A járókelők inkább végignézték, ahogy kínok között meghal egy epilepsziás férfi, minthogy segítettek volna rajta.

Ömlött belőle a vér, de senki sem segített – a nyílt utcán halt meg Budapesten egy beteg fiatalember
Fotó: Pixabay

Epilepsziás rohamot kapott egy harmincas éveiben járó férfi Budapesten, egy bankfiók előtt. Mivel az eszméletét is elvesztette, beverte a fejét és vértócsa gyűlt össze alatta. 

Barátja telefon híján kétségbeesve próbált segítséget kérni a járókelőktől, de mindenki elfordította a fejét. Szó nélkül mentek el a vérző ember mellett

- írja a Bors.

Rángatózása ijesztő látványt nyújthatott, valószínűleg senki nem ismerte fel az epilepsziás roham jeleit, és drogosnak vagy részegnek hihették.

Végül egy ember ment oda segíteni, de már késő volt, nem tudták megmenteni a szerencsétlenül járt férfit.

Nemhogy mentőt hívtak volna az ott lévők, inkább undorral távolodtak el tőle

- mondta a Borsnak a segítséget nyújtó férfi, akinek a párja szintén epilepsziás, így felismerte a betegség tüneteit a földön fekvő fiatalemberen.

A Borsnak az eset kapcsán a BRFK azt mondta, rendőrségi intézkedés nem történt a helyszínen.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Sajnos ilyen világot élünk. Az emberek közönyösek, nem segítenek.
Olyan nagy dolog lett volna egy rohadt telefon a mentőknek? Az ingyen van, még fizetni sem kell érte.
A barátja gondolom megrémült, mert beszólhatott volna a bankba is, ők biztosan riasztották volna a mentőket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr plágium
Sajnos ilyen világot élünk. Az emberek közönyösek, nem segítenek.
Olyan nagy dolog lett volna egy rohadt telefon a mentőknek? Az ingyen van, még fizetni sem kell érte.
A barátja gondolom megrémült, mert beszólhatott volna a bankba is, ők biztosan riasztották volna a mentőket.
Nessy
@Dr plágium: sajnos kialakult egy olyan sztereotípia, hogy aki az utcán rosszul lesz, az vagy részeg, vagy drogos. Ez egyre rosszabb lesz! Ha simán elesik valaki, azt sem segítik föl. Legfeljebb levideózzák az okos telefonjukkal.
emerencia
Azok akik szerint a részegnek vagy narkósnak ítélt ember nem érdemel segítséget, segítség elmulasztása címén egy jogállamban büntetés jár. Egyébként meggyőződésem, hogy a legtöbben nem valami aljas szándékból nem segítettek, hanem azért mert szentül meg voltak győződve, hogy ilyen sok ember közül valaki már biztosan hívta a mentőket. Tudatosítani kellene az emberekben, hogy az nincsen rendben, hogy egy tömegben azért hal meg valaki mert mindenki azt gondolja, hogy majd valaki más segít!
advocat
A rángatózásra azért felfigyelhetnének! De már itt tartunk. Fel sem merül hogy valaki beteg is lehet! Inkább a betelepülni szándékozóktól félünk. A még élők le vannak ...
cikicakk55
sajnos én érintett vagyok ebben a dologban,mivel én is epilepsziás vagyok. Hódmezővásárhelyen lakom,ez egy Budapesthez képest kisváros. Itt még él az emberekben némi szikra abból,amit régen természetesnek tartottak,hogy az elesetteken segítünk. Nálam a mentők hozzáállásával volt baj,mert legtöbbször a detoxikálóba vittek. Amennyiben szerencsém volt,akkor nem dugtak egyből a hideg zuhany alá ruhástól,hanem először vért vettek. Amennyiben olyan orvost fogtam ki,aki még embernek tartotta az esetleg drogos,vagy narkós beteget is,akkor gyorsan rá jött,hogy részeg nem vagyok,hisz nem érezte az alkohol szagot.A roham után általában mielőtt észhez térnék mély álomba zuhanok,így nem kell tőlem félniük,ezért gyakrabb az,hogy vért vesznek. Elég gyorsan kiderül,hogy sem alkohol sem drog nincs a szervezetemben,így mire észhez térek általában már jóindulattal,emberséggel kezelnek. Most Pesten elindult egy olyan mozgalom,vagy orvosi előírás,hogy az epilepsziásoknak karkötőt kell hordani ami az epilepsziásokat megkülönbözteti. Én is kaptam Szegeden,de láttam,hogy ugyan ilyen színűt és anyagút árulnak a boltokban is. Lehet,hogy sokan majd visszaélnek vele. Kéne valami olyan jelzés rá,amit csak az orvosok tehetnek rá.
Dr plágium
@cikicakk55: Mostanában olvastam, hogy a cukorbetegeknek (két magyar fiatalember találta ki) A csuklójukra tetoválnak egy nemzetközi jelet természetesen csak ha igazolják orvosi papírral hogy valóban cukorbetegek. Azonkívül a pacemakerre is keresik a megfelelő jelzést. Nekem karkötőm van acélból, azon rajta van a nevem TAJ számom, a gyógyszer allergiám, és a betegségeim (diabetes, Hipertónia)Azon kívül a pacemaker típusa (mert az enyém MR kompatibilis) , és a telefonszám hogy kit értesítsenek.
Egyébként nem igazán lehet vissza élni vele, mert pillanatok alatt kiderül a suskus, hiszen elég ha beütik a TAJ számot...
emerencia
@Nessy: Pár hónapja elcsúsztam a járdán és elestem. Azonnal odarohant hozzám egy idős úr és örömmel konstatálta, hogy kutya bajom majd kiselőadást tartott nekem a combnyaktörésről. Ez az eset is azt mutatja, hogy vannak még emberek akikből nem veszett ki az emberség...Mondtam neki semmi baj, nem látja, hogy huszonéves életerős, egészséges szuper nő vagyok aki mindent kibír? Jót nevetve váltunk el pedig én legszívesebben sírtam volna mert annyira megijedtem attól, hogy mi lesz velem, ha egyszer egy rosszul sikerült esés miatt abba kell hagynom hatvanasként a munkát és az orbáni szétszakadozott, alig létező szociális hálóra és egészségügyre szorulok...
Nessy
@emerencia: Neked szerencséd volt. Nekem a Batthányi téren két Müncheni turista segített talpra állni. Akkor döntöttem végleg a támbot mellett. Most "Brúnókával" közlekedek. Összecsukható, így pl. szinházba beadom a ruhatárba.
emerencia
@Nessy: Jól tetted, hogy bevetetted "Brúnókát", nyugdíjasan már minden következmény nélkül megengedheted magadnak. Egyszer olvastam valahol, hogy pl.Svédországban rengetegen járnak segédeszközzel pedig nincs több lábfájós mint nálunk. Csak annyi a különbség, hogy náluk nem kötelező mindenáron tökéletesnek, makkegészségesnek látszani. Úgy hat éve a bokatörésemkor én is idő előtt elhagytam a botot mert figyelmeztettek, hogy a segédeszköz látványa miatt nehogy valakinek az a kényszerképzete támadjon, hogy már nem leszek alkalmas a munkámra.
szép új világ
Ez is Keresztény kultúra része. Erre vagyunk büszkék és ezt védjük. Hurrá!
Pálinkás Pál
No..én felvállalom...nézte valaki közületek a képet???Az emberek nem fognak tolongani a 7. kerületben hogy egy vérző,rángatózó cigányon segítsenek!!! Gondoljatok bele...mire elmagyaráznád hogy nem te bántottad,lehet a családja meglincsel!! Erre nem egy pélkda volt már...
Mellesleg halkan jegyzem meg...ha valóban ott halt meg az utcán...akkor azt két órán keresztül elmozdítaani sem lehet,és a rendőr ott posztol mellette!! tehát mindenképpen nyoma van a dolognak...ergó nagy vaalószínűséggel nem teljesen igaazak a leírtak!!!
terlasz
Itt azért valami nem stimmel. Ennyire nem közönyösek az emberek. Azt el tudom képzelni, hogy rossz kinézetű erősen ittas hajléktalanokról van szó, akikkel nem szívesen érintkeznek az emberek. Valamit elhallgat a cikkíró, hogy hatásosabb legyen az irománya.
Yoda69
Ez Orbanisztan, nem tudtak? Itt az emberek utaljak egymast, sot meg is olik a masikat ha az nem ugy gondolkodik.

Az egeszsegugy romokban, nem csoda hogy nem jott a mento.
Viszont az orban birodalom szepen gyarapszik.
1magyar
Hihetetlen,hogy senkinek, még a barátjának sem jutott eszébe, hogy nem a körülötte lévő emberektől kell segítséget kérni hanem azonnal a mentőt hívni és utána megkérdezni,hogy valaki tud-e segíten!
Egyszer előttem ájult el egy ember és beütötte a fejét ami hátrahanyatlott, azt azonnal megemeltem (laikusként) és tartottam miközben a körülöttem állóknak szóltam, hogy azonnal hívjanak mentőt.
Ez állampolgári kötelesség is - úgy tudom.
Yoda69
@Shikari: Magyar adofizeto polgár volt. Talán épp fideSS szavazó mint jomagad.
Veled is megtörténhet bármikor. Orbanisztanban nincs garancia a tulelesre.
evacica
Ide juttatta a fidesz és Orbán állandó gyűlöletet szító kampányai a magyar népet! Szégyen ez a közömbösség gyülölet ami eben az országban van! Kösz Orbán!
F_Viktor
@papa.49: Írod:
"Te tetted ezt Orbán !!!"

Igen, ő tette, mert 8 éve azt sulykolja a magyarokba, hogy a másságot, az elesettséget gyűlölni kell, az árokba kell rugdosni őket. Ezt 2,5 millió nem normális be is tartja.
Mert az orbáni náci mantrán túl azt látják, hogy a segítséget nyújtók, csak Soros bérenc lehet.

@emerencia: Írod:
"Azonnal odarohant hozzám egy idős úr és örömmel konstatálta, hogy kutya bajom ..."

@Nessy: Írod:
"Nekem a Batthányi téren két Müncheni turista segített talpra állni."

Ebben a két esetben a szerencsétek valami mocskos, liberális, nem keresztény Soros ügynököt sodort az utatokba...
iluminati
@1magyar: igen a segítség nyújtás kötelesség...és elméletileg elmulasztása büntetendő!!! CSAK HOGY...MA MAGYARORSZÁGON BÜNTETIK AZOKAT AKIK MIGRÁNST BÁRMILYEN MÓDON SEGÍT...EBBŐL KIFOLYÓLAG SENNKI NEM MER SEGÍTSÉGET NYÚJTANI SENKINEK, MERT HA KIDERÜL, NEM IDE VALÓSI A BAJBA JUTOTT...LECSUKHATNAK ÉRTE!!!
UNDORÍTÓ EZ AZ ORSZÁG...
Pálinkás Pál
@Yoda69: Attól még igaza van ebben shikarinak...cigánynak semmit...az a legjobb ha tudomást sem veszel róla...maguknak köszönhetik ezt a hozzáállást!!!
tudode
Ne csidákozzon senki ezen a híren, hiszen a VILÁGHÁLÓN arra, hogy "egy hétig feküdt az ágyában a halott a lakásában"
.
Nagyjából 83 500 találat (0,35 másodperc)
,
www.google.hu/search?q=Egy+h%C3%A9tig+volt+a+halott+a+lak%C3%A1s%C3%A1ban&oq=Egy+h%C3%A9tig+volt+a+halott+a+lak%C3%A1s%C3%A1ban&aqs=chrome..69i57j69i64.9452j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-----------------
.
Hátborzongató az, hogy hova vezet/tett a GYŰLÖLETKAMPÁNY!
.
tudode
@tudode: .
Elképesztőbb az, hogy a keresőbe beír
.
Nem segített senki, az utcán halt meg
.
----- Nagyjából 158 000 találat (0,39 másodperc)
.
www.google.hu/search?q=Nem+seg%C3%ADtett+senki%2C+az+utc%C3%A1n+halt+meg&oq=Nem+seg%C3%ADtett+senki%2C+az+utc%C3%A1n+halt+meg&aqs=chrome..69i57.16080j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-------------------------
.
Elcsutisodtunk?
.
www.youtube.com/watch?v=llEmY6yushQ&t=19s
Pálinkás Pál
@tudode: amiből kb hat az adott eset..és mind a Borsra hivatkozik!!! Magyarul a borson kívül ezt senki nem írta meg!!!
surdilloFUJT
@durbincs: Anyád barom majma mia f...szt okoskodsz agymosott fitymaszg...i?Kussolj!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.