A szakszervezet tiltakozik, Varga Mihály nem zárkózik el a leépítéstől.

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) szerint a foglalkoztatottak számához képest a közszolgálatban dolgozók aránya nem magas, a tényleges közszolgálati feladatot ellátó közalkalmazottak és köztisztviselők száma egyes területeken kifejezetten alacsony.

Jelenleg több mint 15 ezer álláshely nincs betöltve, jegyzők, orvosok, nővérek, óvónők, műszaki dolgozók, angol, informatika és matematika szakos tanárok hiányoznak.

A szakszervezet szerint nem világos, hogy a közüzemeket, vállalatokat, valamint a közfoglalkoztatottakat is magában foglaló, összetett állami szférának mikor milyen részére gondolnak „a túlméretezettséget emlegető javaslattevők”. A közszolgáltatás nem bürokrácia és az államigazgatás az egész rendszernek csak egy része – olvasható szakszervezet nyilatkozatában.

Mintegy 100 ezer embert rúgnának ki a közszférából

A szakszervezet nemzetközi összehasonlítást is tartalmazó átfogó elemzést tart szükségesnek a közszolgáltatás fogalmairól, a közszolgálat helyzetéről, mert enélkül elfogadhatatlanak, társadalmi következményeit tekintve veszélyesnek látja a megalapozatlan létszámleépítési felvetéseket.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (illusztráció)

(privatbankar.hu)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ez minden "raci, leépítés," estében így műkszik!
Elküldik a titkárnőt, a takarítót, az adatrögzítőt, az érdemi munkát végzőket. Viszont megmarad a vízfej, ami sokba kerül ugyan, de érdemi munkára alkalmatlan. Ergo két hónap múlva több alkalmazottak kell felvenni, mint amennyit elküldtek, mert nincs gyakorlatuk.
Nincs új a Nap alatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Varhato volt, sot, ha nem lett volna lathato ez elore, akkor ezt orban me'g meg is erositette szoban, vagyis mindenkivel leszamol, felszamol es biroi kezre juttat, aki betartott a fidesznek, es aki nem mukodik veluk egyutt a jovoben.
Nem tesz egyebet, csak betartja (ezt) az igeretet... (Tobbet se)
Nessy
Ez minden "raci, leépítés," estében így műkszik!
Elküldik a titkárnőt, a takarítót, az adatrögzítőt, az érdemi munkát végzőket. Viszont megmarad a vízfej, ami sokba kerül ugyan, de érdemi munkára alkalmatlan. Ergo két hónap múlva több alkalmazottak kell felvenni, mint amennyit elküldtek, mert nincs gyakorlatuk.
Nincs új a Nap alatt.
csak úgy....
Köll a szakács meg a pincér a balcsira ...
Nessy
@csak úgy...: meg Mészáros szállodáiba, minimálbérért!
sokanvagyunk
Megéltem már egy csomó közszféra-leépítést és -létszámstopot - soha nem észszerű, sem tartós.
Csizmás Kond
Kilencven százaléka az eltávolítottaknak vagy a hiánynak abból adódik, hogy a főnök-alkalmazotti bérkülönbség nem csökken hanem nő...és csak így tudják fenntartani.
Jozefina
Most még csak kirúgják, holnap már letartóztathatják őket!!!?? (rossz szomszédság, török átok)
madlaci66
Hurrá, akkor leépítések jönnek a minisztériumokban. Vagy rosszul értelmeztem a hírt?
kisrigó
Aztán mégis milyen szempontok szerint?! Egyik oldalról a gyors, szakszerű ügyintézésről pofáznak, hogy is valósul meg ez emberek nélkül!? Nem baj, mari bácsi, pista néni ráér, várjon nyugodtan a sorára! Nem az egyetlen hazugság, amit a képünkbe nyomnak. Közben meg kiagyalnak mindenféle bürokratikus baromságot! Mert megtehetik!!
Nessy
@kisrigó: Ha a bürokráciának van Istene, annak mi vagyunk a szíve csücske!
A XXI. században nálunk még minden papíralapú, "anyja neve, hat példányban".
kisrigó
@Nessy: Igen, a hangzatos internet fejlesztések eurói bizonyára ennél fontosabb helyen landoltak! (saját zseb, saját láb!) Megérteném, ha összekötnék digitális fejlesztéssel, de így csak spontán kicseszés a dolgozókkal és az ügyfelekkel is.
justhpeter
@kisrigó: Tompika év végére ígérte az országos digitális csúcsot. Mindenhol nagy teljesítményű internet lesz. Most Tompika el van küldve. Bár én el tudnám fogadni, ha örökre.
Nessy
@kisrigó: Ennél már csak az a rosszabb, amikor pancser haverok "fejlesztenek" rendszert, és ami eddig működött, annak annyi! Lásd étel - ital automaták bekötése a NAV-hoz. Páran jól kerestek a bolton, az automaták meg nem működnek, de azt is százezrekért!
Mekk mester ezekhez képest univerzális zseni volt!
wagabund
@justhpeter: erről nem halottam...az internetfejlesztés királyát elküldték? ki, és hová? mert nagyon hiányzik...utoljára külföldön nyilatkozott zsírosan, kövéren..
sokanvagyunk
@justhpeter: Feltöltötték a felhőbe? - az OneDrive még befogadta... :D
kisrigó
@wagabund: Egyébként tudjuk, hogy nagy gyakorlata van a kreatív megoldások terén. Emlékszünk még a nagyon sikeres beléptető kapukra?! Valakinek nagyon "sikeres" volt az akció! Na, és még ez is a qrva stadionokhoz köthető, meg a tolvaj ner lovaghoz!
Fradigege
Rúgjatok ki mindwenkiT!!! Ó, igeeeeen!
Gyűlőltessétek meg magatokat! Csak a seggnyalók maradjanaaaaak!
wagabund
@kisrigó: na igen...az a beléptető beszerzés, meg a körcsarnok -tűz, majd újjáépítés gazdagon...most meg a szárnyaló net...
dr préditákor
mifelénk a polgármesternek 4 helyettese van, 3 titkárnője satöbbi. ezeknek a felét ha kirúgnák, akkor is túl sok maradna
rosalinda57
Ha azokat küldenék el, akik nem is konyítanak a munkájukhoz, az még rendben is lenne, de valószínű, hogy nem őket küldik el, hanem azokat, akik értenek is a munkájukhoz. Jó lenne , ha végre a hozzáértők maradnának és a nagy nyelvüek lennének elbocsájtva !
terlasz
Nem baj, majd közmunkában vissza lesznek foglalkoztatva, 20 forintért.
tulipan
@terlasz: Jaj, dehooogy! Átképezik őket pl. vasesztergélyosnak!!!
tulipan
@rosalinda57: Konyítanak a munkához? Ugyan már, minek az Orbanisztánban?,
magyarbakancs
Sok államtitkárral,tanácsadóval mi lesz ?
Tudom még több pénzt kapnak.
Eriksson
@tulipan: 10:44 Akkor legalább tesz hasznuk is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.