszervezet tiltakozik, Varga Mihály nem zárkózik el a leépítéstől.

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) szerint a foglalkoztatottak számához képest a közszolgálatban dolgozók aránya nem magas, a tényleges közszolgálati feladatot ellátó közalkalmazottak és köztisztviselők száma egyes területeken kifejezetten alacsony.

Jelenleg több mint 15 ezer álláshely nincs betöltve, jegyzők, orvosok, nővérek, óvónők, műszaki dolgozók, angol, informatika és matematika szakos tanárok hiányoznak.

A szakszervezet szerint nem világos, hogy a közüzemeket, vállalatokat, valamint a közfoglalkoztatottakat is magában foglaló, összetett állami szférának mikor milyen részére gondolnak „a túlméretezettséget emlegető javaslattevők”. A közszolgáltatás nem bürokrácia és az államigazgatás az egész rendszernek csak egy része – olvasható szakszervezet nyilatkozatában.

Mintegy 100 ezer embert rúgnának ki a közszférából

A szakszervezet nemzetközi összehasonlítást is tartalmazó átfogó elemzést tart szükségesnek a közszolgáltatás fogalmairól, a közszolgálat helyzetéről, mert enélkül elfogadhatatlanak, társadalmi következményeit tekintve veszélyesnek látja a megalapozatlan létszámleépítési felvetéseket.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (illusztráció)

(privatbankar.hu)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ez minden "raci, leépítés," estében így műkszik!
Elküldik a titkárnőt, a takarítót, az adatrögzítőt, az érdemi munkát végzőket. Viszont megmarad a vízfej, ami sokba kerül ugyan, de érdemi munkára alkalmatlan. Ergo két hónap múlva több alkalmazottak kell felvenni, mint amennyit elküldtek, mert nincs gyakorlatuk.
Nincs új a Nap alatt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@terlasz: Jaj, dehooogy! Átképezik őket pl. vasesztergélyosnak!!!
tulipan
@rosalinda57: Konyítanak a munkához? Ugyan már, minek az Orbanisztánban?,
magyarbakancs
Sok államtitkárral,tanácsadóval mi lesz ?
Tudom még több pénzt kapnak.
Eriksson
@tulipan: 10:44 Akkor legalább tesz hasznuk is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.