Áprilisban még tagadta a kormánypárt, hogy lenne ilyen ötlet.

Az Index cikke szerint havonta akár 200 ezer forinttal is többet kereshetnek az országgyűlési képviselők, ha átmegy a parlamenten a törvényalkotási bizottsághoz benyújtott fideszes módosító javaslat.

"Ezek után a képviselők bruttó havi átlagfizetés háromszorosát keresnék, ami azt jelenti, hogy míg eddig 748 ezer forint volt a tiszteletdíjuk, a jövőben ez 948 ezer forintra nőne. A frakcióvezetők ennek a dupláját, a frakcióvezető helyettesei pedig kicsivel több mint a másfélszeresét keresnék az újonnan megállapított képviselői alapfizetésnek.

Ha egy képviselő bizottsági tag, akkor a nagyjából bruttó egymillió forintos alapbére 1,2-szeresét keresné, de ha a törvényalkotási bizottság tagja, esetleg más bizottságban is benne van, akkor még ennél is több pénzt vihetne haza" – olvasható a cikkben.

Hoppá: durván megemelhetik a képviselők fizetését

Fotó: pixabay.com CCO

A lap szerint mivel a lakhatási támogatás is az illetményhez van kötve (annak 25 százaléka), így az is emelkedne. 

A törvénytervezet szerint a képviselők havi keretét az is differenciálna, hogy egy képviselő egyéniben vagy országos listáról jutott-e be az országgyűlésbe. 

"Aki listán került be, annak a fizetésével megegyező összegű keret áll majd a rendelkezésére, aki pedig egyéniben jutott be, annak ennek a duplája."

A cikk szerint Kövér László járna  legjobban, az ő fizetése majdnem elérné a bruttó 3 millió forintot havonta, ha megszavazzák a módosítást. Ráadásul a házelnöknek még különféle címszavak alatt további támogatások is járnak.

Az Index emlékeztet, a hír már az áprilisi választás előtt is felröppent, akkor azonban tagadta a Fidesz ezt. Néhány hete azonban kiderült, a miniszterek fizetése is emelkedik, és úgy tűnik, a képviselők sem maradnak ki a jóból.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Bezzeg az otthonápolásért nem akarnak egy kicsivel se többet adni. Aljas szemetek. Ezt biztos együtt lelkesen meg fogják szavazni. Bravó.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Nessy: Egészségügy detto. Ott is a jó pozícióban lévő és elég aljas dokik milliókat is hazavihetnek csak gyomor kell hozzá.
sokanvagyunk
Anno a parlamentbe bekerült szövőnők, gyári munkások legalább szorgalmasabban bejártak ha kellett - és nem ennyiért - megszavazták, amit meg kellett.
magyarbakancs
Ha meg emelik a pénzüket köbd szemközt az utcán a képviselődet ,
tulipan
A végtelenül sunyi, kapzsi, narancsos rabló horda!!!
tulipan
@human: Ugyan már, hiszen a pofátlan egészségügyieknek, ehhez mindig volt gyomruk!
Horizont
És van akinek 6500 (!!!) km-re jár benzinpénz. 6500 km. Megáll az ész!
Messze lakik és nagy a körzete.
Röhögni való, mikor járják ezek a körzetüket???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok