A Párbeszéd, az MSZP és a Jobbik azért szavazta meg a képviselők fizetésemelését, mert a kormánypárt a frakciótámogatások csökkentésével zsarolta őket – állítja a Jobbik egyik képviselője.

Jakab Péter, a jobbik szóvivője az RTL Klubnak úgy nyilatkozott, hogy a Fidesz a frakciótámogatásokkal zsarolva vette rá az MSZP, Párbeszés és a Jobbik képviselőit a törvényalkotási bizottságban, hogy megszavazzák a képviselői fizetésemeléseket.

Jobbik: a Fidesz megzsarolta az ellenzéket, azért szavazták meg a képviselők fizetésemelését

Fotó: pixabay.com CCO

A változtatást a DK ellenezte, ám a többi ellenzéki képviselő megszavazta, miután a Fidesz hozzájárult az ellenzékiek módosító indítványaihoz.

Az ATV cikke szerint a módosítással (amit egyelőre még csak bizottsában szavaztak meg, de az országgyűlésnek is rá kell bólintani) évente emelkedhet a képviselők bére, azt ugyanis az előző évi átlagbér háromoszorosában határozták meg. 

"A testület kormánypárti többsége a jövő évi költségvetést megalapozó törvényjavaslathoz nyújtotta be a változtatást, amelynek értelmében évente növekedhetnének a tiszteletdíjak, hiszen azokat az előző évi átlagbér háromszorosában határozná meg az országgyűlési törvény.

Aki egy állandó bizottság tagja, az az alapilletményének 1,2-szeresét, aki legalább két testület munkájában vesz részt vagy a törvényalkotási bizottságban foglal helyet, az alapilletmény 1,4-szeresét kapná. A frakcióvezetők az alapilletmény kétszeresében részesülnének, helyetteseik annak 1,7-szeresében, de helyettesi díjazást csak minden megkezdett huszonöt tag után egyszer fizetne a Ház."

Jakab Péter Jobbik-szóvivő az RTL Klubnak arról is beszámolt, hogy eredetileg a Fidesz olyan javaslattal állt elő, amely eléggé durván csökkentette volna az ellenzéki frakciók pénzét. Ebből csak azért engedtek a kormánypártiak végül, mert az ellenzék rábólintott a képviselői fizetésemelésre. A Fidesz szerint kompromisszum született.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Azért szavaztátok meg a saját béretek emelését mert SZAR ,SENKIHÁZI,MOCSKOS ,BÜDÖS G@CIK VAGYTOK.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@cikicakk55: azért ilyen "látványosan" nem kéne a dk-t és gyurcsányt cikizni ennek kapcsán.Nem hiszem ,hogy mind a 11000 tag gyurcsány cégeinél dolgozna.Gyurcsány,mint köztudomású eladta a termelő cégeit, már csak az Altus Zrt maradt-annál a cégnél pedig nem foglakoztatnak ennyi embert.Szóval gondolkodj már egy kicsit.Gyurcsány vagyona sokakat zavar!?- de mondjuk széles gáboré nem,vagy lázár-é,vagy parragh lászló-é sem.Mondjuk nem is ez a téma most.
Pálinkás Pál
@F_Viktor: Ugye azért képben vagy hogy ez nem lenne akadály..a külföldi "szponzor" bejegyeztet egy magyar céget...akár alapítványt,és máris megkerülve a stop soros!!!
cikicakk55
@kereső: Bocsánat,ha úgy érzed,hogy Gyurcsányra konkrétan csak rá haragszom. Engem felháborít és kiakaszt az összes párt és azok tagjainak a gazdagodása. Ebben benne van Lázártól kezdve az összes Fideszes,és az összes ellenzéki párt tagja. Lehet,hogy erős volt Gyurcsányt így lehúzni,de nekik is volt 8 évük a nép felemelésére. Oké,nincs a nevén cég és a tagok nem neki dolgoznak. Minden esetre a rendszerváltás óta megy az ország lerablása. Az emberek egyre nyomorultabban élnek,még nekik 1 milliós fizetésük van. Egész biztos,hogy okos politikai megfontolásból nem szavazta meg a DK az emelést. Ők tisztában voltak vele,hogy kevesen vannak ellene,így biztos megkapják az emelést. Kíváncsi lennék rá,hogy ha a DK tagjainak nem emelnék a fizetését,akkor is ilyen nagy lenne az egyetértés a párton belül. Egyedül Gyurcsányról tudom elképzelni,hogy Ő belenyugodna,de a DK lehet,hogy feloszolna.
kereső
@cikicakk55: ne hülyülj már,miért oszlana fel a dk?Egyébként azt mondogatják, hogy a dk frakció tagjai az emelést jótékony célra kivánják forditani. Na majd meglátjuk.
vadsanca
Ez egy vicc! Ismeritek a mondást!?
"Többség dönt, egység nyal"! 2/3-dal mindent el lehet érni.
cikicakk55
@kereső: Ezt nem olvastam,lehet másik cikkben volt. Számomra az április 8 választás az ellenzék csődje vokt. Nem boncolgattam,hogy melyik mennyit engedett,de nem fogtak össze.Nekem úgy tünt,hogy most nem a nép közömbössége döntött,hanem a választási törvények teljes átírása a Fidesz érdekében és az ellenzéki pártok félelme,hogy ha túl sokan vissza lépnek elvesztik a biztos párt támogatást. Kiábrándultam mindből,bár nem is volt úgy mond favoritom. Arra szavaztam,aki itt Vásárhelyen a legesélyesebb volt. Itt a jobbiknak volt magas a támogatottsága,de hiába volt kiemelkedően magas a részvételi arány,itt most nem álltak félre az ellenzéki pártok,mint a Polgármesteri választásoknál és ez fel is darabolta a sokkal több nem Fideszre leadott voksot. A törvény szerint a töredék szavazatok a Fideszé lettek. Rengeteg cigány van a városban akiket krumplival,fával,pörköltes vacsival megcettek. 12.000 szavazóból 3.000 cigány volt,akik a Fideszre szavaztak. A maradékot főleg a Fidesz a megzsarolt közmunkásokkal kiegészítve tarolt. Akkor elegem lett. Már senkiben nem bízom. Nem is hiszem,hogy valamelyik ellenzéki párt akár koalícióban is alkalmas lenne az országot vezetni. A DK- n kívül még párton belül is megy a harc. Ezek megélhetési pártok a nép nem érdekli őket. Majd meglátjuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.