Áprilisban még tagadta a kormánypárt, hogy lenne ilyen ötlet.

Az Index cikke szerint havonta akár 200 ezer forinttal is többet kereshetnek az országgyűlési képviselők, ha átmegy a parlamenten a törvényalkotási bizottsághoz benyújtott fideszes módosító javaslat.

"Ezek után a képviselők bruttó havi átlagfizetés háromszorosát keresnék, ami azt jelenti, hogy míg eddig 748 ezer forint volt a tiszteletdíjuk, a jövőben ez 948 ezer forintra nőne. A frakcióvezetők ennek a dupláját, a frakcióvezető helyettesei pedig kicsivel több mint a másfélszeresét keresnék az újonnan megállapított képviselői alapfizetésnek.

Ha egy képviselő bizottsági tag, akkor a nagyjából bruttó egymillió forintos alapbére 1,2-szeresét keresné, de ha a törvényalkotási bizottság tagja, esetleg más bizottságban is benne van, akkor még ennél is több pénzt vihetne haza" – olvasható a cikkben.

Hoppá: durván megemelhetik a képviselők fizetését

Fotó: pixabay.com CCO

A lap szerint mivel a lakhatási támogatás is az illetményhez van kötve (annak 25 százaléka), így az is emelkedne. 

A törvénytervezet szerint a képviselők havi keretét az is differenciálna, hogy egy képviselő egyéniben vagy országos listáról jutott-e be az országgyűlésbe. 

"Aki listán került be, annak a fizetésével megegyező összegű keret áll majd a rendelkezésére, aki pedig egyéniben jutott be, annak ennek a duplája."

A cikk szerint Kövér László járna  legjobban, az ő fizetése majdnem elérné a bruttó 3 millió forintot havonta, ha megszavazzák a módosítást. Ráadásul a házelnöknek még különféle címszavak alatt további támogatások is járnak.

Az Index emlékeztet, a hír már az áprilisi választás előtt is felröppent, akkor azonban tagadta a Fidesz ezt. Néhány hete azonban kiderült, a miniszterek fizetése is emelkedik, és úgy tűnik, a képviselők sem maradnak ki a jóból.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@vladimir putin: Dehogynem! A nyugdíjasok meg csókoljanak kezet az irreális "infláció követő" 2,7% emelésért! Szakadjon a rájuk az égbolt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
Azért a nemiszerv vakarásért amibe naponta "belefáradnak" honanyáink, honatyáink, mi fizetjük legdrágább pornó gázsit a világon.
human
@Nessy: Egészségügy detto. Ott is a jó pozícióban lévő és elég aljas dokik milliókat is hazavihetnek csak gyomor kell hozzá.
sokanvagyunk
Anno a parlamentbe bekerült szövőnők, gyári munkások legalább szorgalmasabban bejártak ha kellett - és nem ennyiért - megszavazták, amit meg kellett.
magyarbakancs
Ha meg emelik a pénzüket köbd szemközt az utcán a képviselődet ,
tulipan
A végtelenül sunyi, kapzsi, narancsos rabló horda!!!
tulipan
@human: Ugyan már, hiszen a pofátlan egészségügyieknek, ehhez mindig volt gyomruk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.