Megállapodtak az ENSZ-tagországok pénteken a világszervezet globális migrációs csomagjának szövegéről, amely hírügynökségek szerint biztonságosabbá és szabályozottá teszi a migrációt, illetve visszaszorítja az embercsempészetet. A magyar kormány nem fogadja el a tervezetet.

Megállapodtak az ENSZ migrációs terveiről, Magyarország feláll az asztaltól

Migránsok sátortábora a római Tiburtina vasútállomás közelében – Fotó: MTI/EPA/Massimo Percossi

A tagországokra jogilag nem kötelező, harminchárom oldalas, 23 célt megfogalmazó dokumentumot (The Global Compact for Safety, Orderly and Regular Migration) hivatalosan december közepén fogadják majd el a marokkói Marrákesben tartandó állam- és kormányfői értekezleten.

Az Egyesült Államok még tavaly kivonult a tárgyalásokról.

Ez az első olyan ENSZ-dokumentum, amely globálisan foglalkozik a migráció kérdésével, a szöveget másfél évig tartó egyeztetéseken hangolták össze. Miroslav Lajcák, az ENSZ-közgyűlés elnöke azt mondta: habár a dokumentum jogilag nem kötelező jellegű, meg fogja változtatni a világ viszonyulását a migrációhoz, hasonlóképpen, mint a 2030-as céldátumú, és ugyancsak nem kötelező Fenntartható Fejlődési Keretrendszer, amely a szegénység elleni harcra, a fejlődés elősegítésére és a környezet megóvására sarkallta a világot.

Louise Arbour, az ENSZ-főtitkár nemzetközi migrációért felelős különleges képviselője azt hangoztatta, hogy a migrációs csomag keretet ad a nem biztonságos és szabályozatlan migráció visszaszorítására, és egyben megállapodás a tagországok közötti együttműködésről.

"Idővel felül fogjuk vizsgálni a csomag egyes részleteit, esetleg szilárdabb mechanizmusokat építünk bele",

de a dokumentum már ebben a formában is jó irányba tett lépés. Szerinte a legtöbb ország egyetért abban, hogy a jól kezelt migráció gyümölcsöző.

A magyar kormány tiltakozik

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken New Yorkban a csomagról szólót tárgyalássorozatán felszólalva azt mondta: a magyar kormány első számú célja továbbra is az ország és a magyar emberek biztonságának megőrzése. Hangsúlyozta: Magyarország nem ért egyet az ENSZ globális migrációs csomagjának végleges szövegtervezetével, mert annak középpontjában a migránsok jogai állnak, holott nemcsak rájuk kellene összpontosítani, hanem azoknak a jogaira is, akik a saját hazájukban szeretnének élni biztonságos és nyugodt körülmények között.

Megállapodtak az ENSZ migrációs terveiről, Magyarország feláll az asztaltól

MTI Fotó: KKM

Szijjártó Péter az MTI-nek azt mondta: a korábban állítottakkal szemben a globális migrációs csomag a nemzetközi jogrendszer részévé fog válni, hivatkozási pont lesz a nemzeti és nemzetközi jogalkalmazásban, ezért írja elő, hogy minden országnak saját nemzeti programot kell kidolgoznia a csomag intézkedéseinek alkalmazására és végrehajtására.

Megjegyezte: ez ugyanaz a folyamat, mint amit korábban "a kvótákkal játszottak le az Európai Unióban", először azt a látszatot keltették, hogy a kvóták csak önkéntesek lesznek, majd a végén kötelezőek lettek.

A külügyminiszter elmondta: mivel a csomag előírja nemzeti programok megalkotását a végrehajtás érdekében,

szerdán arra tesz előterjesztést a kormánynak, hogy Magyarország lépjen ki a globális migrációs csomag elfogadásának folyamatából,

és tegye világossá, hogy semmilyen módon nem tartja önmagára nézve irányadónak a csomag egyetlen intézkedését vagy iránymutatását sem.

(MTI)

98 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Egyébként ha Orbán már az elején nem csinál politikai fegyvert a menekültválságból, hanem szakszerűen és emberséggel kezeli azt, akkor az ellenzéki érzelmű szavazó támogatását is megnyerhette volna ebben az ügyben. De Orbán meglátta a potenciált a menekültválságban. Tudta hogy az emberek jól hergelhetők népcsoportok ellen (korábban a zsidók, cigányok, rokkantak). Úgy gondolta ezt meg kell lovagolnia és hatalmát növelheti általa.
Orbán lelke nagyon romlott. A hiúság, a mohóság és a hatalomvágy teljesen elvette az eszét.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sziszifusz
@Shikari: 10:46
Mint már oly sokszor, így most is érvényes rád is a latin mondás:
" Si tacuisses, philosophus mansisses."
wagabund
..."szerdán arra tesz előterjesztést a kormánynak, hogy Magyarország lépjen ki a globális migrációs csomag elfogadásának folyamatából,"...

helyes!

csak aztán a függöny mögött semmi suskus...!
Peller Anikó
"a jól kezelt migráció gyümölcsöző" Így van, ez teljesen elfogadható.

A jól kezelt migráció pedig az, hogy a hívatlan betóduló tömegeket vissza kell dobálni oda ahonnan jöttek, a sivatagba.
tudode
Röhej ez a MAGÁNHADSEREGGÉ vált gyülekezet, amely a FÖLD lakosságának 0,11%-át KÉPVISELNÉK, ha képeSSégük lenne hozzá!
.
Nem éri VESZTESÉG, ha "ezek" kilépnek innen, onnan, LEGALÁBB NEM AKADÁLYOZZÁK az értelmes munkát!
.
Annak tükrében, MI ÉRTELME VOLT annak, hogy
.
------Magyarország megvétózta az EU-Afrika csúcs megállapodását, óriási a felháborodás
444.hu/2018/04/26/magyarorszag-megvetozta-az-eu-afrika-csucs-megallapodasat-oriasi-a-felhaborodas
.
Hogy a témánál maradjunk???
human
Egyébként ha Orbán már az elején nem csinál politikai fegyvert a menekültválságból, hanem szakszerűen és emberséggel kezeli azt, akkor az ellenzéki érzelmű szavazó támogatását is megnyerhette volna ebben az ügyben. De Orbán meglátta a potenciált a menekültválságban. Tudta hogy az emberek jól hergelhetők népcsoportok ellen (korábban a zsidók, cigányok, rokkantak). Úgy gondolta ezt meg kell lovagolnia és hatalmát növelheti általa.
Orbán lelke nagyon romlott. A hiúság, a mohóság és a hatalomvágy teljesen elvette az eszét.
justhpeter
@Shikari: Orbánnak áramot kellene vezetnie, nem országot és Európát.
wagabund
..." szerintük Magyarország általában akarja aláásni az EU nemzetközi tekintélyét. "...

nebaszkimááá... (még)van tekitélye? ki állítja ezt a baromságot? nagy seggfej lehet...
justhpeter
@human: Tiltakozom ! Orbántól nem volt mit elvenni !
Nessy
@Peller Anikó: "a jól kezelt migráció gyümölcsöző". Igy igaz! Ha kamatozó kötvényt vásárolnak!
balos
@Shikari: Milyen magyar vagy te?Nemzeti,mert azokból van tele a maffia fideSS!Igaz,hogy a hazát eladtátok megint a megszálló hadseregnek,akiknek negyven évig a "legerősebben" nyomtátok a szekerét!
Nessy
@wagabund: Annyi talán, mint a magyar parlamentnek, biztos.
papa.49
Ránéznek a térképre és megállapítják az a pötty ami Magyarország nem számít !!!
A csutigörény, meg a szargyártó höröghet amit akar oszt. jónapot !!!
1magyar
A szegénység elleni harc ott kezdődik,hogy megfelezni a bolygó lakóit azzal, hogy ingyen fogamzásgátlót osztani a primitív népek között (főleg Afrika) másodszor a tetves milliárdosok vagyonát minden országban megfelezni és azt jóléti intézkedésekre költeni.Na nem stadionokra hanem pld. ne lehessen 50 ezer alatt semmiféle jövedelem.
Pálinkás Pál
Nos...bírlak titeket libsik...mintha bármit is számítana az ENSZ-nek nevezett gittegylet bármely határozata!!!Az elfogadása várható volt..mivel fehér embert csak elvétve találsz a vezetőségben!!! És a nagy pofátokra való tekintettel...tegyen már ide valamelyikőtök valami olyan javaslatot...amit a vétójoggal bírók közül nem nullázott le valamelyik!!!Mellesleg orbán ezt az egy dolgot jól csinálja..ő felfogta azt amit ti nem...magyar ember nem akar ide semmiféle afrikai félmajmot!!!
kereső
@Pálinkás Pál: ez azért most más egy kicsit- ez most kötelező erejű a tagállamok mindegyikének.Fentebb találsz tőlem egy linket 2015-ből, amelyben orbán javasolja azt,amiben most az ENSZ közgyűlése döntött.A közgyűlésben meg nem csak "migráncsok" ülnek...
Pálinkás Pál
@kereső: "A tagországokra jogilag nem kötelező, harminchárom oldalas, 23 célt megfogalmazó dokumentum"
namihami
Gondolom, hogy az országnak utalt és általuk oly gondosan ellopott Euro-milliárdokat is hasonló büszkeséggel és a pénztártól való távozással fogják kezelni.
Mert ugyebár aki á-t mond...
advocat
Lépjünk ki. Mi a hasznunk belőle? Ez csak kérdés.
Jozefina
Ami nem ov szája íze szerint btörténik az megkérdőjelezhető!!?? Elég gáz!!!
egyember
@Peller Anikó: Abba a sivatagba, amit Aszad teremtett Putyin hathatós segítségével Szíria városaiból, területeiből és a mindenüket (lakásukat, munkahelyüket és sok családtagjukat) elvesztő tömegeket "átpaszírozták" Európába. Putyin ezzel kivitelezte azt (az elképzelését), hogy ezzel dönti romba az Eu-t, ami minden tekintetben (gazdasági, katonai) korlátozza az "Új Szovjetúnió" (ő biztosan más nevet szán neki, lényeg a HATALOM) létrejöttét.
papa.49
@kereső: Az már régen volt rögtön el is felejtette mit is mondott !!!
kereső
@Pálinkás Pál: és szerinted ez a lényeg? Nem az,hogy a fényességes-immár sokadszorra- azt a bizonyos alfelet csinált a szájából?Egyébként is, ez az egész "migráció ellenesség",csak kamu.Ürügy arra,hogy a legalantasabb emberi tuladonságokra játszva zsebre tegye az egész országot,miközben egy másik dolgot is elér.Ma már az ország egyik fele gyűlöl mindenkit aki más,mint ő, aki másként gondolkodik mint ő.Sikeresen kiöli az országból az emberséget,az emberek közötti együttérzést a szolidaritást- magát a humánumot.Mindezt beburkolva olyan nagy szavakbe,mint haza,nemzet- amelyek igy ki is üresednek,degradálódnak.És mindezért egy személyben orbán a felelős.Jól irta fentebb @humán: a hatalomvágy elvette az eszét. És nem ártana a nagy "ellenségeskedésben" felidézni a történések sorrendjét.Igaz,hogy régen volt.Szóva orbán dehumanizál- és még ti is egyet értetek vele. A határvédelemről meg annyit, hogy 2007 óta schengeni külső határ vagyunk. Ezt a szigoritott védelmet azóta kellett volna fenntartani, de rajtunk keresztül-mint a kés a vajon- úgy mentek át az albán,a szerb maffiózók,akik ráadásul még nálunk is ügyködtek-m7,m1 autósmaffiákra gondolj csak.
A migrációs nyomás alatt sem a megoldás volt a fő szempont,hanem a hergelés, az elrettentés, az EU elleni támadás előkészitése.Nem kell ahhoz "migráncssimogatónak"lenni,hogy ezt lássa az ember,ha nem vakitja el a gyűlölet.
evacica
Na zselés hajú megint sikeresen produkálta magát M.O. kárára!Ez a szerencsétlen olyan a diplomáciában mint elefánt a porcelán boltban!
1magyar
A legtöbb áruló vezetőnek semmi se drága. Jó pénzért ők azt csinálják amit a milliárdosok diktálnak hiszen fizetni mindig a nép fog.A migránsok tartását sem az ő fizetésükből vonják hanem a néptől lecsökkentett, vagy nem emelt bérekből, nyugdíjakból, szociális ellátásokból stb.
Nonszensz,hogy egy migráns többet kap az eltartásra mint egy 30-40 évig dolgozó őslakos aki lerokkant, lebetegedett munkában vagy aki őt ápolja.
kereső
@anima: és a veszély valós. A putyin-trump tengelynek elemi érdeke az európai instabilitás, amihez a mi kis minink tevőlegesen IS! asszisztál.
kripton
@Horizont: "SENKI nem akar ide hazánkba (!!!) "négert,arabot a szomszédodnak""

Te hülye libsi picsa!
kripton
@Pálinkás Pál: 100 %!

Bizonyságul, az Országgyűlésbe soros-pénzen befizetett néger képviselő elszólása az ATV-ben.
www.origo.hu/itthon/20180711-kocsiscake-olivio-tomeges-migracio-atv.html
kripton
@Horizont: Nem, nem! Ezt már tisztáztuk. Az ilyen teféle, hülye libsi picsákat ellő nőstények, a hülye libsi picsák!

Lekattannék én szívesen, mert nem kellemes a szellemi fekáliában turkálni, de nem tehetem. Honfiúi kötelesség korrigálni az okádmányaidat.
Pálinkás Pál
@Horizont: Nem szavaztam rájuk,mert gyűlölöm őket szívből...és mutass egy olyan hozzászólást tőlem ahol a csúti igéjét mondom!!!Az meg amit az afrikai hordákról gondolok,az szerintem minden normális ember egészséges önvédelmi ösztöne!!! Az afrikai népesség átlag IQ-ja kb 40...és ilyeneket akartok ide??? Mert ha nem akartok,akkor miért tiltakoztok a radikálisabb megoldások ellen???Egy ilyennek ,ekkora ésszel ,nem tudsz szépszóval elmagyarázni semmit...ha elsűllyesztenének nyolc tíz ladikot..és a külső határokon /EU/ repkednének a golyók..pillanatok alatt megértenék hogy ide nem kellenek...mert aki azt mondja hogy igen,az hazudik,vagy ugyanolyan hülye ,mint a migránsok!!
Pálinkás Pál
@kereső: De látod te is mellébeszélsz...politikát viszel bele.../van is benne,de nem ez a lényeg/
és már nem egyszer leírtam,azt hogy orbán ezt így ki tudja használni,nektek köszönheti../ellenzék/ nem igaz hogy ellenzéki oldalon nem volt egy ember aki átlátta volna hogy a migránsvédelemmel csak veszítetek..persze hogy volt..csak lehurrogtátok...azt hittétek a liberális,filantróp dumátok meghatja az embereket..hát tévedtetek ,nagyot...a legnagyobb hibátok az volt hogy egy kategóriába soroltátok ezeket az emberszabásúakat az európai őslakóssággal!!! nem baj...majd előbb utóbb megtanuljátok...vagy maradtok örökre sűllyesztőben!!!
Pálinkás Pál
@Horizont: Majd akkor nem libsizek..ha nem náciztok,rasszistáztok ,ahogy az ember kimondja az igazat!!! /személy szerint nem rád értem/.. nagyon jól tudom hogy a puhos szarik a migrációra..ez neki addig téma amíg haszna van belőle...de amíg az ellenzék a liberalizmus mentén védi a primitív afrikaiakat,addig vidáman megél belőle..és lassan eléritek azt,hogy egész Európa közelíteni fog az orbáni megoldáshoz...föleg ha a másik oldalon olyan "reklám arcok" vannak mint merkel ,meg az alkesz juncker!!!
kereső
@Pálinkás Pál: Pali, ha már! Te nem vagy ellenzéki? És ez az egész migráció vasragon politika!Ha ezt nem látod, akkor nem csodálom,hogy támogatod orbánt ennek a kérdésnek a megoldásában.Pedig nem az a megoldás,amit ő csinál-az meg a legrosszabb amire használja.Vajh miért is torpedózta meg az Európa-Afrika megállapodást?Mert akkor esély nyilott volna az Eu határaitól jó messze a megoldásra? Ki lehetett volna iktatni az embercsempészeket- csak nincs valamelyik gennyládának gazdasági kapcsolata velük?-és nem jöhettek volna továbbra is a migráncsok Európába, ami meg ugye veszélyeztette volna putyin érdekeit. Láss már tovább orbán orránál.
karma1
@kripton: Te viszont egy baromarcu fasz vagy, es ha nem tudnad, felfrissitem azt a tyukeszu emlekezetedet:
Magyarorszagra eddig EGYEDUL orban viktor es a habony muvek importalt letelepedesi menekultet, mindjart 50 000-et, penzert, 1300-at meg csak ugy, amit elfelejtettek dobra verni, igaz, el volt a szar sajtojuk foglalva azzal, hogy mindenhol az 1294 kvotaelosztas szerint JAVASOLT (NEM KOTELEZOVE TETT !!!) menekultet minden eszkozzel kitiltassa illetve ellenuk beszeljen. Magyaran: az 1294-nel tobb menekultet fogadott be ORBAN VIKTOROD, (te seggnyalo), mint barki mas!
@Horizontrol meg olyan gyorsan ugorjal le, mintha tuzbe nyultal volna...Te senkihazi...
Pálinkás Pál
@kereső: Nos..ugye te is tudod...hogy az afrikai megoldás egy humbug..mert ott sem lehet erőszak nélkül megakadályozni hogy Európába induljanak...Legfeljebb zárt lágerekkel lehetne...és most akkor szerintetek Afrikában lehet,a mi kontinensünkön meg bűn???Tudomásul kell venni,ez a népség csak a fegyverekből ért...így szocializálódtak századok óta...a cigánynak is magyarázhatsz,bólogat,aztán ha megfordulsz ,hátbadöf!!!
kripton
@Horizont: "Nekünk csak az orbáni "megoldással " van bajunk. Na azzal nem kicsi."

Az "orbáni megoldási javaslat:
1. Az EU külső határainak szigorú védelme.
2. Az illegális határátlépések (a tengeri is!) megakadályozása.
3. A menedékkérők ellenőrzése. Csak a bizonyítottan üldöztetést szenvedők befogadása.
4. Gyüjtőtáborok ( Igen! Koncentrációs táborok) felállítása, de nem Európában, hanem Afrikában és Ázsiában. Az ott pozitívan elbíráltak befogadása, de KIZÁRÓLAG AZ ÖNKÉNTESSÉG(!!!) alapján.
5. A gazdasági segítséget odavinni, ahonnan a megélhetési betolakodók ide akarnak özönleni.

MONDJ JOBBAT!!!
Ha nem teszed, hülye libsi picsa vagy! :-)
kereső
@Pálinkás Pál: az afrikai megoldás nem lett volna hum-bukk,ha gecihuszár nem csinál más sokadszorra alfelet a szájából.Egyet biztosan elértek volna vele,hogy nem jönnek kikötni az olasz,francia,és spanyol partokhoz a csempész hajók.Ez lett volna az alapvető cél.Aztán az,meg hogy a már afrikában ténykedő francia katonaság milyen módon tartja vissza már most is a nem lévő megállapodás ellenére a tömegeket,és ez mennyibe kerül a francia adófizetőknek az meg legyen az ő problémájuk igaz? Nem kell ott sem lőni, mégsem jönnek irdatlan tömegben.Na ehhez kellet volna csatlakozni össz európai szinten.Nagyon nem jól fogunk mi ebből kijönni majd meglátod, az itthoni eredményeit meg már nem is emlitem.
anima
A 12 majom 4. évad

Orbán Viktor
Kövér László
Áder János
Pintér Sándor
Matolcsy György
Varga Mihály
Szijjártó Péter
Kósa Lajos
Gulyás gergely
Németh Szilárd
Semjén Zsolt
Habony Árpád

És jövőre is folytatja a 12 majom...

sg.hu/cikkek/film/124370/jovore-folytatodik-12-majom
kripton
@Pálinkás Pál: A táboroknak éppen azért kellene Afrikában lenniük, hogy bárki, bármikor elhagyhassa. Ha ezt Európában tehetné, akkor adnánk a kakának egy nagy pofont.
Pálinkás Pál
@kereső: No...azér azt tudjuk hogy Afrikában hamar dörögnek a fegyverek,...világos hogy ott jobban kussolnak...mert tudják hogy ott minden további nélkül lelövik őket...nincs ügyvéd aki húzza-halasztja hogy minél később kerüljön a welness börtönbe!!!Ha a parti őrség is a taxizás helyett kilőtt volna pár ladikot...nem indulnának,mert tudnák hogy elsűllyesztik őket minden további nélküll!!!
Pálinkás Pál
@kripton: És szerinted ha Afrikában elhagyja...akkor merre fog indulni??? Ennyit ittál így korán,vagy csak trollkodsz???És nem kéne afrikai tábor...pusztán kiadni a tűzparancsot a parti őrségnek...nem kerül annyiba mint táborokat fenntartani a barbároknak a mi pénzünkből!!
kripton
@karma1: Te meg mi ugatsz bele a mi dolgainkba te hazátlan, hülye, libsi picsa? :-) Bégess a birkáidnak!

Hülyeséget beszélsz. Nincs semmiféle ötvenezer! A ti médiumaitok hazudozzák. Vannak - sokkal kevesebben - pénzért (kötvényesek) befogadottak, de azok egytől egyig ellenőrzötten jöhettek.
Az 1200 "önkéntes" befogadása pedig a kvóta elv elfogadását jelentené. Kishülyém! :-)
kripton
@Pálinkás Pál: Seggfejkém. Európa felé indul, de AFRIKÁBÓL, és nem helyben van! Te hülye!
kripton
@Pálinkás Pál: A tűzparccsal egyetértek. De ha az nincs, akkor afrikai táborok.
Pálinkás Pál
@kripton: Miért...most nem Afrikából indul??? Értelmezd már amit írsz!!!Sehol nem kell tábor...fegyveres határőrizet ,tűzparanccsal...ez a legolcsóbb,leghumánusabb megoldás!!!
kereső
@Pálinkás Pál: Palikám, lőni csak a legvégső esetben!Tudod,mi lenne abból?Elhiszem,hogy az lenne a legegyszerűbb módja szerinted, de a világ-és benne mi -szerencsére sok-sok ember-nem igy gondolkodik,és nem igy működik.Az elkerülhetetlen úgyis eljön, nem kell azt sietettni,sajnos.
kripton
@Pálinkás Pál: Értelmezzem? Te nem tudod? Hát jó! Megpróbálom úgy elmagyarázni, hogy még te is megértsd!

Valóban az lenne a legegyszerűbb megoldás, ha már a határon, vagy a tengeren szitává lőnénk őket. De egyelőre nem teszik. És valóban az lenne (lett volna) a legkevésbé antihumánus módszer. Ha már az elejétől kezdve tűzparancs lett volna, az első két-három (max. egy tucat) kiluggatott határsértő, elsüllyesztett bárka után megszünt volna a tódulás. Nem fulladtak volna százával, tengerbe, kamionba, nem pusztultak volna halomra a Szaharában.

A táborok:
Mivel szétlőni őket nem lehet, ezért jönnek feltartóztathatatlanul. Ha akarjuk, ha nem, ITT VANNAK! Az ellenőrzésük (szelektálásuk) elengedhetetlen. (Lenne!) De ha nem hagyhatják el a tábort, akkor az valóban KONCENTRÁCIÓS tábor volna.Ha viszont elhagyhatják, akkor ott van, ahová jutni akart! Európában. Ezért kell, hogy a táborok Afrikában legyenek.
kripton
@Horizont: Grrrr, grrrrr, grrrrrr...!!!

Höhhö! Kishülyém! :-)))
csak úgy....
Azért annak ürülök,hogy van egy pár szarértö köztünk !
Mitvé lenne a világ kriptonok, shikarik,durbincsok és pálinkások nélkül ..., szarrá unatkoznánk magunkat. ;)
kripton
@csak úgy...: Tökéletesen egyetértek! :-)
Én is azért jövök ebbe a libsi akolba, mert a törzshelyemen nincs egy rohadék libsi sem. :-( Mivel önálló gondolkozásra, érvelésre, a társadalmi folyamatok komplex értelmezésére képtelenek, csak a beléjük programozott szövegeket tudják darálni, ezért nem merik odatolni a mocskos pofájukat. Én meg unom az ottani állandó egyetértést.
csak úgy....
@kripton: fura figura lehetsz,anyád még a bunkócskával ringathatott álomba de a rendszer váltás után ,rendesen ki nyílt a csippád...,csak így tovább! ;)
Pálinkás Pál
@kripton: Az afrikai táborral csak elodázod a beáramlásukat...mert vagy ott tartják őket lakat alatt,vagy ahogy kiszabadul,elindul Európába...ergo feleslegesen kidobott pénz az afrikai tábor..tábort csak ott lenne érdemes felállítani,ahonnan fizikailag nem tudja megközelíteni Európát.../mondjuk a Húsvét-szigetek..Anktartisz...stb.../ Most akkor a te elképzelésed szerint,dobjuk ki a lóvét a táborokra Afrikában,utána ugyanúgy hajkurásszuk itt is őket,csak kicsit később!!! Tudomásul kéne venni,ezek csak az erőszakból értenek...az állandó golyózáporban hamar rájönnének hogy nem is érdemes elindulni a potya sültgalambért!!!
kereső
@csak úgy...: azért valami hiba csak van a kréta körül, ha már Pálinkás Palit is "libsinek" tartja valaki.
Pálinkás Pál
@kereső: Akkor szerinted odázni kell??? Hány embernek kell még meghalni a terrortámadásokban???Hány nőnek kell elviselni a muszlim erőszakot??? Biztos az áldozatok hozzátartozói is egyetértenek veled...bár ha az én rendszerem lett volna ,akkor ezek a cselekmények nem fordultak volna elő!!
kripton
@csak úgy...: Nekem is van elgondolásom arról, hogy mit csinált a te anyád veled. Vagy te ővele... :-)

A rendszerváltás után? Ismertél előtte? Talán Vácról???
Ahol csendet hasított a sétahajó kürtje, és "bebádogoztak minden ablakot"???
kereső
@Pálinkás Pál: nem mondta ezt senki. Ugyanúgy elitélem az erőszakot, az értelmetlen halált mint te.Az alapvető nézeteltérés köztünk abból fakad,hogy én embernek tekintem őket, te meg nem-legalábbis nem emberi értékekkel biró embernek .Nem kell odázni, már három évvel ezelőtt lépni kellett volna közösen az EU-nak, csak nem tudni mire vártak eddig.Most meg, az a fő gáncskötő,aki a legfőbb migárncsellenes politikát viszi európában-szavakban legalábbis. De,hogy ez tettekben nem nyilvánul meg az hétszentség- sőt!
kripton
@Pálinkás Pál: Rendben. Én is örülnék, ha végre lenne tűzparancs. De amíg nincs lehetőségük a tényleges üldözötteknek, ellenőrzött, legális bevándorlásra, addig embertelenség lenne a parancsot kiadni.
kripton
@kereső: A az elsöprően túlnyomő többségük nem is - ahogy te fogalmazol - " emberi értékekkel biró ember", hanem mocskos, élősködni akaró, idegen kultúrájú és szokású azokat ránkerőszakolni akaró here.
csak úgy....
@kripton: dús a fantáziád ;) ,csak nem a bayer zsóti ereszkedett le hozzánk álnéven...,áldassék a neve! ;) Vácon csücsültél a rendszer váltás elött? , biztos a genya lipsik miatt ;)
Szerintem,te a múlt rendszerben is bunkó voltál és csak ezt sikerült át mentened az elözö életedböl...
kripton
@csak úgy...: Szerinted. Szerintem meg nem. És örülök, hogy ez a helyzet. :-)
csak úgy....
@kripton: @Pálinkás Pál: Rendben. Én is örülnék, ha végre lenne tűzparancs.
halomra löni embereket? gondoltam,hogy nem stimmel nálad valami és ne fogd a pálinkára...
kripton
@csak úgy...: Inkább, mint hogy ők vágják el a torkunkat, erőszakolják meg feleségeinket, lányainkat, ránkerőszakolják a barbár szokásaikat, és rajtunk élőskösjenek. Azt sajnálom, hogy az olyanok, mint te nincsnek köztük.
kripton
@csak úgy...: Kishülyém!
Szeretném, ha a most írtakat nem hinnéd el! Nagyon zavarna, ha egy teféle seggfej pozitívan értékelne.

A 301-is parcellába (és a Batthyány-örökmécseshez) akkor jártám pár társammal, amikor még dzsungel volt, és lovasrendőrök vigyázták. Tudom milyen a gumibot ütése, és a kardlap csapása.
A rendszerváltás után alapító tagja lettem a Doni Bajtársak Szövetségének, a Tolna megyeiek a II. világháború halottaiért kuratóriumának, az újraszerveződő Szent Korona Szövetségnek. Ebbéli minőségemben jelentős szerepem volt a Clark Ádám téri, az Alagút és a Sikló mellett lévő, Zsolnai porcelán, angyalos Nagy Országcímer - amit addig egy vöröstégla falazat mögé rejtettek - kibontatásban...
hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Bizalmam_az_%C5%91si_er%C3%A9nyben_(6002452617).jpg

És most bekaphatod! :-)
csak úgy....
@kripton: tudod mit !? el sem olvaslak ;) ...,sosem csíptem a bunkókat! csak egy szánalmas pöcs vagy a sok közül ...
...nincs is feleséged,szerintem nem is lesz.
a szánalmas faxik,ritkán rúgnak labdába a nöknél,te is egy egyedül álló és sexelö marha husi lehetsz...,
kripton
@csak úgy...: Ez is nagyon mellément.
Bár jelenleg tényleg nincs feleségem. Volt kettő, és többe valóban nem gondolkozom. Hetvenhez közelítve beérem egy élettárssal.

Az megvan, hogy ki mint él, úgy ítél? :-)
csak úgy....
@kripton: fiatalabbra saccoltalak...,szerintem hazudós vagy ,persze ki a faxt érdekel ha a 70 hez közeli állapotodban vettél egy olcsó lyányt? csak nem migráncs a vadi új menyecske ? ;)
a sperma bankból még gyereket is tudsz neki csináni... ;)
csak úgy....
@kripton= nemes gáz ;) hozzád képest a fing is az...
csak úgy....
@Shikari: tibi-tibi!-hazudós tibi ,te sem vegy több a fingnál...
csipetke
@tudode: Tegnap 12:02 Persze hogy orbán,vagy a másik félkegyelmű kakadu nem írták alá az egyezményt.Ha a migránsokat a saját hazájukban segíti az unió,abból nem lehet pénzt lenyúlni,amit ezzel a lépéssel nyilvánvalóvá is tettek.Olyan elmebeteg ellentmondásos dolgokat csinál ez a kormány,(mint pl ez is) hogy ember legyen a talpán,aki el tud rajtuk igazodni.Nem kellenek a migráncsok,de alá se írták,hogy a saját hazájukban segítsék őket.
egyember
A számok: az EU teljes lakosságának száma 500 000 000. Van max. 2 000 000 migráncs. Ez a lakosság 0.4%-a. Arányos (egyenletes) eloszlás esetén egy 500 lakosú falura 0.4 migráncs jut(na). És így tovább. Ez a létszám volna képes megdönteni (megváltoztatni) az eredeti populáció identitását? Ha igen, akkor meg is érdemlik.
És ezek (meg)segítése ró(na) elviselhetetlen terheket a gazdaság(ok)ra? A kivagyiság, a pazarlás, az ésszerűtlen élet, a korrupció (az intézményesített -törvényesített- lopás, rablás egyes területeken) mennyibe "kerül" nekünk, akik mindezt elviseljük?
Ami ma ezen a téren folyik -kiemelten nálunk- mind csak átverésünket szolgálja. A "dolgozó népét".
csipetke
@Nessy: tegnap 12.51 ...és Bözsi-Julis-Maris néniket lehet vele riogatni.Abból lesz a szavazat 4 év múlva is.Ha nincs migráncs,mivel riogatja majd őket a fidesz?
tudode
@csipetke: .
Csak megválaszolatlan KÉRDÉSEK vannak, és még MINDIG ITT LIHEGNEK a milliárdjainkért, ELTERELŐ HADJÁRATOT folytatva, félelemkeltéssel!
kereső
@csipetke: nyugi lesz másik.Kreativak ezek ezen a téren.
tudode
@human:
.
Még amikor MÉG normálisabb volt, több MILLIÓ BEVÁNDORLÓT várt, csak hát közben PÉNZZÉ tette a nyomorukat:
.
www.origo.hu/itthon/20010608orban.html
csak úgy....
@Shikari: csak nem te rendelted a sok stadiont,te jámbor !? európát ,töled és a hasonló semmit tévö,mondó-ondó tetvektöl kell védeni,akik 1 Ft. ért kinyalja...,bárkinek...
kripton
@csak úgy...: Namitmonttam! Ki mint él, űgy ítél! :-)
csak úgy....
@kripton: erre szoktál elmenni?...,hogy ki mint él úgy arat ? piszoku egyedül lehetsz ha egy nyugdijast köll baxogatnod,hogy jól érezd magad!...mesélj szentem,mi bánt ?
csak úgy....
@Shikari: jajj tibim! csak ne elemeznéd a ki és mikor gondolkozikot... ;) itt a hétvége,misén voltál ? ...fogadok,hogy megint a szagod miatt el ültek mellöled ;)
csak úgy....
@durbincs: én úgy emlékszem,hogy nem szóltam hozzád!?...,ha unatkozol,játsz a farkincáddal...
silber13
@Shikari: Te tényleg ekkora hülyevagy Durbincs-Shikari??:-))Nem bíza meg senki ezt a degenerált tolvaj bandát! Főleg mg nem Európa!
silber13
@durbincs: Esetleg, ha a cikkel foglalkozna és arra válazolna, az üdvös lenne!:-))
anima
"– Az EU fellépne a kínai nyomulás ellen – de Orbán vétózik.

– Az EU megállapodna Afrikával, hogy euró milliárdokért megállítják az Észak-Afrikából induló migrációt – de Orbán vétózik.

– Az ENSZ ellenőrizhetővé és rendezetté tenné a ma kaotikus és kizárólag konfrontációt és problémát jelentő migrációt - Magyarország ellenzi.

Mi Orbán valódi célja, ha saját szövetségeseit minden konfliktusban hátba szúrja, míg az ellenoldalt látványosan támogatja? Hazaáruló? Vagy csak tökkelütött? Valószínűleg egyik sem: mindössze saját magán és a hatalmát biztosító oligarchákon és talpnyalókon kívül senki és semmi nem érdekli."
csak úgy....
@durbincs: apád vót herélt,ezért hasonlítasz a szomszédra? marhára unalmas vagy,...eriggy homokozni ,felölem építhesz várat is...
csak úgy....
@silber13: Úgy csinálsz,mint ha ma találkoztál volna elöször,ezzel a jószággal ! ;)
csak úgy....
@durbincs: brumm...és errü ennyit! kopj le,unalmas vagy ! nincs nálatok egy kedves növér,aki szórakoztatja az idiótákat ? valami közös foglalkozás,értesz !? ...persze egy tök kakukknak dumálhatok...
csak úgy....
@durbincs: figyusz muki! ne erölködj...,különben a gyerekek szoktak látogatni ?
csak úgy....
@durbincs: "@csak úgy...: azt a Pedofil rokonja teszi ? maga a medvék miatt aggódjon Herélt ? ...
Azt a macik már kerülgetik ? Herélt ? leharapják ám a buráját, mint a süvegcukrot ?"
muki! ha nem lennél ennyire hülye,...te erre mit válaszolnál ?
karma1
@kereső: Nagyon gyorsan megkaphatnank ugyanezt az elbanast peldaul akkor, amikor magyar gazdasagi bevandorlok akarnanak Nyugatra menni... Bar orban miatt ezeket az embereket akar le is lohetnek, hiszen a fide$$ szamara ezeknek a lelke mar elveszett... Ok mar sohasem lesznek fidesz-szavazok - akkor meg csak foloslegesek,...:o(((
gulyasgyula
@human: ...Hála istennek ..Különben mi lennénk Szerbia ..
verőce21
Vesztésre áll a nyílt társadalom terjesztéséért vívott harcban Soros György – minderről ő maga beszélt a New York Timesnak adott interjúban. A milliárdos tőzsde­spekuláns szerint az Orbán Viktor által képviselt illiberális állam meggyőzőbbnek tűnik az emberek számára.
magyaridok.hu/belfold/soros-elismerte-hogy-vesztesre-all-3303428/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.